![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
Bu beslenmede ana yiyecek, yukarıda bahsettiğim fermente tahıl karışımı ve buna eklenen doğal baharatlar oluyor. Bu beslenme düzeninde hayvanların ihtiyaç duydukları besin fazlasıyla karşılanıyor, ilave olarak bağışıklık sistemleri, dirençleri yüksek tutuluyor, fermente yemin içerdiği ağırlıklı L.Plantarum probiyotik içerik sayesinde salmonella, e.coli vb. patojenler uzak tutulmuş oluyor. Yumurta verimi 16 tavukta 13-18 mertebesinde (çift sarılıları iki sayıyorum). Not: Fermente yem miktarı kullanılan tahılın kuru ağırlığı değil, fermentasyon sonunda elde edilen ıslak ağırlık. Yani günlük 110 gram fermente yemin aslında 50-60 gr kadar kuru ağırlığı var. Fermentasyon, süreçte ortaya çıkan çeşitli enzimler vasıtasıyla yemin sindirilebilirliğini arttırıp ilave vitaminlerin (özellikle B grubu vitaminler) ortaya çıkmasını sağladığı için karışımın kuru halinin besin değerini çok arttırıyor. Bu yüzden hayvanlara verilen kuru madde oranı standart olarak zikredilen kuru yem miktarlarından daha düşük ama besin değeri daha yüksek oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2011
Şehir: ısparta
Mesajlar: 31
|
sevgili meyveli tepe çift sarılı yumurta tavuğun stresinden mi oluyor yoksa sizin besleme şeklinizden mi? Ben bir yerde çift sarılı yumurtlayan tavukların yumurtaya başladıklarında stres kaynaklı çift sarılı yumurtladıklarını okumuştum cevabınız için şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
İyi beslendiği için çift sarılı yumurta olmaz yani, çünkü her durumda iyi besleniyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2022
Şehir: Sakarya- İstanbul
Mesajlar: 21
|
Alıntı:
Bu fermantasyona tabi tuttuğunuz kuru tahıl karışımının toplam protein oranını nasıl hesaplıyorsunuz? Fermantasyonda turşu suyu yerine pirinç suyundan elde edilen lacto serum kullanabilir miyiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
Tahıl fermantasyonunda aktif olan bakteri genellikle lactobacillus plantarum oluyor. Kendi hazırlayacağınız serumda L.plantarum oranı yüksek olmayacaktır. Fakat olgunlaşmış turşuda L.plantarum hakim bakteridir. Bu yüzden ilk kez tahıl fermantasyonu yapıldığında turşu suyu kullanılması daha garantili. İkinci ve devamındaki fermantasyonlarda ise bir önceki fermantasyondan aşılama yapılması çok iyi sonuç veriyor. Zira yem için yapılan fermantasyonda, fermantasyon süresi uzun değil. Tahıl fermantasyonunda uzmanlaşmış bakterinin devam ettirilmesiyle, ılık ortamda iki gün yeterli geliyor. İkinci gün fermente yemin pH derecesi 4-4,5 civarına geliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2022
Şehir: Sakarya- İstanbul
Mesajlar: 21
|
Alıntı:
Hayvansal protein olarak arada bir balık veriyorum ama düzenli değil. Bu yıl yapamadığım siyah asker sineği larva üretimini inşallah önümüzdeki yaz başarabilirsem o konuyu da çözmüş olacağım. Ayrıca Sadova'nın iki ürününü (12 aya kadar olan ve 12 aydan büyük olan yumurtacılar için) kullanıyorum. Gerçi siz bir yerlerde sadece 1 ürünün sertifikalı olduğunu belirtmiştiniz ama ben firmanın sitesinde o bilgiye ulaşamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 495
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
10 litrelik kavanozun 2/3 kadarına tahıl karışımı doldurup, üzerine aşılanmış ılık suyu koymaya başlıyorum. Tahıl seviyesinin 1-2 parmak üzerine kadar su koyup ağzını sıkıca kapıyorum. Yazın 1 gün, kışın 2 günde kullanlılar hale geliyor. Kışın evde nisbeten ılık bir yere koyuyorum. 2 günlük fermantasyonda 24 saat sonunda kapağı biraz gevşetip havasını boşalttıktan sonra yine kapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 495
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|