agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   Ailemizin dört ayaklı üyeleri: Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/21448.htm)

dinozor 10-10-2014 00:30

Sayın HYC, hamile kedinin önceki yavrusuyla ilgilenmesi zor, ancak kendine yetebilir, yeni yavrular gelecek, ufaklık ne kadarlık oldu bilmiyorum ama sizin bakmanıza ihtiyacı olabilir. Kedi mamasını ise almalısınız. Kediler tam anlamıyla etobur hayvanlardır. Açlıktan verdiğiniz ev yemeğini yiyebilirler fakat esas yemeleri gereken şey ettir, yanlış diyet ölüme bile sebep olabilir diye okumuştum kedilerle ilgili olan bir kitapta.

HYC 10-10-2014 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dinozor (Mesaj 1323722)
Sayın HYC, hamile kedinin önceki yavrusuyla ilgilenmesi zor, ancak kendine yetebilir, yeni yavrular gelecek, ufaklık ne kadarlık oldu bilmiyorum ama sizin bakmanıza ihtiyacı olabilir. Kedi mamasını ise almalısınız. Kediler tam anlamıyla etobur hayvanlardır. Açlıktan verdiğiniz ev yemeğini yiyebilirler fakat esas yemeleri gereken şey ettir, yanlış diyet ölüme bile sebep olabilir diye okumuştum kedilerle ilgili olan bir kitapta.


Öneriniz için çok teşekkür ederim. Ama zaten genellikle yemeklerine et koymaya çalışıyorum.

dinozor 11-10-2014 11:45

Etli yemek de iyi olabilir bilmiyorum ama daha besleyici mamalar var. Hamile/yeni doğum yapmış kediler için daha iyi olabilir. Bizim veteriner hekimimiz mamayı ondan almadığımız halde mama öneriyor. Siz de bir sorun isterseniz, bizim bilmediğimiz ufak tefek önerilerinin çok yardımı dokunabiliyor.

tarku 05-11-2014 20:18

Kediler, Doğurdukları yavrular sütten kesilmeden tekrar çiftleşme eğilimi göstermezler. Emzirmeyin bırakan kedi yavrularından uzaklaşır hatta onlara şiddet bile uygular. Eğer kedi hamileyse, muhtemelen eski yavrularını emzirmek istemiyordur. Bazı arsız yavrular çıkıyor (bende de vardı böyle bir yavru annesi 2. ye doğurduğu halde emmeye devam ediyordu).

Yavru kedilerden 1 tanesi diğerlerinden daha çelimsiz duruyorsa, yemek yemesinde sorun varsa dişlerini kontrol etmenizi öneririm. Yeni diş çıkaran bazı kedilerin dişleri çürüyor ve ağızları çok pis kokuyor. Bu durumda yemek yiyemiyor sadece sıvı gıdalarla yaşamaya çalışıyordur. Böyle bir durum varsa, insanlar için üretilmiş ağız antiseptiklerinden kullanmanızı öneririm ( Çoğu nane esanslı oluyor ve kediler nefret ediyorlar).
Ağzında ve dişlerinde sorun yoksa, viral bir enfeksiyondur. Yavru kediler bu tip hastalıklara çok açık oluyorlar. Bu durumda bebekler için üretilmiş antibiyotik kullanabilirsiniz. Ben largopen 125 cc kullanıyorum. Bu büyüklükte bir kediye günde bir defa 1 cc antibiyotik yeterli olur.

Umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Saygılar

loveforlife 05-11-2014 21:36

Büyük bir ihtimalle yavru pisicikte viral bir enfeksiyon mevcuttur. Bağışıklığının güçlenmesi gerekir. Öncelikle kuru mama almalısınız bence de. En azından günde bir öğün kuru mama vermeye çalışın. Ayrıca eczaneden alacağınız vitabiol ve immuneks şuruplar ile bağışıklıklarını destekleyebilirsiniz. Yemeklerine günde bir kez katacağınız (aslında enjektörle doğrudan ağzına sıkmak en garantisi) bu ilaçlarla kendini daha kısa sürede toparlayacaktır.

altintasna 05-11-2014 21:51

1 Eklenti(ler)
Sadece karnında biraz beyazlık var bir de bıyık tellerinden biri beyaz. =)
İş yerinde buldum. Eve getirdim.

