06-07-2012, 19:12 | #1621 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok güzel bakan izmirliler var, haklarını teslim etmemiz lazım. Jineopun elinden ne olsa oluyor, zaten sadece parmağı değil iki eli de yeşil Ondan. |
|
06-07-2012, 23:46 | #1622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Merhaba Jineop. Büyük bir zevk ile devamlı bahçeleri geziyorum. Bugece nasip isee sizin bahçenizi gezmeye başlıyorum. |
06-07-2012, 23:58 | #1623 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir bahçe görüntüleri ile başladım gezime. Sevgili Jineop o ağaç kabuklarını nereden buldunuz ki? |
07-07-2012, 00:40 | #1624 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba sevgili jineop, yorumunuzu okurken kötüsü böyleyse iyisi nasıl olur ki diye hiç geçirmedim aklımdan zira elinizin değdiği hiç bir şey kati süretle çirkin olmuyor, efsunlu üyeler var bu formda. Herşey çok güzel, çok zevkli ve alımlı. Dilim tutuluyor lal oluyorum gezinirken, yüreğinize bileğinize sağlık, keyifle çeşitlendirin bahçenizi. |
07-07-2012, 09:43 | #1625 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ortanca
Kesinlikle selise katılıyorum. Ortanca genellikle uygun bölgeye dikildiyse İstanbul' da hem çok çiçekleniyorlar, hem çiçek kümesinin büyüklüğü aşırı artıyor. Gerçi sitede ya tam gölge ekimi ya da aşırı güneş yüzünden keyifsiz olan çok ortanca var. Ortanca gölgeyi sevsede kesinlikle çiçeklenme için az da olsa direk güneş istiyor. |
10-07-2012, 09:25 | #1627 |
Ağaç Dostu
|
Ah canııımmm çok şekersin Bir kaç gün İstanbul'daydım. Kaldığım yerde binaların içiçeliğinden gökyüzü bile görünmüyordu sanki ya da benim görecek halim yoktu. İlaç gibi geldin bana, sağol güzel arkadaşım İstediğin bütün güzellikler senin olsun... Jineopcum bahçende harikalar yaratmışsın. İnsan hangi birine bakacağını, beğeneceğini şaşırıyor. Batateslerine bayıldım, tam artık birşey almayacağım derken aklıma taktın onları Bronzunu da görmek lazım, elin değdiğinde bir gösteriver. Ankara ortancalarının renkleri soldu tuhaf bir renk aldılar. İstanbul'da dolu dolu, canlı canlı, pembe pembeydiler. Aynı seninkiler gibi. Küpelerin de coşmuş ki ne coşmak. Ben elimde fısfıs bütün gün onlara su püskürtüyorum Kıskandım ikliminizi valla. Ellerine sağlık canım. İçim açıldı bahçende. Bundan daha iyisi nasıl olur, hiç bilemedim Düzenleyen nevsune : 10-07-2012 saat 16:41 |
10-07-2012, 19:31 | #1628 |
Ağaç Dostu
|
Ben de kıskanıyorum. Türkiye'de bahçe yapmak için en güzel yer İstanbul ve Batı Karadeniz bence. Kışın bizim kadar dondurucu değil, yazın bizim kadar kurak değil. Daha sıcak olan güney bölgelerde de kış soğuklaması isteyen bitkiler zorlanıyor. İstanbul civarı tam ideal. Ucundan begonvil bile yetişiyor, daha ne? |
10-07-2012, 19:40 | #1629 |
Ağaç Dostu
|
Aynı fikirdeyim sevgili gilan. Ama kabahat biraz da bizde, iklime uygun bitkiler seçsek hiç böyle zorluklar yaşamayacağız. Ama olmaz ki, illa da yedi iklim dört köşede ne bulursak hevesleniyoruz, bu da yetmiyor Yurt dışından getiritiyoruz. Karadeniz bol yağışı ile çok avantajlı, oradaki otlar bile her daim yeşil. Eh İstanbul'un da bir ucu Karadeniz ne olsa |
10-07-2012, 22:56 | #1632 |
|
Ortancaseverlere duyurulur, bu sene bazı çiçek topları , nerdeyse futbol topu kadar. Bazı kısımları mavi, bazı kısımları açık pambe, bazıları da nerdeyse kırmızı... Bitki yaşlandıkça, yerini severse çiçek topları çok büyüyor. |
12-07-2012, 01:28 | #1633 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bahçenizdeki yabancılardan pek hoşnut değilsiniz jineop... |
12-07-2012, 08:07 | #1634 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yeni Gine; Sevgili Jineop asla böyle düşünmez, kendisini uzun zamandır ve şahsen tanıdığım için eminim. Dalgınlığına gelmiş ve mesajınızı atlamıştır, hepimiz yapıyoruz bunu istemeyerek. Sizin üzüldüğünüzü gördüğünde çok ama çok üzülecektir. Siz lütfen üzülmeyiniz, en kısa zamanda içinizi rahatlatacak cevabı yazar Jineop. |
12-07-2012, 10:12 | #1635 | |
|
Alıntı:
