![]() |
Sevgili Jineop, her şeyin coşmuş, bahçen çok güzel görünüyor, eline sağlık.
Gaura gerçekten güzel bir bitkiymiş. #937 mesajdaki sarı çiçekli nedir? Bu sabah bir bahçede gördüm, çok güzel açmıştı. |
Sevgili Volare,
Teşekkür ederim,sabahtan beri bahçedeydim.Bu çalı benim ağaçlarnetle tanışmamı sağlayan çalı. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=40120 Yaklaşık 10 ay önceki hali,geçen hafta yarısını budadım,bahçenin resimlerinde de görebilirsiniz sürekli çiçekli. Sevgili Adalet Ablam, Şu an benim aldığım yerde beyazı var,zaten size sarmaşık ortanca da yollıyacağım.Bayramdan sonra clematisleri,mormenekşeye ayırdıklarımı zaten yollayacağım,onları da yollarım.Şu an onları saksıya aldım ki alışsınlar diye,yoksa yolda hırpalanabilirler diye düşündüm. Sabah lisianthusların kuruyan çiçeklerini topladım,kurumaya bıraktım. Sevgili Sevim4, Clematisleri tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu size yazmıştım.10-15 çelikten iki tanesini tutturabildim.Bugün sizin için tekrar 5 tane çelik aldım,geçenlerde bauhausa gittim orada kalmamıştı ,olsaydı size kesinlikle yollıyacaktım.Mart ayında eminim çok çeşitleri gelir.O zaman hala isterseniz alıp size de yollarım. |
[QUOTE=Adalet Yağcı;498701]Sevgili Jineop, nette "Guara" aradım bulamadım, tohumdan mı yetişiyor yoksa çelikten mi?
Gaura ablam.) |
Sevgili Kiraz,
Sweet patio adı canım. |
Kocaman bir nazar boncuğu astım kapınıza ben ;)
Elinize emeğinize sağlık bu bahçeye çok emek verdiğiniz her halinen belli oluyor. Bahçenizin renkleri içime neşe doldurdu Sevgili Jineop. Çalışmalarınızın aynen devamını dilerim, içinizde ki enerji hiç bitmesin... Sevgiler ;) |
gaura 537 deki küçük pembe çiçekli değil mi
|
sevgili jineop.. Kendinize küçük bir cennet oluşturmusunuz.bahçeye giren çıkmaz.kaldı ki bizler burdan çıkamıyoruz.Bahçenize girdiğimizde bizleri kovmak zorunda kalacaksınız.;) Allah nazardan sakınsın.Ellerinize yüreğinize sağlık.
saygılar |
Alıntı:
Sayın jineop Sevgili kirazın sorduğu bitki Sinameki. Forumda, genellikle, bitkilerin Latince veya Türkçe isimlerini kullanıyoruz. Bu bitki hakkında açılmış başlığımız da var. http://www.agaclar.net/forum/showthr...163#post153163 |
Sinamekinin bu kadar güzel olduğunu tahmin etmiyordum, sabah yakından gördüğüm ağac çok güzeldi, tamamen çiçekle kaplıydı.
Yapraklarını sinamekiye benzettim ama yere düşen çiçeklerden koku alamayınca yanıldığımı düşünmüştüm, bildiğim kadarıyla güzel kokulu bir bitki. |
[QUOTE=Ferda Ülkümen;498933]Sayın jineop
Sevgili kirazın sorduğu bitki Sinameki. Sayın Ferda Ülkümen, Keşke sinameki olsaydı.Bu bitki sweet patio mix paketinde ektiğim Partridge Pea,Chamaecrista fasciculata , Cassia chamaecrista,ya da türkçeye uyarlarsak keklik bezelye, kır sinamekisi,cüce sinameki olarak adlandırabilinir.Yıllık bitki.Keklik bezelye erozyon kontrolü ve toprak verimliliğinin iyileştirilmesi için rahatsız alanlara dikim için mükemmel bir tür olarak kabul edilirmiş.Resim de gördüğünüz keklik bezelyenin boyu 15 cm civarında.Sayenizde bugün çok şey öğrendim teşekkür ederim.Cüce gülhatmiden sonra cüce sinameki de bizim bahçeden çıktı;)Sevgiler |
Alıntı:
934 deki ilk resimde duvarın kenarındaki pembe çalı. Sevgili Volare aynı sayfa da çok güzel çiçeklerini görüntülemiş. |
Sevgili Volare, Türkçe bir site olmazsa iletişim kuramam :( yine de zahmetleriniz için teşekkürler ederim.
