agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni198Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2011, 22:55   #91
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
2 tane hindim var bir tanesi 15 gün önce kuluçkaya yattı diğerinede 3 gün oldu. önce yatanın yavruları çıktığı zaman sonradan yatan civcivlerin sesin duyup yumurtalara yatmaktan vazgeçermi.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 09:48   #92
Ağaçsever

Yılmazbaşkan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2009
Siz yine de her ihtimale karşı ilk hindiniz civcivleri çıkardığında o bülümden alarak başka bir odaya kapatın. Herhangi bir sebeple hindiniz ve ya tavuğunuz gurktan kalkar da tekrar yatmazsa yumurtalarını başka bir tavuk altına atabilirsiniz, ya da bir arkadaşınızda bulunan kuluçka makinesine yumurtaları koyabilirsiniz. Civcivleriniz çıkacaktır merak etmeyin.

Yılmazbaşkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 19:29   #93
Ağaç Dostu

addo's Avatar

cevabın sağol. sonraki yatan hindiyi başka bir yere taşıdım

Eski 20-04-2011, 12:33   #94
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
2 tane hindim var bir tanesi 15 gün önce kuluçkaya yattı diğerinede 3 gün oldu. önce yatanın yavruları çıktığı zaman sonradan yatan civcivlerin sesin duyup yumurtalara yatmaktan vazgeçermi.
yumurtanın uzerinde oturan hindiyle civcivlerin üzerinde oturan hindinin oturma pozisyonu farklıdır. yani sesi duyan hindi civcivleri ezmemek icin biraz daha dikleşebilir buda yumurtaların soğumasına sebep olabilir.

mutlumutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 04:07   #95
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2011
Öncelikle herkese merhaba zaman zaman foruma girip konuları inceledim .ancak yeni üye olabildim.yaklaşık 7_8 senedir hindi besliyorum şuan elimde kahverengi _sarı hindilerden var.4 dişi 2 erkek hindim var.3 dişim kuluçkada yatıyor.heyecanım hiç azalmadı her sene aynı heyecanla yavruların çıkışını merakla bekliyorum. ara ara etlik ırk denilen beyaz hindilerdende besledim ancak o cins hayvanlar tamamen et üretimine dayalı şekilde üretilmişler o da benim hobim için geçerli bir sebep deildi . aynı zamanda bacak ve ayak sakatlıkları, tüy gelişimindeki bozuklukları ve üremeye kapalı oluşları onları geri plana attı .ancak yerli hindiler gibi üreyebilen beyaz hindilerin oldugunu biliyorum fakat bir türlü elde edemedim çokda hevesim var ama kısmet olmadı.Sayın Arnavutun beyaz hindileri çok hoşuma gitti acaba hala besliyorlarmı o cinsi ?şayet besliyorlarsa ve eger ellerinde yumurta **** civciv varsa irtibata geçmek isterim doğrusu sevgiler selamlar.... Tel no:05369889798

gakgo23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 23:23   #96
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
2 hafta kadar önce siyah ırktan 3 adet civciv aldım. Besiye tabi tutacam. Acaba erkek ve dişiler 6 ayda yaklaşık kaç kiloya ulaşıyor.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 19:46   #97
Ağaç Dostu

serhat_Önder's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
Gerçekten cok güzel paylaşımlar... Bendede kanatlı hayvanlara merak var.. inşallah bahçeme bu sene alıcam hindi-tavuk.

serhat_Önder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 11:18   #98
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Arkadaşlar,
Babamın erkek hindilerinden birisinin boğaz kısmında yumurta büyüklüğünde yumru gibi bir şişlik oluşmuş.Yemlerin biriktiği yerde değil onun yakınında bir bölgede.Sorun ne olabilir acaba?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 18:25   #99
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Babamın erkek hindilerinden birisinin boğaz kısmında yumurta büyüklüğünde yumru gibi bir şişlik oluşmuş.Yemlerin biriktiği yerde değil onun yakınında bir bölgede.Sorun ne olabilir acaba?
Büyük bir ihtimal ile ur dur O hindinin dalağıda şiştir zannedersem bundan iki ay önce çok güzel bir tavuğumun başına böyle bir olay geldi inşallah yanılıyorumdur. Üzgünüm

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 02:22   #100
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-06-2011
baslıgı bastan asagıya okudum fakat yazılarda goremedıgım hındılerde olan bır sıkıntı var gozler kafalar sısıyor bunun sebebı nedır ve nasıl onlem alınmalıdır ben daha once beyaz hındı besledım bu sorunla karsılastım ve benım bı tanıdıgımda aynı sorunu yasadı sımdı tekrar hındı alıyorum bu sıkıntı neden olur ve nasıl onlem alınır bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım.

