agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-01-2009, 11:26   #3
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Tenar,

Komşuyuz sanırım. Boyabağ mevkiinde zeytinlerim var. Bu yıl hurma zeytin az oldu. Benim zeytinler ortakçı arkadaşta. Bu yıl 100 kg kadar hurma yaptı. Mahsulü kendimiz toplarken 1000 kg. topladığımızı bilirim.

Hurma zeytinin tazeliğini koruma süresi kısa oluyor. Hızlı tüketmek gerekiyor. Zeytin fuarında görüştüğüm bir arkadaş karbon dioksit çıkardığı için pet şişeye konulan uzun süre tazeliğini koruyor demişti. Demekki CO2 gazı çıkararak taz kalmasını sağlıyor.

Eski yazından anladığım nem oranı az iken oluşuyor. Ben tersini düşünmüştüm. Çiğ yağdığında nemin arttığını düşündüm.

Phoma oleae hakkında bilginiz var mı? Bu nedir?

Hoşça kalın.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025