|
Sevgili Jineop, sonbahar sizin bahçeye henüz uğramamış, ne güzel... Tohuma dönenler bile ahengini kaybetmemişler... Bahçeniz eminim sonbahar ve kış aylarında ayrı güzeldir. Keyifle yaşamanız dileklerimle...
|
Alıntı:
Cevabınız biraz çelişkili değil mi? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu yanlış bilgi olmuyor mu? Ayrıca, Chamaecrista fasciculata'nın ortalama boyu 15 değil, 60 - 90 cm dir. Ben size tür adı vermedim, tıbbi sinameki'den de bahsetmedim. Bahçenizdeki bitkinin yaprakları bu fotoğraftaki' ne benziyor mu sizce? http://plants.usda.gov/java/largeIma...a2_002_avp.tif |
Sayın Ferda Hanım,
Sweet patio mix yazmasının anlamı tohumdan oluşacak çiçeğin adını sweet patio olarak yazılmasının neyi yanlış?Ve tohum da türkçe hiçbir ibare yoktu. Ayrıca sinamekinin büyük bir ağaç olduğunu ve çok yıllık olduğunu düşündüğüm için keşke sinemaki olsaydı dedim. Sinemaki ye o kadar çok benzediğini sizler söyleyince farkettim ve google cassia pea yazdım ve benim mevsimlik cüce sinemaki ile karşılaştım.Ve google dan http://www.easywildflowers.com/quali...fasiculata.htm okuduklarımı sizlerle paylaştım.Burada ki ilk resim verdiğiniz resimle aynıyken,2.resim de benim ki ile aynı. http://www.ces.ncsu.edu/depts/hort/c...sciculata.html . Yanlış bilgilendirme bunun neresinde? Bitkinin boyuna gelince 2 karış bile değil,belki geç ekildiği için yeterli büyüyememiş olabilir. Tohuman ,kotiledon,ilk yaprak ve diğer resimleri de var. Eğer yazdıklarım yanlış bilgiler içeriyorsa düzeltebilirseniz çok sevinirim. Tohumdan bir paket daha ekilmemiş duruyor isterseniz paketini resimleyebilirim.Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
Çünkü Sweet patio adında bir bitki yok... http://images.google.com.tr/images?h...-8&sa=N&tab=wi |
Sevgili Jineop;
Gaura benimde çok hoşuma gitti. Çalı olması beni cezbetti. Ancak yeterli yabancı dilim olmadığı için çok yıllık mı, mevsimlik mi? Anlayamadım. Google' daki çeviriden de pek anlayamadım. İşin kolaycılığına kaçıp size sormayı daha uygun buldum. Çok yıllık bir bitki mi? Ayrıca İstanbul da bulabileceğim bir fidanlık var mı? Yoksa Sevgili Adalet Yağcı gibi bende pas geçeceğim. |
[QUOTE=Ferda Ülkümen;499078]Çünkü Sweet patio adında bir bitki yok...
Paketin üstünde JOHNSONS Compact Gardens sweet pea patio mixed yazıyor. Ve büyüyenlerden 3 tanesi bildiğimiz tatlı bezelye çiçeği gibi gelişirken diğerleri nin görüntüsü bu şekilde. |
Sevgili Orjin,
Pendik Sahil yolunda Çınar Bahçe Peyzaj Tasarım olarak fatura da isimleri ama tabelalarında farklı yazıyor.Bugün giderken telefon numaralarını alıp sizlere iletirim.Giderseniz,6 tl ye sarmaşık ortanca da alın derim.Sevgiler |
Sevgili Jineop bitkilerin vede çiçeklerin için sıvı besin olayını başaracağından hiç şüphem olmadığı gibi senin bahçe çalışmalarında başarılı olmanın sebebini açıklamak gerekirse pratik uygulamalarının temelini bilimsel ve opjektif yaklaşımlarla sonuçlandırmış olmandır.