isyankarbfc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 09:43   #101
Ağaçsever

Mavi_ay's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isyankarbfc Mesajı Göster
baslıgı bastan asagıya okudum fakat yazılarda goremedıgım hındılerde olan bır sıkıntı var gozler kafalar sısıyor bunun sebebı nedır ve nasıl onlem alınmalıdır ben daha once beyaz hındı besledım bu sorunla karsılastım ve benım bı tanıdıgımda aynı sorunu yasadı sımdı tekrar hındı alıyorum bu sıkıntı neden olur ve nasıl onlem alınır bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım.
Merhaba Kümes hayvanlarında bu sorun en yüksek oranla Avian influenza hastalığından kaynaklanır. Hindilerde protein eksikliğide bu tip belirtiler verebilir hindilerinizi gözlemleyin şişlikle birlikte ishal ve halsizlik varsa veteriner hekimden yardım isteyin eğer sadece şişlik varsa 5 kg civciv yemine 10 adet yumurtayı kırıp karıştırın cıvık olmasın hafif nemli şekilde hindilerinize verin protein açısından destek olacaktır.

Mavi_ay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 20:29   #102
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-06-2011
cok tesekkur ederım bılgılendırmenız ıcın saygılar.

isyankarbfc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 20:51   #103
Yeni Üye

Hindi Yavruları

Bu sene kuluçkadan çıkan civcivler beyaz ağırlıklı oldu.
piyasada hindi civcivi yemi bulabilen arkadaslar çok sanslı.

Eklenen Resimler

Eski 25-06-2011, 02:14   #104
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2011
merhabalar civcivleriniz çok güzeller güle güle büyütün inaşallah...bu beyaz olanlar etlik olup çiftleşme sorunu olanlar **** hibrit dedilerindenmi? yoksa yerli ırk gibi köy hindisi gurubundanmı? bendede sarı hindiler ve civcivlerinden var .civcivlerin önünde olan yem nedir? hindi yemi bulamıyorsanız haşlanmış yumurta vermenizi öneririm ilk 5 gün kadar daha sonra etlik piliç yemi işinizi görecektir .selamlar

gakgo23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 07:27   #105
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
Yem bulamıyorsanız civciv yeminin içine haşlanmış yumurta sarısı karıştırıp verin. Farkı çok rahat gözlemleyebilirsiniz.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 21:27   #106
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gakgo23 Mesajı Göster
merhabalar civcivleriniz çok güzeller güle güle büyütün inaşallah...bu beyaz olanlar etlik olup çiftleşme sorunu olanlar **** hibrit dedilerindenmi? yoksa yerli ırk gibi köy hindisi gurubundanmı? bendede sarı hindiler ve civcivlerinden var .civcivlerin önünde olan yem nedir? hindi yemi bulamıyorsanız haşlanmış yumurta vermenizi öneririm ilk 5 gün kadar daha sonra etlik piliç yemi işinizi görecektir .selamlar
teşekür ederim..
bunlar yerli hindi..

Eski 09-07-2011, 21:22   #107
Ağaç Dostu

addo's Avatar

geçen sene 15 yavrudan 2 tane büyütebildim ayakları yamuldu öldüler hindi yemi kullandım ama işe yaramadı.bu senede ayaklarda sorun olmadı ama 29 yavrudan sadece 4 tane kaldı aniden bir gün içinde ölüyorlar.hindilerle beraber tavuk civcivide çıkarmıştı tavuklar gayet iyi hatta hindilerden bile büyük oldular. hindilerden teki tekrar kuluçkaya yattı 1 haftası var yavruların çıkmasına.sağlıklı bir şekilde nasıl büyütelirim yazıların hepsini okudum ama karar veremedim.birde havaların sıcak olması çıkımı etkilermi nem yetersizliğinden yumurtalara biraz su serpmek doğru olurmu

Eski 09-07-2011, 21:26   #108
Ağaç Dostu

addo's Avatar

mutlumutlu yavruların durumu nasıl şimdi.annelerinden ayrımı büyütüyorsunuz

Eski 15-07-2011, 21:31   #109
Ağaç Dostu

addo's Avatar

20 tane yavru çıktı bugün.vitamin,yem,ilaç vs. ne almalıyım umarım bunları büyütebilirim çok nazik hayvanlar herşeyden etkileniyorlar

Eski 19-07-2011, 19:57   #110
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
mutlumutlu yavruların durumu nasıl şimdi.annelerinden ayrımı büyütüyorsunuz
merhaba addo
yavrular iyi 3 anne 30 kadar yavru var hatta anneler yumurtlamaya basladı.

