![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
2 tane hindim var bir tanesi 15 gün önce kuluçkaya yattı diğerinede 3 gün oldu. önce yatanın yavruları çıktığı zaman sonradan yatan civcivlerin sesin duyup yumurtalara yatmaktan vazgeçermi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
Siz yine de her ihtimale karşı ilk hindiniz civcivleri çıkardığında o bülümden alarak başka bir odaya kapatın. Herhangi bir sebeple hindiniz ve ya tavuğunuz gurktan kalkar da tekrar yatmazsa yumurtalarını başka bir tavuk altına atabilirsiniz, ya da bir arkadaşınızda bulunan kuluçka makinesine yumurtaları koyabilirsiniz. Civcivleriniz çıkacaktır merak etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
cevabın sağol. sonraki yatan hindiyi başka bir yere taşıdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
yumurtanın uzerinde oturan hindiyle civcivlerin üzerinde oturan hindinin oturma pozisyonu farklıdır. yani sesi duyan hindi civcivleri ezmemek icin biraz daha dikleşebilir buda yumurtaların soğumasına sebep olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
Öncelikle herkese merhaba zaman zaman foruma girip konuları inceledim .ancak yeni üye olabildim.yaklaşık 7_8 senedir hindi besliyorum şuan elimde kahverengi _sarı hindilerden var.4 dişi 2 erkek hindim var.3 dişim kuluçkada yatıyor.heyecanım hiç azalmadı her sene aynı heyecanla yavruların çıkışını merakla bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Gerçekten cok güzel paylaşımlar... Bendede kanatlı hayvanlara merak var.. inşallah bahçeme bu sene alıcam hindi-tavuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Babamın erkek hindilerinden birisinin boğaz kısmında yumurta büyüklüğünde yumru gibi bir şişlik oluşmuş.Yemlerin biriktiği yerde değil onun yakınında bir bölgede.Sorun ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük bir ihtimal ile ur dur O hindinin dalağıda şiştir zannedersem bundan iki ay önce çok güzel bir tavuğumun başına böyle bir olay geldi inşallah yanılıyorumdur. Üzgünüm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2011
|
baslıgı bastan asagıya okudum fakat yazılarda goremedıgım hındılerde olan bır sıkıntı var gozler kafalar sısıyor bunun sebebı nedır ve nasıl onlem alınmalıdır ben daha once beyaz hındı besledım bu sorunla karsılastım ve benım bı tanıdıgımda aynı sorunu yasadı sımdı tekrar hındı alıyorum bu sıkıntı neden olur ve nasıl onlem alınır bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2011
|
cok tesekkur ederım bılgılendırmenız ıcın saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Yeni Üye
|
Hindi Yavruları
Bu sene kuluçkadan çıkan civcivler beyaz ağırlıklı oldu. piyasada hindi civcivi yemi bulabilen arkadaslar çok sanslı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
merhabalar civcivleriniz çok güzeller güle güle büyütün inaşallah...bu beyaz olanlar etlik olup çiftleşme sorunu olanlar **** hibrit dedilerindenmi? yoksa yerli ırk gibi köy hindisi gurubundanmı? bendede sarı hindiler ve civcivlerinden var .civcivlerin önünde olan yem nedir? hindi yemi bulamıyorsanız haşlanmış yumurta vermenizi öneririm ilk 5 gün kadar daha sonra etlik piliç yemi işinizi görecektir .selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Yem bulamıyorsanız civciv yeminin içine haşlanmış yumurta sarısı karıştırıp verin. Farkı çok rahat gözlemleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
bunlar yerli hindi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
