agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)

Beğeni Düzeni126Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-07-2010, 09:56   #1
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2009
evde kedi ve yeni doğmuş bebek

Evimizde 10 aylık dişi mocha adında bir kedimiz var. Kızımız çok uslu terbiyeli ve temizdir. Sadece çok sokulgan değil isterse yanımıza gelir eğer o istemiyorsa onu sevmemize çok müsade etmez. Ama olsun biz onu çok seviyoruz.
Bu konuyu açmamdaki sebep sitede bu kadar çok kedici varken mutlaka yeni doğmuş bebekleriyle evde kedi besleyenler de vardır ve tecrübelerini bizimle paylaşırlar umarım. Eşimle bir bebeğimiz olmasını istiyoruz. Evlerinde kedi bakan herkes çevrelerindeki insanların bu küçük dostlara karşı nekadar önyargılı olduklarını bilirler. Sözkonusu yeni doğacak bir bebek olunca bu insanların tepkilerini de tahmin edebiliyorsunuzdur. Daha ortada hiç bir şey yokken kızımızı yeni aldığımızda evimize gelen herkese aynı açıklamayı yaparken buluyordum kendimi. Hala da toxoplazmadan, hangi şartlarda bulaşacağından ve zaten ben çocukluğumdan beri bir kedici olduğum için ve mahallemizdeki kedilerle sürekli haşır neşir olduğumdan bu virüsü mutlaka geçirmiş olabileceğimden, zaten kızımızın hiç dışarı çıkmadığından ve aşılarının tam olduğundan bahseder dururum.
Bir bebeğim olduğunda kızımı hiç kimseye vermek istemiyorum ******. Ama eşim çevreninde etkisiyle benim kadar kararlı değil bu konuda. Ben elimden geldiğince kulaktan dolma bilgilerle böyle bir karar verilemeyeciğini anlatmaya çalışıyorum ona.
Aşılar yapıldığı sürece kedi tüyleri ve toxoplazma bir sorun değil. Ben sadece kızımız oyun oynarken bizi çok ısırır onu da zarar vermek için değilde oynarken yapıyor. Acaba bebeğe bu anlamda bir zarar verirmi.
Sözü çok uzattım galiba asıl konuşmak isteğim konu eve gelen yeni bebeğe, küçük çocuklara yaklaşımları nasıl oluyor evcil hayvanların, forumda mutlaka bu konuda tecrübeleri, gözlemleri olan arkadaşlarımız vardır?
Bu konuda tecrübelerimizi ve fikirlerimiz paylaşabiliriz diye düşünüyorum.
Sevgiler

sardunaki beğendi.
cybl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025