agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2010, 19:48   #31
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doga-dostu Mesajı Göster
annem vet.gitti bugün kedi bulmuş yavru sokaktan getirmişler.taşanınca onu alacağız
Heyecandan olsa gerek. İmla ve yazım hatası dolmuş iletiniz.

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 15:42   #32
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2010
evet ondan annem veterinerden rica etti.bir kedi varmış orada yarın GELİYOOOOOOR!!!!

doga-dostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 13:38   #33
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Hadi gözün aydın.

Eski 22-12-2010, 20:44   #34
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Cool sonunda ...

ilk başlarda çok boz tüyü vardı gri zannetmiştik babam yıkadı saç kurutma makinesiyle kuruladı bitlerini ayıkladı bugün geldi geçen ki annemin istediği kedi verilmiş çünki sokakta böyle kedi mi olur ??? geldiğinde doğru banyoya koymuştuk.kap bulurken bi baktık kedi kaybolmuş şaşırdık banyoda su vardı onu yalayıp duruyor babam bi koşu cam kaseden 2 tane çıkardı içine süt su şeker koydu içti sanki günlerdir aç...akşam yemeğinde et verdik öyle çok yedi ki )

Eklenen Resimler

Eski 22-12-2010, 20:46   #35
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

işte benim kedimin yıkanmış paklanmış bitleri ayıklanmış görüntüleri

Eklenen Resimler

Eski 22-12-2010, 20:48   #36
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

yumak

Eklenen Resimler

ashiyan beğendi.
Eski 22-12-2010, 21:09   #37
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Dilerim mutlu mesut uzun seneler geçirirsiniz beraber. Vallahi çok sevindim sokaktan bir yavru daha kurtuldu...

ashiyan beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 23:48   #38
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Ne kadar güzel Allah beraber uzun ömürler versin. O kadar güzel arkadaşlık ediyorlar ki insana Ablamın evliliğinden sonra ben de yeniden bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Hem ev bana kalacak hem de şehir dışına olan seyahatlerimiz azalacak. Çifte mutluluk olacak benimki de

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 00:45   #39
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Yavrunuz çok güzel. Güle güle büyütün.

Yalnız sakın şakerli bir şey yedirmeyin. İlerde erken kör oluyormuş. Birde bilinenin aksine, süt kediler için sindirimi zor bir gıda imiş. Sulandırarak verin.

En iyisi süt yerine yavru iken yoğurda alıştırın. Kemikleri güçlensin. Büyüyünce yemiyorlar.

En iyi ve ucuz gıda tavuk ciğeri. Paketi 2,3 lira. İçinde 8-10 tane oluyor. 10 dk haşlayın, yedirin. Her yemeğin suyunu ekmek içi ile karıştırıp yadirebilirsiniz.

Hazır mamalara alıştırmayın. Hem çok sağlıksız hemde pahalı. Fast-food

Yavrular ilk bir yıl çok yemek yer. Snra günde bir defa yeter.
(Ben ikinci elden aldım. Malesef bunların hiç birini yapamıyorum.)

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 15:09   #40
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Dilerim mutlu mesut uzun seneler geçirirsiniz beraber. Vallahi çok sevindim sokaktan bir yavru daha kurtuldu...
çok tatlı bir görseniz bende çok sevindim

Eski 23-12-2010, 15:09   #41
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Ne kadar güzel Allah beraber uzun ömürler versin. O kadar güzel arkadaşlık ediyorlar ki insana Ablamın evliliğinden sonra ben de yeniden bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Hem ev bana kalacak hem de şehir dışına olan seyahatlerimiz azalacak. Çifte mutluluk olacak benimki de
veterinerde çok oluyor.aşısı yapılmış tuvalet eğitimi olan kedi...

Eski 23-12-2010, 15:11   #42
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Yavrunuz çok güzel. Güle güle büyütün.

Yalnız sakın şakerli bir şey yedirmeyin. İlerde erken kör oluyormuş. Birde bilinenin aksine, süt kediler için sindirimi zor bir gıda imiş. Sulandırarak verin.

En iyisi süt yerine yavru iken yoğurda alıştırın. Kemikleri güçlensin. Büyüyünce yemiyorlar.

En iyi ve ucuz gıda tavuk ciğeri. Paketi 2,3 lira. İçinde 8-10 tane oluyor. 10 dk haşlayın, yedirin. Her yemeğin suyunu ekmek içi ile karıştırıp yadirebilirsiniz.