İsmail Kuzucu 10-11-2014 19:11

4 Eklenti(ler)
Bizim üyeler biraz kalaba :) 2 karayaka cinsi köpek ve 7 kedi. Köylüler bakmadığı kedi ve köpekleri yol kenarlarına bırakıp gidiyor. Bu sayede 2 kedi geldi fakat 1 tanesi ortalıktan kayboldu. Geçen hafta bir köpek bırakmışlar boynunda iple hemde. İpini çözdük baktık ama akşam araba çarpıp öldü.

Çok şerefsiz insanlarımız var madem bakmaya niyetiniz yok ana yola bırakmayın, barınak dahi var bırakmaya.

Eklenti 525955

Eklenti 525956

Eklenti 525957

Eklenti 525958

Metin Y. 12-11-2014 01:19

1 Eklenti(ler)
Bizim Kız: Polahko

esgül73 17-11-2014 10:04

2 Eklenti(ler)
Ne zamandır eve kedi almak istiyordum.Ama eşimin ve büyük kızımın kedileri sevmemesinden dolayı hep erteliyordum.Bir de cins kedi mi yoksa sokaktan mı edineyim şeklinde tereddütlerim vardı.Hafta sonu kızımın bir arkadaşı okulun çevresinde sahipsiz bu kedinin resmini göndermiş.Gözlerini görünce vurulduk.Küçük kızımla dayanamayıp gittik.Elimizle koymuş gibi orada duruyordu.Karma ve kist aşılarını yaptırdık.Çok yavru değil,3-4 aylık var galiba.İlk gün kaçıyordu bizden.Dün kucağımızda yatmaya başladı.

hira 17-11-2014 10:42

Tam yoğurmalık :)

celalim01 17-11-2014 21:12

2 yavru kedi büyüttüm ,birisi bayağı alışmıştı sevdiriyordu kendisini ,diğeri hırçındı ama,sürekli evin içine girmeye çalışıyorlardı. Hem benim (bir çok duruma karşı)alerjim olması ,hemde kızımın alerjik durumu olması ve yaşının daha küçük olması nedeniyle ilerleyen zamanlar açsından dikkat etmemiz gerektiğini düşünerek içeri almadık.Ama bir kaç gündür sürekli akşam saatlerinde ve biz okuldayken bahçemde ektiğim alanlara,saksılarım da ki çiçeklere zarar vermesi nedeniyle artık uzaklaştırmaya karar verdim.Çiçeklerim **** kedi alternatifini masaya yatırınca çiçeklerim dedim mecburen.

loveforlife 17-11-2014 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1334269)
Ama bir kaç gündür sürekli akşam saatlerinde ve biz okuldayken bahçemde ektiğim alanlara,saksılarım da ki çiçeklere zarar vermesi nedeniyle artık uzaklaştırmaya karar verdim.Çiçeklerim **** kedi alternatifini masaya yatırınca çiçeklerim dedim mecburen.

Şimdi de çok doğru bir iş yaptığınızı düşünerek burada mı paylaşıyorsunuz? Tebrik ederim! Hiç alıştırmasaydınız, bakmasaydınız keşke. Yüzlerce saksı çiçeğim, 3 tanesi evde olmak üzere ondan fazla baktığım kedim var. Çok nadir zarar veriyorlar. Verseler de canları sağ olsun. Çiçeğin yeri doldurulur ama o canların vebalini ödeyemem ben. Atın bilinmeze zavallıcıkları...