Çok yazı yazmaktan hoşlanmadığım doğru. Güzel yazı yazmayı beceremediğim de doğru. Gereksiz yazmamaya çalıştığım da doğru. Sizin sorunuza cevap yazmamayı bilerek ve isteyerek yapmadığım da doğru. Mesajınızı maillerimden okumuştum. Cevap yazacaktım ama atlamışım. Lütfen kusuruma bakmayın. İstemeden sorularını atladığım diğer dostlar varsa onlardan da özür dilerim. Ağaç kabuklarını büyük fidanlıklardan cuvalla alabilirsiniz. Örneğin Büyükcamlıca Fidanlığında cuvalı 18 liraya bulabilirsiniz. Sevgiler... |
|
12-07-2012, 14:11 | #1638 |
|
Ağaç kabukları bazen yılanlara gölgelik yapabiliyor. 2 gün önce elma ağacının dibindeki clematisin köklerini kapatan ağaç kabuklarını düzeltmek için kaldırdığımda soğuk bir supriz beni bekliyordu. Yaklaşık 50 cm gümüş renkli ufaklıkla ilk tanışmamız gerçekleşti. O kendini bir tarafa ben kendimi bir tarafa attım. Güya yılanları kaçıran ses yayan 2 tane aletle önlemimi almıştım. Bahçeye beslenmeye gelen 4-5 kedi de işe yaramamış Tabi ki ona zarar vermeyi düşünmedim. O da ben de iyi korktuk |
12-07-2012, 14:45 | #1640 |
|
Yılanların artması havaların ısınması ve yağışların artmasıyla yeşil alanların artmasına bağlanmış. Yılan sokmalarında ilk yardım bu durumda çok önem kazanıyor. |
12-07-2012, 22:57 | #1641 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop, benimde bahçemde aynı sorunu yaşıyoruz, bir tanede bizim bahçede var gri olduğunu söyledi kızım, armut aynı yere havlayıp durunca takip ettik ve kızım görmüş büyükmüşte, hatta komşu bahçemi sularken oda görmüş korkudan ölüyorum armudu sokar anlamayız diye, bahçeye küçük bir havuz yapmıştık bu gün onu bozduk suya gelir dediler, duvar diplerindeki delikleri tıkadık, üç haftadır yoktum bahçeme kediler dadanmış, aslında kediler yılanı öldürür dediler fakat hiç kimse kimseye bişey yapmamış, kardeş kardeşe yaşamışlar biz yokken |
12-07-2012, 23:56 | #1642 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer yorumuma da sesiniz soluğunuz çıkmayınca ister istemez o kanıya vardım. Hani ben de bahçenizi geziyorum dercesine bir sorayım dediydim. Önemli değil jineop zaten bahçenizi sessiz sessiz geziyorum. Herşey mükemmel, zevkinize, emeğinize sağlık. Tekrar teşekkürler. |
|
13-07-2012, 02:15 | #1643 |
Ağaç Dostu
|
jineop merhaba; bitkiniz harika... Peki ismi nedir, yetiştirilmesi, bakımı, açıp çiçekleri geçtikten sonra ne yapmalı?? Yani bitkiniz hakkında verebileceğiniz bilgi rica etsem... Teşekkürler. |
13-07-2012, 03:02 | #1644 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde hayranlığınıza mazhar olan bitkilerimin mutluluğunun sebebi sizinde takdir ederek hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost uygulamalarından kaynaklanmaktadır. jineop bahçenizi geziyorum fakat "Hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost" rastlayamadım. Hangi sayfalarda?? Açıklar iseniz sevinirim. Teşekkürleer. |
13-07-2012, 10:24 | #1645 |
|
Sevgili YeniGine, sormak istediğiniz mesajı alıntıla yaptığınızda başında ve sonunda bulunan [/QUOTE] yazısını silmeyip, kısaltmalarınızı buna dikkat edip yapabilirseniz alıntı yaptığınız kısım farklı görüntülenir. Ve mesajdaki fotograf altı çizgili olur. İsteyen bu çizgiye tıkladığında resim açılır. Yoksa bulmak çok zor. Sorduğunuz bitki Aster amellus bitkisi. Bura ve buradan bilgilere ulaşabilirsiniz. |
13-07-2012, 23:35 | #1647 | |
|
Alıntı:
|
|
13-07-2012, 23:56 | #1649 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler; zaten resimler mükemmel, ellerinize sağlık. Ben yaptığınız sıvı gübre ile kompost merak ettim. |
20-07-2012, 21:06 | #1650 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop; Ne zaman bahçenize girsem, sanki daha önceleri hiç görmediğim bir bahçeye, girmiş gibi oluyorum. Eski gördüklerimi unuttuğumu zannetmiyorum. O kadar farklı bitkilerle tanıştırıyorsunuzki bizleri, şaşırmamak elde değil. Belki çoğu tanıdığımız, bizimde yetiştirdiğimiz bitkiler ama, siz onlarında deyim yerindeyse ''janjanlısı'' nı bulup koyuyorsunuz gözlerimizin önüne. Özetle sıkılmadan, her an yeni birşeyle karşılaşma umuduyla geziyorum bahçenizi. Ve notumu veriyorum: Yıldızlı 10. Kutluyorum. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|