agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

NJale 21-05-2010 12:49

sayın dremre,
felç düzelmiyor,biz birkaç gün sonra acı çekmesin diye içimiz yana yana kesiyoruz.

dremre 21-05-2010 12:57

Büyük ihtimal sayın Cihan as'ın 961 nolu iletide belirttiği gibidir. yumurtadan çıktıkları ve sonrasında yaşadıkları zeminin kaygan olmamasına dikkat etmek lazım herhalde. zemine keçe vs gibi birşey yapıştırmak işe yarayabilir.

cihan_as 21-05-2010 21:39

1 Eklenti(ler)
Brahma horozum ve civcivi.

limon_sever 21-05-2010 22:34

3 Eklenti(ler)
9 mayısta aldığım civcivler o zaman çekmiştim fotolarını yeni yükleyebildim pcye. Şimdi biraz daha büyüdüler 7 tanelerdi bitanesi öldü, biri de hiç büyümüyo durmadan ishal durumda aydınlatmaları iyi sıcak ortamdalar sorun ne olabilir? kahverengi olan civciv yumurtacı diğerleri etlik civcivlerim.

ahmet58 23-05-2010 19:57

bu ferik tavuk mu ? ve cinsi nedir acaba

3 Eklenti(ler)
değerli dostlar bunun cinsi nedir acaba birde tavuk mu horoz mudur çok teşekkürler kümes yapımım bitmiştir birazdan resimlerini paylaşacağım herkese mutlu günler

A.Şahin 23-05-2010 20:39

Horoz (olacak büyüdüğünde) ;)

cihan_as 23-05-2010 20:46

Sn ahmet58, denizli civcivlerinin ayakları ve göz çevresi siyah oluyor, tahminen denizli veya buna yakın kırma olabilir.
Ayak ve vücut hatlarına bakıldığında horoz olma ihtimali var.

thares 23-05-2010 21:59

Harika bir horoz olacak

ahmet58 23-05-2010 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thares (Mesaj 644175)
Harika bir horoz olacak

çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi olur bana tavuk diye sattıdılar ama ben biraz hırçın gördüğüm için siz bilenlere sorma gereği duydum

ahmet58 23-05-2010 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 644099)
Sn ahmet58, denizli civcivlerinin ayakları ve göz çevresi siyah oluyor, tahminen denizli veya buna yakın kırma olabilir.
Ayak ve vücut hatlarına bakıldığında horoz olma ihtimali var.

saolun değerli yorumlarınız için

ahmet58 23-05-2010 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A.Şahin (Mesaj 644095)
Horoz (olacak büyüdüğünde) ;)

teşekkürler kesin horoz o zaman

dremre 24-05-2010 07:42

Sayın Ahmet58,
Denizlide bildiğim kadarıyla bacak rengi siyahtır. Bu civcivinizde ayaklara doğru beyazlaşma var. Muhtemelen denizli kırması ve benden daha konuya hakim arkadaşların belirttiği gibi fiziki özellikleri horoz olacakmış gibi duruyor. Güle güle büyütün.

ahmet58 24-05-2010 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dremre (Mesaj 644356)
Sayın Ahmet58,
Denizlide bildiğim kadarıyla bacak rengi siyahtır. Bu civcivinizde ayaklara doğru beyazlaşma var. Muhtemelen denizli kırması ve benden daha konuya hakim arkadaşların belirttiği gibi fiziki özellikleri horoz olacakmış gibi duruyor. Güle güle büyütün.