Oluşturduğunuz sıvı gübreleri elinizde fazla bekletmeden taze olarak bahçenizdeki bitkilerinize taksim ederek en kısa zamanda tüketiniz. Sevgili jineop sizi bu yönden takdir ederek kutluyorum, ayrıca çalışmalarınızın paylaşımını şahsımı bilgilendirmeniz benim için büyük bir mutluluk vesilesine sebeb oluyor. Ramazan bayramınızı bütün sevdiklerinizlen birlikte huzur,sağlık ve neşe içinde geçirmenizi dilerken mutluluğunuz daim olsun.Saygılarımla.. |
[QUOTE=jineop;499109]
Alıntı:
|
Merhan sayın Jineop. 3,5 ay sonra tekrar bahçenize geldim.birşey olmuş ama tam anlayamadım.acaleye de getirmek istemiyorum.şöyle bir göz attım.Tek kelime ile harika..diyecek bir şey yok.görüşmek üzere
|
Alıntı:
Çok yıllık,herdem yeşil. Fidanlığa uğradım yeni web sitesi açmışlar ve kargo ile alıcı ödemeli yollıyabilirlermiş.Zahide Hanımla görüşebilirsiniz. http://www.fidanbotanik.com/index.asp |
Sevgili Epsody,
Bahçemize hoşgeldin.Doğaseverin erken tüketilmesi uyarısını okuduktan sonra dün tüm bahçeye sulandırarak uygulama yaptım.Kalanı ağzı kapaklı kavanozlara doldurup,sebze bahçesinin arka kısmında gölgeye yerleştirdim.1 hafta sonra uygulamayı tekrarlamayı düşünüyorum.İkinci sıvı gübre hazırlamayı daha iyi olması için EMşiparişi vereceğim.EMile ilgili okuduklarımdan sonra mutlaka bu sefer EM li uygulama yapmak istiyorum.Bu ara da Mutfak verandasın da duran sıvı gübre bidonunu 1 haftadır arada bakıp sıvının görüntüsüne bakıyorum,bazen az miktarda betonla çim arasında ki sürekli basıldığından çimi tamamiyle kaybolmuş bölgeye hafif akmalar oluyordu,ben de içimden aksın boşver bakalım ölmüş çimi yeşertecek mi diye düşünüyordum,ve toprakta bariz çimlenme başlamış bilginize:) Sevgiyle ,saygıyla size ve ailenize mutlu bayramlar diliyorum. |
Alıntı:
Kasım ayında Samsun' dan irtibatlanırım. Sağlıkla kalın. İyi bayramlar. |
Sevgili Jineop, yüreğin kadar güzel bahçenin ve sevgili konuklarının bayramınızı kutlarım.
Bayramdan sonra o güzel bahçeyi görmek ve o güzel çiçekler arasında fotoğraf çektirmek için mutlaka geleceğim. Selamlar, sevgiler.;) |
Sevgili Jineop, bir hafta olmuş bahçeye uğramayalı nerelerdesiniz nasılsınız?
|
Sayın Jineop,
çok düzenli ve rüya gibi bir bahçeniz var, ellerinize sağlık. Lalegül'lerinize bayıldım, tohumdan mı yetişiyor. Bahçenizde sevdiklerinizle bol muhabbetler diliyorum. Sevgi ve selamlar. |
Sevgili jineop bahçenizden yeni resimler bekliyoruz, o güzellikleri gördükçe içimizi neşe kaplıyor, sevgiler:)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlarım,
Tabi ki buralardayım,sizler burada olduğunuza göre nerde olabilirim ki... Sebze bahçeme hoş bir düzenleme yaptım.Cuvalı 6 liraya alınan 1 cuval odun parçalarıyla..aralarına da taşlar attım yarın görüntülerim bakalım beğenekmisiniz.Bahçem de ki görüntüler hala renkli,her ne kadar az sonbahar kendini gösterse de cıvıl cıvıl yine. Yeni görüntüler... İlk resimde ki bir yağ küpü eşimin söylediğine göre en az 100 yıllıkmış. Ablasının evin de balkona atılmış duruyordu.Define bulmuş gibi sevindim...Bahçem de yerini aldı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025