Hazır mamalara alıştırmayın. Hem çok sağlıksız hemde pahalı. Fast-food

Yavrular ilk bir yıl çok yemek yer. Snra günde bir defa yeter.
(Ben ikinci elden aldım. Malesef bunların hiç birini yapamıyorum.)
evde köfte var ondan yedirdim birde süt içmedi zaten pek bende ona şaşırdım

Eski 23-12-2010, 15:13   #43
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

herhalde ilk başta aç olduğu için süt içti dokunmadı daha

Eski 28-12-2010, 03:07   #44
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Ev yemeklerine alıştırma diyeceğim ben diğer arkadaşların aksine. Zira çok tüy döküyorlar o zaman. Sütü ilk başlarda sulandırarak ver bağırsakları alışık olmadığı için istenmeyen şeyler olabilir ishal gibi. Benim ponçik tavuk piştiği zaman fırının yanından asla ayrılmaz . Balık yemez ama ton balığı konservesi açıldığında delirir miyav miyav hele bir verme sana da yedirmez resmen.Domates yer helede peynirlenmişse domates keyfine diyecek yok. Biz masada ne yersek haspamda onu yemek için herkesten önce sandalyeye kurulur ve bekler bir tabağa bir şey konsunda saldırsın. O yüzden masa kurulurken kovalanıyor mutfaktan.
Bir de biz kediyi kısırlaştırdığımız için ona özel bir kuru mama alıyoruz biraz pahalı ama wiskaslar kof kilo yapıyor doyurmuyordu. Bu mama günde 60 gr veriliyor, garibim boş mama kabına bakıp ağlıyor alışık değil ki hep o kap dolu olurdu oda gidip gelip yerdi.

Eski 28-12-2010, 06:36   #45
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BenBen1967 Mesajı Göster
Ev yemeklerine alıştırma diyeceğim ben diğer arkadaşların aksine. Zira çok tüy döküyorlar o zaman.
Sevgili BenBen1967; 1975-1985 yılları arasında adeta kardeşim olduğunu düşündüğüm,içiçe yaşadığım bir kedim vardı.Hep ev yemekleri yedi.Haşlanmış patatese,yoğurda bayılırdı.Zeytini öylesine ustalıkla,çekirdeklerini tertemiz ayırarak yerdi. Sabahları ona peynir-ekmek-ıslatmak için biraz süt ve daha o anda katılabilecek neler varsa onlardan küçük köftecikler hazırlardım.Yalar-yutardı ve ben kedilerin tüylerinin döküldüğünü hiç bilmezdim.Pırılpırıldı tüyleri ve hiç döküldüğünü görmedim.
Kuru mamalara ben de karşıyım.Hayvanlarda alışkanlık daha da kötüsü böbrek ve karaciğer yetmezliği yaptıkları söyleniyor.Kuru mamanın sadece bakan kişi açısından rahatlık olduğunu düşünüyorum.
Tüy dökülmenin -insanlardaki saç dökülmesi gibi- bazı vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklandığını düşünüyorum.Ev yemekleriyle,ama çeşitliliğe dikkat ederek beslenirse bunun normal sınırlar içinde kalması gerekir.Eh,hayvancıklar mevsim dönümlerinde yazlık veya kışlık kürklerini giyiyorlar ne de olsa

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2010, 16:01   #46
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Alıntı:
Ev yemeklerine alıştırma diyeceğim ben diğer arkadaşların aksine. Zira çok tüy döküyorlar o zaman. Sütü ilk başlarda sulandırarak ver bağırsakları alışık olmadığı için istenmeyen şeyler olabilir ishal gibi. Benim ponçik tavuk piştiği zaman fırının yanından asla ayrılmaz . Balık yemez ama ton balığı konservesi açıldığında delirir miyav miyav hele bir verme sana da yedirmez resmen.Domates yer helede peynirlenmişse domates keyfine diyecek yok. Biz masada ne yersek haspamda onu yemek için herkesten önce sandalyeye kurulur ve bekler bir tabağa bir şey konsunda saldırsın. O yüzden masa kurulurken kovalanıyor mutfaktan.
Bir de biz kediyi kısırlaştırdığımız için ona özel bir kuru mama alıyoruz biraz pahalı ama wiskaslar kof kilo yapıyor doyurmuyordu. Bu mama günde 60 gr veriliyor, garibim boş mama kabına bakıp ağlıyor alışık değil ki hep o kap dolu olurdu oda gidip gelip yerdi.
garibim boş mama kabına bakıp ağlıyor lafınıza içim acıdı yazık ben pek vermem o zaman.zeytin zararlımı???? bi ara sofraya çıkıp zeytin kasesini düşürdü.o zamandır yiyor zeytin.bende haliyle kuşkulanıyorum...

Eski 28-12-2010, 16:03   #47
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Sevgili BenBen1967; 1975-1985 yılları arasında adeta kardeşim olduğunu düşündüğüm,içiçe yaşadığım bir kedim vardı.Hep ev yemekleri yedi.Haşlanmış patatese,yoğurda bayılırdı.Zeytini öylesine ustalıkla,çekirdeklerini tertemiz ayırarak yerdi. Sabahları ona peynir-ekmek-ıslatmak için biraz süt ve daha o anda katılabilecek neler varsa onlardan küçük köftecikler hazırlardım.Yalar-yutardı ve ben kedilerin tüylerinin döküldüğünü hiç bilmezdim.Pırılpırıldı tüyleri ve hiç döküldüğünü görmedim.
Kuru mamalara ben de karşıyım.Hayvanlarda alışkanlık daha da kötüsü böbrek ve karaciğer yetmezliği yaptıkları söyleniyor.Kuru mamanın sadece bakan kişi açısından rahatlık olduğunu düşünüyorum.
Tüy dökülmenin -insanlardaki saç dökülmesi gibi- bazı vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklandığını düşünüyorum.Ev yemekleriyle,ama çeşitliliğe dikkat ederek beslenirse bunun normal sınırlar içinde kalması gerekir.Eh,hayvancıklar mevsim dönümlerinde yazlık veya kışlık kürklerini giyiyorlar ne de olsa