Eski 25-07-2011, 00:03   #111
Ağaç Dostu

addo's Avatar

mutlumutlu eski yavrulardan 3 tane kaldı. bu yavrulardan 1 tanesi 3.gün öldü yem yemiyordu hiç. diğerleri iyi durumdalar neo terramycin+vitamin aldım sularına katıp veriyorum hazır yemin içinede yumurta kırıp veriyorum, fırsatını buldukçada dışarı çıkarıyorum.umarım bunlar sağlıklı sekilde büyür başka yapabileceğim bişey varsa yardım ederseniz sevinirim

Eski 25-07-2011, 00:09   #112
Ağaç Dostu

addo's Avatar

dört farklı renkte çıktılar

Eklenen Resimler

Eski 25-07-2011, 08:08   #113
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
yavrular çok şirin güle güle büyütün. eğer ölüm çok oluyorsa en azından 2 hafta kadar anneden ayırıp 60w lamba altında yumurta sarısı ile besleyin.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2011, 18:57   #114
Yeni Üye

addo hayırlısı olsun .. hindiler çok kibar oluyorlar hiçbir zaman bu yavru kendisini kurtardı diyemiyorum boyu bir karışı geçse bile bazan birden hastalanıyor ölüyor.gecenyıl banada aynısı oldu.
kuluçka makinan varsa fazla olmaz ama yumurta yollayabilirim.

Eski 30-07-2011, 20:48   #115
Ağaç Dostu

addo's Avatar

sağol mutlumutlu yollamana gerek yok dişi hindiler bu sene çıldırdı kuluçka makinası gibi çalışıyor diğeri 3 sefer gurk oldu şimdide 4 de hazırlık yapıyor artık vakit geçti diye yatırmadım.
dremre yorum için sağol bugün 15 günlük oldular.ölen yavruda annesinin hatası yoktu çıktığında bir anormallik vardı zaten hiç susmuyordu hep ciyaklıyordu bişey yiyip içmiyordu her ne kadar ben bişeyler yedirip içirsemde fayda etmedi.

Eski 13-08-2011, 21:53   #116
Ağaç Dostu

addo's Avatar

8 tane kaldı yavrular.sapasağlamlar cin gibiler geziyor dolaşıyorlar akşam içeri alıyorum sabah bakıyorum biri ölmüş.gelişmeleride çok güzeldi ama Allah'ın verdiği ömür bitince ne yapsak çare yok

Eski 27-08-2011, 00:33   #117
Ağaç Dostu

addo's Avatar

40 günlük oldular

Eklenen Resimler

Maviş beğendi.
Eski 03-09-2011, 19:50   #118
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2011
Hindilerim

[IMG]file:///C:/Users/w%C4%B1n%207/Desktop/28082011055.jpg[/IMG]

Kolay gelsin.Ben 3 ay önce beyazları 2 ay sonrada siyahı aldım. Zor bele bu hale geldiler .Örenmek istediğim bunların cinsiyetleri yardımcı olursanız biri erkek de diğerlerinin ne oldugunu kestiremedim erkek devamlı boyuna posuna bakmadan kabarıyor .^aylık oldular ama hala civci yeminden başka bişey yemiyolar böcek yiyorlar ama arpa buğday yemiylar ne yapmam lazım .Büyüdükleri için civciv yemi yetiştiremiyorum .Yardımcı olursanız sevinirim.

Merak edenlerede 2 günlükken aldım civci yemini yiyemiyorlardı. İlk olarak şekerli suda şehriye haşlayıp verdim yediler ve kıyma verdim kıymaya hala bayılıyorlar. İlk bi hafta verebilirseniz kıyma verin , ayaklarında yamukluk diye bişey kalmaz ve ayak bilekleri 2 aylıkken bir neredeyse horozun bilğine kadar erişiyor.

Ankarada yaşıyorum civciv yemini ucuz bişekilde temin edebileceğim biyer varmı

Güdüllü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 12:02   #119
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2011
mutlu kardeş eğer elinde fazla yumurta varsa ben talibim bende çok hevesliyorum hindiye ama bulunduğum yerde fazla olmaması nedeniyle sahip olamıyorum eğer gönderme imkanınız varsa çok memnun kalırım

feelings Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2011, 21:23   #120
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feelings Mesajı Göster
mutlu kardeş eğer elinde fazla yumurta varsa ben talibim bende çok hevesliyorum hindiye ama bulunduğum yerde fazla olmaması nedeniyle sahip olamıyorum eğer gönderme imkanınız varsa çok memnun kalırım
feelings malesef sezon geçti ama ilkbahara elimde fazlasıyla olur..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025