Hayvan sahiplenip hevesleri geçince terk edene "insan", terk edilmesine rağmen sahibinin yolunu gözleyene "hayvan" diyoruz... Çok garibiz, çok...:(

Dipnot: Profilinizde öğretmen olduğunuz yazıyor. Bir eğitimcinin bir mesajında bu kadar çok imla hatası yapmış olması hayret ettirecek, bir o kadar da ürkütücü bir durum...

esgül73 18-11-2014 10:07

Bizim kedi maceramız komik başladı.Cumartesi günü kediyi sokaktan eve getirmeden önce veterinere götürüp aşılarını yaptırmışık.Bize kedinin dişi olduğunu söyledi.Eve geldik kapalı balkonda ve salonda yanımızda duruyor Happy.Evimizin sıcaklığı gayet iyi.Ama kedide bir hırıltı var.Sanki ciğerlerini üşütmüş gibi.Dün içimize sinmedi ,başka bir veterinere götürdük.Önce kedinin erkek olduğunu söyledi.Bizdeki ilk şaşkınlık.Sonra da veteriner Happy'i kucağına alıp sevmeye başladı. Çıkardığı ses böyle miydi ? diye sordu.Evet hırıltıya benzer sesi duyuluyordu.Siz kediyi çok mutlu etmişsiniz,mutluluktan çıkarıyor bu sesi dedi.Nasıl sevindik bilemezsiniz.

samur 29-11-2014 21:50

1 Eklenti(ler)
Cicekler gibi kedisler de gunesin keyfini cikariyor.

ahsenn 30-11-2014 09:19

Ay bu kedicikler ne şekerler böyle nasılda poz vermiş çok güzeller. Tabi çiçekleriniz de hoşgeldiniz draylin.

salihcan 30-11-2014 12:11

Sayfanız hayırlı olsun sn draylin :) Kedicikler harika :D

samur 30-11-2014 12:35

Teşekkür ederim arkadaşlar

mert59 30-11-2014 15:32

Kedicikler ve bitkiler süper bir resim başarılar dilerim, baharda bol bol resim isteriz .Saygılar.

sumeyra47 30-11-2014 18:44

Maşallah kediler çok tatlı, sayfanız hayırlı olsun. :)

samur 30-11-2014 21:52

Teşekkür ederim

tarku 01-12-2014 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1334269)
2 yavru kedi büyüttüm ,birisi bayağı alışmıştı sevdiriyordu kendisini ,diğeri hırçındı ama,sürekli evin içine girmeye çalışıyorlardı. Hem benim (bir çok duruma karşı)alerjim olması ,hemde kızımın alerjik durumu olması ve yaşının daha küçük olması nedeniyle ilerleyen zamanlar açsından dikkat etmemiz gerektiğini düşünerek içeri almadık.Ama bir kaç gündür sürekli akşam saatlerinde ve biz okuldayken bahçemde ektiğim alanlara,saksılarım da ki çiçeklere zarar vermesi nedeniyle artık uzaklaştırmaya karar verdim.Çiçeklerim **** kedi alternatifini masaya yatırınca çiçeklerim dedim mecburen.

İnsanı, insan olduğundan utandıran anlar vardır. Bu yazıyı okuyunca o anlardan birini yaşadım.

Kedileri uzaklaştırmakla hata etmişsiniz. Kediler yollarını bulup tekrar gelirler. Kesin çözüm olarak fare zehiriyle zehirlemeliydiniz! Pek çok şeye alerjiniz olduğunu belirtmişsiniz, bence Hayvanlarında sizin gibi insanlara karşı alerjisi vardır. Bir süre beraber yaşasaydınız, siz onları atmadan, onlar sizi terk ederdi.

mert59 02-12-2014 21:42

Mahallede beslediğim sokak hayvanları yüzünden komşularla papaz oldum,öyle böyle değil, o şirin canlıları komşuyuz denilen insan müsfettelerine değişmem. Bu canlıların bilmem hangi lüks villanın avlusundakilerden ne farkı varki. Bütün canlılar eşittir, paylaşmayı denemeliyiz. Saygılar.