teşekkürler inşallah herkese mutlu sağlıklı büyütmeler birde horoz kaç aylık iken bir tavuğu döllü yumurtlatmaya sebeb olur

ligth sussex 24-05-2010 09:50

benim deneyimim ötmeye ilk başladığından sonra

mehmetsalar 24-05-2010 14:07

s.a arkadaş güzel yazmışsın ama bende karışık 50 kadar tavuk var yaklaşık 20 tanesi her gördüğü yumurtaya yatıyordu hepsini 13 er yumurtayla yatırdım suyunu yemini koyup kasalara yerleştirdim ama 4 tanesi hariç hepsi hiç çıkarmadı ikisi yem su yememiş sanki yatıyor gibi geldi ama malesef öldü halbuki 16 nisanda 11 tane çıkaran hint vardı onuda köpek yedi yavruları elimde besledim 7 tanesi yaşıyor benimde hiç bilgim yok hobi başladım sayılır sonradan kazanç amaçlı düşündüm ama hayal kırıklığı yaşadım

mehmetsalar 24-05-2010 14:17

s.a iyi günler ayni şey benimde başıma geldi 22 tavuk gitti çalmadık kapı bırakmadım h.h.kları derneği bile karışmayız dediler o köpekten bişekilde kurtul yolunu bul! dediler hayret içindeyim sizede geçmiş olsun

mehmetsalar 24-05-2010 14:33

benimde hiç bilgim yok bende öyle yaptım ama malesef yem su yememiş ben yatıyo sandım öldü

inebolu 24-05-2010 14:47

2 aylık civcivlere yem dışında gelişimini hızlandırması kilo aldırması için neler verilebilir ?

ahmet58 24-05-2010 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligth sussex (Mesaj 644415)
benim deneyimim ötmeye ilk başladığından sonra

acaba kaç aya kadar öter ,bu horoz tavuk 6 ayda yumurtluyor ama horoz konusunda net bir ay yok galiba

ugur29 25-05-2010 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmet58 (Mesaj 644719)
acaba kaç aya kadar öter ,bu horoz tavuk 6 ayda yumurtluyor ama horoz konusunda net bir ay yok galiba

Ahmet58 horozların ötüm zamanları kendi aralarında değişiklik gösterir. En erkeni 2,5 ayda başlar 3-5-7 diye devam eder. Hatta bende bir horoz vardı 8 aylıkken ötmüştü. birde horozların erken ötüp ötmemesine kümeste veya yakın civarda baskın bir horozun bulunmasıda etki yapıyor. Ama horoz ne kadar geç öterse gelişimi okadar daha iyi oluyor. Ötmesi için acele etme bence. :)

ahmet58 25-05-2010 15:58

[QUOTE=ugur29;645019]Ahmet58 horozların ötüm zamanları kendi aralarında değişiklik gösterir. En erkeni 2,5 ayda başlar 3-5-7 diye devam eder. Hatta bende bir horoz vardı 8 aylıkken ötmüştü. birde horozların erken ötüp ötmemesine kümeste veya yakın civarda baskın bir horozun bulunmasıda etki yapıyor. Ama horoz ne kadar geç öterse gelişimi okadar daha iyi oluyor. Ötmesi için acele etme bence

uğur29 değerli yorumlarını için teşekkürler ben ötmesi için acele etmiyorum yanlış anlaşılma olmasında ben çiftleşmeye başlayıp döllü yumurtaya sebebiyet vermesi için çok aceleciyim çünkü dışardan horoz almak istemedim kendim yetiştireceğim ilk defa yetiştireceğimden ne zaman olur bu halleri bilmiyorum bir dostumuz demişti ötmeye başlayıca olur diye o bakımdan ötüş aklınızda kalmış ama ben farklı ötüşden yanayım

limon_sever 28-05-2010 16:02

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 643159)
9 mayısta aldığım civcivler o zaman çekmiştim fotolarını yeni yükleyebildim pcye. Şimdi biraz daha büyüdüler 7 tanelerdi bitanesi öldü, biri de hiç büyümüyo durmadan ishal durumda aydınlatmaları iyi sıcak ortamdalar sorun ne olabilir? kahverengi olan civciv yumurtacı diğerleri etlik civcivlerim.

civcivlerim biraz daha büyüdü 23 mayısta çekmiştim fotolarını ;)

dremre 28-05-2010 17:32

Maşallah, güle güle büyütün.

Dogasever 28-05-2010 19:06

Tilki sorunu!

Tilkiye karşı alınabilecek pratik bir önlem bilen var mı? Maalesef, çok sevdiğim 3 tavuk ve 1 horozumu öldürdü. Geriye 1 horozla 2 tavuk kaldı. Hiç olmazsa bunları kaybetmeyeyim. Selamlar

A.Şahin 28-05-2010 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever (Mesaj 648051)
Tilkiye karşı alınabilecek pratik bir önlem bilen var mı? Maalesef, çok sevdiğim 3 tavuk ve 1 horozumu öldürdü. Geriye 1 horozla 2 tavuk kaldı. Hiç olmazsa bunları kaybetmeyeyim. Selamlar

Geçmiş olsun. En pratik ve kalıcı yolu korunaklı bi kümes... :)

nariçi 29-05-2010 08:39

Civcivler ve tavuklar karanlık kümeste iki gün kapalı kalsalar zarar görürler mi? Acil bir yanıt bekliyorum ona göre hareket edeceğim.

Dogasever 30-05-2010 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 648296)
Civcivler ve tavuklar karanlık kümeste iki gün kapalı kalsalar zarar görürler mi? Acil bir yanıt bekliyorum ona göre hareket edeceğim.

Tabii ki doğal bir durum değil ama zarar göreceklerini sanmıyorum. Ben 1 gün bırakmak zorunda kalmıştım. Sadece canlarının sıkılacagını sanıyorum ama bu sürenin büyük bir bölümünü uyuyarak geçireceklerdir. Yine de çok zorunlu kalmadıkça kapalı bırakmamakta fayda var. İçerde bir miktar aydınlık varsa, bu bile yeterli olabilir. Eğer bir miktar aydınlık varsa, mutlaka içerde su ve yem bırakın derim.

akinups 30-05-2010 14:49

Bence kardeşim en önemlisi havalandırma ve sıcak olmamalı ışık olursa da arkadaşın dediği gibi su kesinlikle yem azda olsa olmalı.

beyzagıda 02-06-2010 22:50

Arkadaşlar benim iki adet köy tavugum var dün itibari ile tavugumun birisinin folluktan kalkmadıgını gördüm dün akşama kadar hiç kalkmadı akşamdan sonra yem yemek için kalktı bu esnada altında 7 adet yumurta oldugunu gördüm elimde bulunan 4 tane yumurtayıda ilave ettim biraz bekledim yem yiyip su içtikten sonra tekrar yumurtaların üzerine oturdu benim sondan koyduklarımıda gagsıyla altına aldı bu sabah yine otururken gördüm ögleden sonra kalkmış bahçede gezinirken gördüm baya aralıklarla baktım durdum tekrar oturdumuki diye ama bir daha hiç oturmadı benim tavuk yalancı gurkmu olmuş olabilir yoksa bu yaptıgı normalmidir yumurtaları almadım hala follukta duruyor ne yapmamı önerirsiniz bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar.

umıt79 03-06-2010 01:17

Bu zaman zaman kuluçkaya yatan cins tavuklarda görülen bir durum. Bazen birkaç gün yatıp kalkarlar. Kendisini hazır hissettiğinde kalkmadan yumurta üzeride kuluçkaya kalacaktır. Dışkısının irileşmesinden , tüylerinin kabarmasından ,sesindeki cırtlak tondan anlayabilirsiniz aslında.

Beklemenizi öneririm .Tavuğunuzun yemlik yakınlarına sönmüş kireç parçacıkları ufalayıp atabilirsiniz. Biraz ince kumda faydalı olur. Köylülerde gördüğüm bir yöntem de şu .Tavuğun yalancı gurk olup olmadığını anlamak için bir kova suya tavuğu batırıp çıkarırlar. Tavuk gerçekten kuluçkaya yatacaksa halinde bir değişim olmaz. Ama yalancı gurk durumundaysa hemen düzelir ve normal davranıp yumurtlamaya devam eder.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025