hmm bizimki dökmüyor kabarık tüylü olsada tahmini ankara kedisi

Eklenen Resimler

Eski 28-12-2010, 16:06   #48
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
hmm bizimki dökmüyor kabarık tüylü olsada tahmini ankara kedisi
Evet, kediniz sanırım uzun tüylü ve çok güzel bir kedi olacak. Güle güle büyütün

Eski 28-12-2010, 16:11   #49
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
zeytin zararlımı???? bi ara sofraya çıkıp zeytin kasesini düşürdü.o zamandır yiyor zeytin.bende haliyle kuşkulanıyorum...
Benim kedim yıllarca bol bol siyah zeytin yedi, çok sağlıklı bir ömür sürdü, hiçbir zararını görmedik. Şimdilerde yakın bir arkadaşımın kedisi Bodrum'daki yazlık evde zeytin ağacına tırmanıp, patisiyle zeytinleri düşürüp öyle acı acı haliyle yiyor. O da hiçbir zararını görmedi. Bence siz de kendi kedinizi gözleyin. Kediler çok akıllı ve seçici hayvanlardır. Sanırım beslenme hatalarını da az yaparlar.

Eski 28-12-2010, 16:13   #50
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

gayet sağlıklı görünüyor zaten cuma günü 2.aşı için veteriner ziyareti yapacağız.kontrol eder

Eski 28-12-2010, 18:57   #51
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Zeytini bilemem bizim kedi zeytinyağlı taze fasulyeyi afiyetle yediği için biz görmeden. Kendilerini hasta edecek bozuk çürük şeyleri asla yemiyorlar .Bahçede kediler var kızım hergün onlara mama veriyor geçenlerde biri bahçeye 2 kg yakın balık koymuş kimi pişmiş kimi çiğ ve kokuyorlarmış. Bahçedeki kediler gidip gelip koklamış ama hiçbiri yememiş.Benim ponçik kuru maması sertleştiğindede yemiyor hep kapta taze mama olacak günlük konacak hanımefendiye yemek.

Eski 28-12-2010, 18:59   #52
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Aşı için belediyenin veterinerleri var sokak hayvanlarını ücretsiz ev hayvanlarını da cüz_i bir miktara aşılıyorlarmış. Bende yeni öğrendim bundan sonra aşıları belediye veterinerine yaptıracağım. Bu zamana kadar gittiğimiz veteriner her seferinde muayene ücreti aşı derken bir dünya para alıyor benden.

Eski 29-12-2010, 09:10   #53
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Tüy dökülmesi, vitamin eksikliğinden çok, vücudun ısı ayarlaması içinmiş. Türlere göre değişir .Yazın daha çok dökülüyor.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 09:20   #54
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Kayınvalidemin bir van kedisi vardı,çok yemek seçerdi ve tüyleri çok dökülürdü. Veteriner vitamin eksikliğinden olduğunu söylemişti ve sebze yedirmemizi önermişti ama neeerde, bizim Zeliş hanım ağzına bile koymadı kabak, havuç ve diğer yeşillikleri ve hep döktü durdu tüylerini. O yüzden vitamin eksikliği kulağımda küpedir

Eski 29-12-2010, 13:03   #55
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

Alıntı:
Aşı için belediyenin veterinerleri var sokak hayvanlarını ücretsiz ev hayvanlarını da cüz_i bir miktara aşılıyorlarmış. Bende yeni öğrendim bundan sonra aşıları belediye veterinerine yaptıracağım. Bu zamana kadar gittiğimiz veteriner her seferinde muayene ücreti aşı derken bir dünya para alıyor benden.
iyi fikirmiş bildiğiniz bi yer varmı ??

Eski 29-12-2010, 13:29   #56
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın doğa-dostu,
Hangi veterinere gittiğinizi bilmiyorum. Özel Veteriner mi?
Bulunduğunuz İlçede ki Tarım İlçe Müdürlüğündeki Veterinerlere de aşılarını yaptırabilirsiniz. Sadece Aşı parası alabilirler belki.
Saygılar.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 13:43   #57
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer belediyeleri bu hizmeti veriyorlar bildiğim, web sitelerinden bilgi alabilirsiniz.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 13:53   #58
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

şişlide bi yer vardı ucuza onu ayarlamıştık... tamam ben bilgi alırım

Eski 29-12-2010, 15:23   #59
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Bahçelievler belediyesininde böyle bir sistemi varmış. Aslında her ilçede var İstanbul da.

Düzenleyen BenBen1967 : 29-12-2010 saat 21:51
Eski 29-12-2010, 15:57   #60
Ağaç Dostu

doga-dostu's Avatar

iyi ben bulurum orayı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025