![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2010
|
evet ondan annem veterinerden rica etti.bir kedi varmış orada yarın GELİYOOOOOOR!!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
![]() ilk başlarda çok boz tüyü vardı gri zannetmiştik babam yıkadı saç kurutma makinesiyle kuruladı bitlerini ayıkladı bugün geldi geçen ki annemin istediği kedi verilmiş çünki sokakta böyle kedi mi olur ??? geldiğinde doğru banyoya koymuştuk.kap bulurken bi baktık kedi kaybolmuş şaşırdık banyoda su vardı onu yalayıp duruyor babam bi koşu cam kaseden 2 tane çıkardı içine süt su şeker koydu içti sanki günlerdir aç...akşam yemeğinde et verdik öyle çok yedi ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
işte benim kedimin yıkanmış paklanmış bitleri ayıklanmış görüntüleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
yumak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Ne kadar güzel ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Yavrunuz çok güzel. Güle güle büyütün. Yalnız sakın şakerli bir şey yedirmeyin. İlerde erken kör oluyormuş. Birde bilinenin aksine, süt kediler için sindirimi zor bir gıda imiş. Sulandırarak verin. En iyisi süt yerine yavru iken yoğurda alıştırın. Kemikleri güçlensin. Büyüyünce yemiyorlar. En iyi ve ucuz gıda tavuk ciğeri. Paketi 2,3 lira. İçinde 8-10 tane oluyor. 10 dk haşlayın, yedirin. Her yemeğin suyunu ekmek içi ile karıştırıp yadirebilirsiniz. Hazır mamalara alıştırmayın. Hem çok sağlıksız hemde pahalı. Fast-food Yavrular ilk bir yıl çok yemek yer. Snra günde bir defa yeter. (Ben ikinci elden aldım. Malesef bunların hiç birini yapamıyorum.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
herhalde ilk başta aç olduğu için süt içti dokunmadı daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Ev yemeklerine alıştırma diyeceğim ben diğer arkadaşların aksine. Zira çok tüy döküyorlar o zaman. Sütü ilk başlarda sulandırarak ver bağırsakları alışık olmadığı için istenmeyen şeyler olabilir ishal gibi. Benim ponçik tavuk piştiği zaman fırının yanından asla ayrılmaz . Balık yemez ama ton balığı konservesi açıldığında delirir miyav miyav hele bir verme sana da yedirmez resmen.Domates yer helede peynirlenmişse domates keyfine diyecek yok. Biz masada ne yersek haspamda onu yemek için herkesten önce sandalyeye kurulur ve bekler bir tabağa bir şey konsunda saldırsın. O yüzden masa kurulurken kovalanıyor mutfaktan. ![]() Bir de biz kediyi kısırlaştırdığımız için ona özel bir kuru mama alıyoruz biraz pahalı ama wiskaslar kof kilo yapıyor doyurmuyordu. Bu mama günde 60 gr veriliyor, garibim boş mama kabına bakıp ağlıyor alışık değil ki hep o kap dolu olurdu oda gidip gelip yerdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kuru mamalara ben de karşıyım.Hayvanlarda alışkanlık daha da kötüsü böbrek ve karaciğer yetmezliği yaptıkları söyleniyor.Kuru mamanın sadece bakan kişi açısından rahatlık olduğunu düşünüyorum. Tüy dökülmenin -insanlardaki saç dökülmesi gibi- bazı vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklandığını düşünüyorum.Ev yemekleriyle,ama çeşitliliğe dikkat ederek beslenirse bunun normal sınırlar içinde kalması gerekir.Eh,hayvancıklar mevsim dönümlerinde yazlık veya kışlık kürklerini giyiyorlar ne de olsa ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hmm bizimki dökmüyor kabarık tüylü olsada tahmini ankara kedisi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Benim kedim yıllarca bol bol siyah zeytin yedi, çok sağlıklı bir ömür sürdü, hiçbir zararını görmedik. Şimdilerde yakın bir arkadaşımın kedisi Bodrum'daki yazlık evde zeytin ağacına tırmanıp, patisiyle zeytinleri düşürüp öyle acı acı haliyle yiyor. O da hiçbir zararını görmedi. Bence siz de kendi kedinizi gözleyin. Kediler çok akıllı ve seçici hayvanlardır. Sanırım beslenme hatalarını da az yaparlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
gayet sağlıklı görünüyor zaten cuma günü 2.aşı için veteriner ziyareti yapacağız.kontrol eder |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Zeytini bilemem bizim kedi zeytinyağlı taze fasulyeyi afiyetle yediği için biz görmeden. Kendilerini hasta edecek bozuk çürük şeyleri asla yemiyorlar .Bahçede kediler var kızım hergün onlara mama veriyor geçenlerde biri bahçeye 2 kg yakın balık koymuş kimi pişmiş kimi çiğ ve kokuyorlarmış. Bahçedeki kediler gidip gelip koklamış ama hiçbiri yememiş.Benim ponçik kuru maması sertleştiğindede yemiyor hep kapta taze mama olacak günlük konacak hanımefendiye yemek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Aşı için belediyenin veterinerleri var sokak hayvanlarını ücretsiz ev hayvanlarını da cüz_i bir miktara aşılıyorlarmış. Bende yeni öğrendim bundan sonra aşıları belediye veterinerine yaptıracağım. Bu zamana kadar gittiğimiz veteriner her seferinde muayene ücreti aşı derken bir dünya para alıyor benden. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Kayınvalidemin bir van kedisi vardı,çok yemek seçerdi ve tüyleri çok dökülürdü. Veteriner vitamin eksikliğinden olduğunu söylemişti ve sebze yedirmemizi önermişti ama neeerde, bizim Zeliş hanım ağzına bile koymadı kabak, havuç ve diğer yeşillikleri ve hep döktü durdu tüylerini. O yüzden vitamin eksikliği kulağımda küpedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Sayın doğa-dostu, Hangi veterinere gittiğinizi bilmiyorum. Özel Veteriner mi? Bulunduğunuz İlçede ki Tarım İlçe Müdürlüğündeki Veterinerlere de aşılarını yaptırabilirsiniz. Sadece Aşı parası alabilirler belki. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer belediyeleri bu hizmeti veriyorlar bildiğim, web sitelerinden bilgi alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
şişlide bi yer vardı ucuza onu ayarlamıştık... tamam ben bilgi alırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |