agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

nariçi 28-03-2009 18:44

Oda sıcaklığı başka anne sıcaklığı başka! Kanatları altında belli nem ve sıcaklığı almaları lazım. Kuru hava olursa da olmaz. Müsait durum varsa anneleri ile birlikte tutun.

berduray 28-03-2009 18:49

4 Eklenti(ler)
Annesinin yanında ikisi öldü, bunları kaybetmeyi göze alamam, kızlar beni öldürür, öyle seviyorlar ki...Tabi ki kalburun üstünden.

Başka önerisi olan?

Todor 28-03-2009 22:24

1 Eklenti(ler)
Civcivlerin ısı ihtiyaçları

Eklenti 69504

berduray 28-03-2009 22:30

Düşündüm, gece sobanın sönme ihtimali yüksek, malum Bodrum'da kömür kullanmak yasak.

Küçük bir leğene hırka serip, içine bir ampul sallandırdım, kumaşlarla da iyice sardım.

Pipetle, birkaç damla tarhana çorbası, bir, iki saat sonra da az ballı birkaç damla süt verdim nazikçe.

Umarım sabah kötü bir sürprizle karşılaşmam.

Gelişmeleri bildiririm.

Valla prematüre bebek gibi bakım istiyorlar.

Nariel 29-03-2009 12:05

Sevgili berduray, civcivlerin son durumu nasıl acaba? Yaşıyorlar mı?

berduray 29-03-2009 17:32

Seçim sebebiyle şimdi girebildim siteye, 2 saat kuyruktaydık, git, gel derken.

Maalesef sabah kalktığımda 2 tanesi yaşamıyordu.

Elde kaldı 1...

Nariel 29-03-2009 18:45

Tüh, üzüldüm.. Yaşayan civciv, fotoğraflarda daha gürbüz gözüken sarı civciv mi acaba? Diğer ikisi çok cılız gözüküyordu..

berduray 29-03-2009 19:31

Evet. Biz de çok üzgünüz, ne yapsak yaşatamadık.

Bugün birkaç yaşlı ve tecrübeli teyzeyle konuştum, bilgi öğrenmeye çalıştım, bu mevsimde olan civcivin cılız olacağını, yaşamasının zor olacağını söylediler.

Bakalım birkaç yumurta daha var, umudumuz onlarda.

yolac 02-04-2009 15:47

Sayın Ferhat 41,
Kanatlılarla ilgili olduğunuzu öğrenince(böğürtlen konularındaki yazılarınızdan);acaba benim aradığım yeşil yumurta yapan tavuk,dev cochin,brahma,vb gibi tavuklardan siz yetiştiriyormusunuz.**** İzmit te yetiştirip satan bildiğiniz yer var mı?
Teşekkürler...

apprentice 03-04-2009 09:51

2 Eklenti(ler)
Dün iş çıkışında eve döndüğümde odanın birisinden civciv sesi geliyordu. Kısa bir aramadan sonra mukavva kutunun içerisindeki civcivleri buldum. Özellikle ufak oğlum pazarda civcivlerin başından ayrılmadığı için hanım da almak zorunda kalmış.

Bir süre sonra parktan dönen benim civcivler "Baba Civciv Aldık Biz" diyerek koşa koşa yanıma geldiler. Birlikte biraz sevdik, susam, köftelik bulgur, su falan verdik. GAyet sağlıklılar. Ufaklığın civcivlere olan ilgisi bir başka. Avcuna alıp öpüyor. Apartmanda belli bir zamandan sonra büyütmek zor, o yüzden bugün köye giderken yanlarında götürüp anneanne lerine teslim edecekler.

ferhat41 04-04-2009 23:46

Tavuk,Bıldırcın yetiştirmek isteyen buyrun içeri

Yarı otomatik bilgisayar destekli kümes konusunda yardımcı olabilirim.Az maliyetle bahçene küçük tavuk çiftliğinizi kurun.Bana (bieftecnology@hotmail.com) adresinden ulaşabilirsiniz.Bilgilerimi sizinle paylaymaktan memnun olurum teşekkürler.Elektrik,eloktronik,mekanik,bilgisayar destekli kontrol yazılımına kadar her konuda yardımcı olurum.Her konuda döküman verebilirim.

thares 09-04-2009 06:22

Gurk Olma Süreci

Arkadaşlar acaba tavukların gurk olma sürecini hızlandırmanın yolunu bilen arkadaşlar bizimle paylaşırlar mı lütfen

ferhat41 10-04-2009 18:52

Bir arkadaşımın isteği üzerine yaptım balkonunda bıldırcın beslicekmiş

5 Eklenti(ler)
Güzel bir kafes balkon için.

thares 19-04-2009 19:28

cihan_as 20-04-2009 20:32

1 Eklenti(ler)
Sayın thares, kısa sürede gurk olasını istiyorsanız fotoğrafda ekli olan hint cinsi
beslemelisiniz.
12, 13 yumurta yaptıktan sonra kesin gurk oluyorlar.

