![]() |
|
![]() |
#61 |
Moderatör
|
Evet, ben de aynı fikirdeyim, herşey çok güzel. Adım Güler, yine de bir kusur (!) bulurum. Son resimde ekilmesi gereken iki sandık çiçek var, neden ekilmedi? Sevgili jineop, şaka bir yana bahçeniz çok güzel elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Onlar tam altı kasaydı,yaklaşık 264 tane alisyum ve begonyalardan oluşuyordu .Ayrıca 3 tane bodrum papatyası,2 tane mahonya,6 tane ortanca,2tane abelya,2 tane sarı kantaron, 1 tane filbahri,6 tane büyük cam güzeli ,20 tane küçük cam güzeli almıştım. Yaklaşık 1 hafta da çok şükür hepsini yerlerine yerleştirdim .Ek olarak çiçeklik ve çiçek merdiveni yapıp boyadım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Moderatör
|
Bu haliyle bile çok, çok güzel. Hele ağaçlarınız biraz daha büyüsün, çiçekleriniz tam coşsun, seyretmenin zevkine doyum olmaz. Eviniz de çok güzel görünüyor. Sağlıkla ve sevdiklerinizle beraber çok seneler tadını çıkarın inşallah. (Yine bir kusur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Cingöz Güler ![]() Jineop, elinize sağlık, şahane görünüyor her şey. Güler Hanım'ın yazdığı gibi o çiçekler bir ay sonra büyüyünce seyrine daha da doyum olmayacak. Seneye aynı konumlardan yine fotoğraflar çekip karşılaştırınca ağaçların gelişimine çok şaşıracaksınız. (Bende öyle olmuştu da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Jineop, Bahçenize ondan daha da çok azminize bayıldım. Tam hayalini kurduğum bir görüntü oluşturmuşsunuz, tebrikler. Lütfen benim yerime de sefasını sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Harikasınız Sayın jineop, tek kelimeyle harika...Bir tek yeni gözdemiz Selluka eksik. Onunda tohumları, eğer öldürmezde çiçek açtırabilirsem, benden ama ancak seneye.Benimki biraz yüzsüzlük olacak ama tek başına sürmezsiniz heralde bu güzelim bahçenin sefasını, ne biliim bir çay içmeye çat kapı gelsek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Jineop, Clematissiz bahçe bahçe olurmu, şimdi güzel oldu işte. Sevgili Züleyha'nın önerdiği gibi, bahçenize, etrafını çardak gülleri Heucheralar, Ortancalarla süsleyeceğiniz bir kameriye çok yakışırdı. Clematisleri güllere sardırırsanız kontras renklerle çok güzel görünüyorlar. Her şey süper görünüyor, kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten güzel olur, ben clematislere doyamıyorum, harika şeyler. Bir de bu siteye bakın daha güzel fikirler verebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Moderatör
|
Sevgili jineop, size ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Belki illâllah şu Güler hanımdan diyeceksiniz ama, başıma geldiğinden yazmak istedim. Siz, siz olun, çok dekoratif olduğunu kabul ediyorum ama Acem borusunu hem evinizden hem de çiçeklerinizin bulunduğu yerden uzak bir yere dikin. Mesela, yapacağınız bir kameriyeye sardırın, çok güzel bir görüntü verir. Şimdi geleyim zorluklarına; Hanımelinize yakın ise, mutlaka istilâ eder, ve hanımeli birkaç sene içinde yok olur. Eğer bir ağaca sardırırsanız, ağacın bütün öz suyunu emer, ağacın içi boşalır-mantarlaşır ve zamanı gelince küttt, devrilir. Evinize yakınsa, emin olun ne beton dinler, ne taş. Bir de bakmışsınız, salonunuzun ortasında yer karolarının arasından bir filiz vermiş. Bahçenizin çimleri arasında yer yer filizlerini de görebilirsiniz. Yer altında su deponuz var, suyu orada depoluyorum diye düşünürsünüz, ama bakmışsınız ki kökleri fiber depoyu bile ortadan ikiye bölmüş, suyun depolandığı filân yok. Kameriyede oturmuş bir çay keyfi süreceksiniz, çayınızın içine ya karınca düşer ya da arıların hücumuna uğrarsınız zira, bu güzel sarmaşık, hem arıları hem de karıncaları çok çeker. Evetttt, bütün bunlar başına gelmiş bir kişi olarak size yazmak istedim, haberiniz ola. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Evet.Güler hanım haklı çok arsız bir bitki heryerden çıkıyor.Bende baş edemiyorum.60 cm derinliğindeki beton yolları bile sağından girip solun çıkıyor.bahçcenini heryerine kök atıyor.koparmakla baş edemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
|
Sevgili Güler Hanım Dediklerinizi hemen yaptım ve oraya clematisleri diktim.Acem borusunu da yan bahçe duvarının bittiği noktaya taşıdım. Tekrar teşekkür ederim. Dün tohumdan yetiştirdiğim sırık domatesleri ve maydonozları ektim. 2 adet palet (forkliftle kullanılan tahta taşıyıcı ) aldım(20ytl),sabah astar boya ile boyadım. Sebze bahçesinin bitimin de iki duvar arasında kör bir boşluk var bahçe aletlerini koyduğum ,araba parkından bakıldığında çok kötü bir görüntü oluşturuyor.Kriz geçince tahta aksanla çitler,kapı inşallah yaptıracağız ama bu görüntü beni çok rahatsız ediyor, o yüzden bizi 1-2 yıl idare edecek ucuz bir çözüm düşünüyordum. Bu paletleri bu boşluğu üstten kapatmak ve ileride büyüyen sebzelere askılık görevi yapması için hazırlıyorum.Üstüne de elimde olan plastik saksılar da çiçekler yerleştireceğim. Bittiğin de paylaşırım.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, anlatmakla olmaz, illakide fotoğraf isterük. Bir de çok hoş aplik saksılar var, Akyüz plastikte satılıyor, duvarlara monte ediliyor ve içine sardunya petunya vb. sarkan çiçeklerden koyabilirsiniz, çok hoş görünüyor. Ben Mersin'de malesef bulamadım, Koçtaş yetkililerine defaatle söylememe rağmen getirmediler, siz İstanbul'dan kolayca bulabilirsiniz, bulamazsanız, sevgili Ferda Ülkümen arkadaşımızdan rica edin size adres verecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Koçtaş'ta da plastik değil de, değişik elyaftan yapılmış aplik saksılar görmüştüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili jineop, bahceniz mükemmel. Uğraşıların karşılığını fazlası ile almışsınız, inşallah cok daha fazlasınıda alırsınız. İnşallah bir gün benim tarlamda böyle bahce olur. GS amblemine ise bayıldım hatta bittim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım doğru söylüyor, çok yorulmuşsunuz, bir kahve yeter. Havalar ısınsın, gündüz gözüyle bahçenizdeki güzellikleri seyrederek yeriz sucuk ekmeklerimizi... diyecektim ki, Hazırlanmış bile, ben de ekmekleri kapıp geleyim, Jineop'a iş bırakmayalım. Düzenleyen Ülker : 26-04-2009 saat 20:59 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
|
Alıntı:
bu bilgisayarda resim programı yok o yüzden kötü görünüyor.Birazdan daha iyi görüntüleyeceğim sağolun. Düzenleyen jineop : 26-04-2009 saat 21:56 Neden: harf eksikliği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|