geçen sene 15 yavrudan 2 tane büyütebildim ayakları yamuldu öldüler hindi yemi kullandım ama işe yaramadı.bu senede ayaklarda sorun olmadı ama 29 yavrudan sadece 4 tane kaldı aniden bir gün içinde ölüyorlar.hindilerle beraber tavuk civcivide çıkarmıştı tavuklar gayet iyi hatta hindilerden bile büyük oldular. hindilerden teki tekrar kuluçkaya yattı 1 haftası var yavruların çıkmasına.sağlıklı bir şekilde nasıl büyütelirim yazıların hepsini okudum ama karar veremedim.birde havaların sıcak olması çıkımı etkilermi nem yetersizliğinden yumurtalara biraz su serpmek doğru olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
mutlumutlu yavruların durumu nasıl şimdi.annelerinden ayrımı büyütüyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
20 tane yavru çıktı bugün.vitamin,yem,ilaç vs. ne almalıyım umarım bunları büyütebilirim çok nazik hayvanlar herşeyden etkileniyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
yavrular iyi 3 anne 30 kadar yavru var hatta anneler yumurtlamaya basladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
mutlumutlu eski yavrulardan 3 tane kaldı. bu yavrulardan 1 tanesi 3.gün öldü yem yemiyordu hiç. diğerleri iyi durumdalar neo terramycin+vitamin aldım sularına katıp veriyorum hazır yemin içinede yumurta kırıp veriyorum, fırsatını buldukçada dışarı çıkarıyorum.umarım bunlar sağlıklı sekilde büyür başka yapabileceğim bişey varsa yardım ederseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
dört farklı renkte çıktılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
yavrular çok şirin güle güle büyütün. eğer ölüm çok oluyorsa en azından 2 hafta kadar anneden ayırıp 60w lamba altında yumurta sarısı ile besleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
|
addo hayırlısı olsun .. hindiler çok kibar oluyorlar hiçbir zaman bu yavru kendisini kurtardı diyemiyorum boyu bir karışı geçse bile bazan birden hastalanıyor ölüyor.gecenyıl banada aynısı oldu. kuluçka makinan varsa fazla olmaz ama yumurta yollayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
sağol mutlumutlu yollamana gerek yok dişi hindiler bu sene çıldırdı kuluçka makinası gibi çalışıyor diğeri 3 sefer gurk oldu şimdide 4 de hazırlık yapıyor artık vakit geçti diye yatırmadım. dremre yorum için sağol bugün 15 günlük oldular.ölen yavruda annesinin hatası yoktu çıktığında bir anormallik vardı zaten hiç susmuyordu hep ciyaklıyordu bişey yiyip içmiyordu her ne kadar ben bişeyler yedirip içirsemde fayda etmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
8 tane kaldı yavrular.sapasağlamlar cin gibiler geziyor dolaşıyorlar akşam içeri alıyorum sabah bakıyorum biri ölmüş.gelişmeleride çok güzeldi ama Allah'ın verdiği ömür bitince ne yapsak çare yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
40 günlük oldular |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Hindilerim
[IMG]file:///C:/Users/w%C4%B1n%207/Desktop/28082011055.jpg[/IMG] Kolay gelsin.Ben 3 ay önce beyazları 2 ay sonrada siyahı aldım. Zor bele bu hale geldiler ![]() ![]() ![]() Merak edenlerede 2 günlükken aldım civci yemini yiyemiyorlardı. İlk olarak şekerli suda şehriye haşlayıp verdim yediler ve kıyma verdim kıymaya hala bayılıyorlar. İlk bi hafta verebilirseniz kıyma verin , ayaklarında yamukluk diye bişey kalmaz ve ayak bilekleri 2 aylıkken bir neredeyse horozun bilğine kadar erişiyor. Ankarada yaşıyorum civciv yemini ucuz bişekilde temin edebileceğim biyer varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
mutlu kardeş eğer elinde fazla yumurta varsa ben talibim bende çok hevesliyorum hindiye ama bulunduğum yerde fazla olmaması nedeniyle sahip olamıyorum eğer gönderme imkanınız varsa çok memnun kalırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
|
feelings malesef sezon geçti ama ilkbahara elimde fazlasıyla olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|