aydın 22-04-2009 01:18

Arkadaşlar, dayım çatıda hobi amaçlı olarak bıldırcın besliyor. Fakat bu yıl ne yaptıysa (yumurtadan yavru üretmek için) dişi yumurtaların üzerine gurk olmamış. Ne yapmam gerekiyor diye sordu. Bilen varsa bilgilerini paylaşmasını sizden rica edeceğim.

ferhat41 22-04-2009 19:39

bıldırcın

Dayının bıldırcınları makina çıkışlıdır yani kuluçka makinasından çıkmadır ayrıca yumurtaları aldıysa gurk olmaz üç beş taneyi bırakıp diğerlerini alsın gurk olur kuluçkadan çıkanlar hariç tabikide.

aydın 23-04-2009 00:38

Ferhat Bey Teşekkür ederim cevabınız için,
Büyük ihtimalle Eminönü'nden almıştır. Yani kuluçka makinası bıldırcınıdır. Kesinlikle gurka yatmaz değil mi?

thares 23-04-2009 11:40

Hint pilici aldım henüz yumurtlamaya başlamadı cihan as kardeşim bu yıl çok geç kaldım
ilginiz için teşekkürler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

ferhat41 23-04-2009 15:51

bıldırcın

makina çıkışlı yatmaz silah dayarsan belki zor ama yinede.

denizined 23-04-2009 18:50

Normal şartlarda yumurtadan çıkmış bıldırcın temin edebilecek arkadaş varmı.?

ferhat41 23-04-2009 19:45

Temin

Kocaeli/kandıra en iyi adres ıntoko com girerseniz gerekli açıklama var

denizined 24-04-2009 16:49

Teşekkürler sayın ferhat41 verdiginiz linkte bulamadım satış yapılan bölümü,siz yardımcı ola bilirmisiniz?

chimonanthus 25-04-2009 14:14

Pazar civcivleri genelde yedikleri hormanal aşı yüzünden kuluçkaya yatmazlar.
Oysa salıklı bir tavuk yılda 1 ila iki kere kuluçkaya yatar.
Hatta bağzı cinsler yılda 4 kez dahi yatabiliyor.
Bu yüzden eğer tavuk beslemek isiyorsanız köy tavuğundan vaz geçmeyin .
Bulamayan arkadaşlar varsa ben seve seve gönderebilirim.Her gün aksatmadan yumurtlar ve her bahar ayı da kuluçka yatar.

3 adet kuluçkaya girmiş ama yer olmadığı için yatamayan tavuğum var.Köy yumurtaları ile birlikte istanbul içi arkadaşlara ücretsiz gönderebilirim :)

thares 25-04-2009 16:43

chimonanthus Kardeş bizde Anadolu da köy tavuğu bulamıyoruz gurk tavuk bulamıyoruz siz Maşallah İstanbul da gurk tavuk ve köy tavuğu yumurtası dağıtıyorsunuz ben size maşallah diyorum her şey gönlünüzce olsun efendim

denizined 25-04-2009 16:46

Sayın chimonanthus tavuklarınıza ben talip ola bilirmiyim?

chimonanthus 25-04-2009 19:52

19 tanesi birden yatınca yer kalmadı bende dağıtayım birkaç tane dedim.Zaten ne kadar dağıtırsam onlar okadar çabuk çuğalıyor:D

Denized arkadaşım ankara biraz uzak değilmi?

yolac 25-04-2009 22:31

Sayın Chimonanthus,
Ben çok meraklıyım 5 adet tavuğum var ama bir türlü gurk olmuyorlar nedendir bilemiyorum.Hepsi de yumurtluyor.Yani yumurtaya ihtiyacım yok.Fakat bedeli mukabilinde bir adet iri gurk olan tavuğunuzdan almak isterim.
Ayrıca sizde acaba boynu kel olan cins varmıdır.Hele bir de o gurk olmuşsa deymeyin keyfimize o zaman.
Aa şu anda hatırıma geldi ,bendeki yumurtalardan sizinkilerle takas yapabilirsek farklı cins civcivler de elde edebiliriz herhalde.
Özelden adres bilgilerimize ulaşabiliriz,**** uygun görürseniz ben GSM no.mu özelinize yazabilirim.
Herşey gönlünüzce olsun...

cemo 25-04-2009 22:37

Tavuklarımdan biri gurk oldu, 15 yumurta koyup yatırdık bakalım anne adayımızı:)
Şimdiden beni bir heyecan bastı. Hayırlısı diyerek, gün saymaya başladım bile:)

yaman_ 25-04-2009 23:46

Ben acemı bir tavuk yetiştiricisiyim, geçen yıl başladım. Ama çok zevkli ve bahçedeki tüketim fazlası veya ezik kartlaşmış sebze meyvenın tüketimi adına çok yararlı. Marketten alınan yumurtalarla kıyaslanamayacak lezzetli, kokusuz... Sonuçta suni yem vermiyorsanız çok sağlıklı.
Kümeste kullanılacak telin ölçüsü konusunda şunu söyleyebilirim, serçe girmeyecek kadar sık olmalı...pek çok hastalık serçeler vasıtasıyla tavuklara geçiyormuş. Yem yemek ve su içmek için gelen serçeler ortak kullanılan suluk ve yemliklerle tavuklara hastalık taşıyormuş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025