tarku 05-12-2014 19:49

Kedi beslemek sünnettir.
....
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Efendimizin ilgisi ile kurtulmuştu.
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan efendimizin giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan efendimiz, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe).
Daha sonra da sahabeden Kâb kızı Kebşe isimli bir hanım şöyle anlatıyor:
Eshab-ı kiramdan kayınpederim Ebu Katade'nin abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içiverince Ebu Katâde biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim kendisine hayretle baktığımı görünce, "Niye hayret ettin ey kardeşimin kızı, Resulullah efendimiz, "Kedi pis değildir, etrafınızda (evinizde) serbest dolaşsın buyurdu. Kendisi de abdest almıştı, ben de sünnet eylemekteyim"


Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü Yunus Emre dünyayı sadece kendileri için yaratılmış sananlara ...

mert59 07-12-2014 14:26

Sayın tarku beybizim ailede hayvan beslemek kutsal sayılır, anneannem ile hamile bir kediye ebelik yapmışlığım var kedilerimiz mutfak hariç evin heryerinde özgürdürler,mutfaktan güzel kokular geldiğinde sıraya girerler ve ilk lokmanın onların olduğunu bilirler , anneannemi kaybettiğimizde onunyatağından günlerce kalkmayıp yemeden içmeden kesildilerbiz onların varlığıyla mutlu oluyoruz. Saygılar.

tarla kuşu 26-01-2015 23:30

....
 
2 Eklenti(ler)
Bu da benim güzel kızım Duman. Duman geçen yıl ekim ayı gibi bağ evimize kendiliğinden geldi ve çok yabaniydi.Ben hergün bahçeme gittim (merkezde ki evime 8 km kadar), sobamı yaktım ,ona yemek koydum. İki ay kadar sonra yavaş yavaş yaklaştı, sonra sürtündü, sonra bir gün baktım kucağıma zıpladı oturdu :)) O anı hemen eşime, kızıma tel açarak haber verdim.
Böylelikle duman benim kızım oldu ve benden başkasına kendini sevdirmez. Yabancı birileri gelsin hemen ortadan yok olur.

tarla kuşu 26-01-2015 23:54

....
 
2 Eklenti(ler)
Duman kızımın baharda yavruları oldu.

tarla kuşu 26-01-2015 23:57

...
 
2 Eklenti(ler)
Bunlarda ilk doğumundan 3 ay sonra doğan 2. grup yavrular.

tarla kuşu 27-01-2015 00:07

....
 
5 Eklenti(ler)
Duman yaz sonu kısırlaştırıldı. Bu giysilerde dikişlerini açmasın diye. Her gün pansuman yapıp kıyafetini kendim yeniledim kızımın :))
2 hafta sonra dikişler kapanınca artık evde durmaz , bahçeye alışık diye bağ evine götürdüm.
Akşam eve dönerken hiiiçççç beklemediğim bir davranış yaptı Duman. Arabaya gittim kapıyı açtım binmek için. AAA o da ne Duman benden önce arabaya bindi :)))) Mutluluğumu anlatamam...

tarla kuşu 27-01-2015 00:16

Duman ın yeri pencerenin önü, kaloriferin üstü. Bütün gün yayılıp yatıyor. Ama 2 gün evdeyse 3. gün bahçeye gitmek için kapı önüne gidip miyavlayıp duruyor. Bazen ben götürüyorum sabahtan, akşama birlikte dönüyoruz. Bazen eşim sabah işe giderken bırakıyor bahçeye. Akşam eve gelirken de alıyor. Bahçede bütün gün deli gibi koşup duruyor. Ağaç tepelerinde, çatı tepelerinde kuş, tarla faresi peşinde. Akşam eve gelince leş gibi uyuyor :))

loveforlife 27-01-2015 07:10

Maşallah Duman'a... Fincan'ım aklıma geldi okurken... :( Bu arada yavrucuklarına ne oldu? Keşke daha önce kısırlaştırsaydınız...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025