![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2021
|
Faydalı olacağını Düşünerek Hindilerle ilgili bir kaç yazı paylaşmak istedim: Hindi Cinsleri Nelerdir? Bronz Hindi Cinsi özellikleri |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2020
|
Hindi Yemi çok önemli buna çok dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca bu yazıyıda okuyabilirsiniz: https://hindiciftligim.blogspot.com/...indi-yemi.html |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Bende bir videoda denk geldim. Acaba bu resimdeki hindi cinsi nedir? Tüyleri çok parlak görünüyor. Dikkatimi çekti |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2020
|
Yetiştiricilikte Yemin önemli olduğunu bilerek bu yazıyı paylaşmak isterim https://hindiciftligim.blogspot.com/...indi-yemi.html |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2021
|
Hindiler ve tavuklar aynı kümeste olursa sıkıntı olurmu benim hindim ve horozum küçüklükten beri aynı kumesteler 4 aydır ikisi bir sıkıntı çıkarmadı kümese tavuk koyarsam sıkıntı çıkarmı veya hindinin yerini degistirmelimiyim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2022
|
Benim kümeste hem tavuk, hem hindi,. hem de kaz var. Bölgeleri ayrı belki bu sayede şimdilik problem yok. Ama kümes küçük ise ayrı bölge veremiyorsanız orasını bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2022
|
Merhaba, Hindi yetiştirmeye karar verince önce 2 dişi hindi satın aldım. Sonra yavru zamanını bekledim. Sıra geldi erkek hindi almaya ancak yüksek fiat çektiler almaktan vazgeçtim. Tesadüf birinde varmış, ödünç erkek hindi alıp dişilerin yanına kattım. 2 hafta sonunda aldığımız yumurtalara 2 dişiyi yatırdık. Bir kısmı cılk çıktı 14 yavru aldık.Ama kimi suyun içine düştü kimi de arada kalıp yok oldu. Kala kala 5 yavru kaldı. Şimdilik bunları büyütmeye çalışıyorum. Tecrübelerimi dileyen arkadaşlarla paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2014
|
merhaba mehmet sana bir link yollayacağım o linkte aşı programı var bu aşı proramına uyuyorum ben Veteriner.CC - Hindi Yetiştirciliği - Hindi aşılama programı ayrıca yukarıda hindilerin kendi pisliğini yediğini söylemişsin bu çok zararlı birbirlerine hastalık bulaştırırlar ve hindiler temiz ortamı severler. hindi yavrularının yerden en az 5 cm yükseklikte 7 milimlik tel ızgara yapmalısın ve civcivler bu ızgaranın üzerinde durmalılar pisledikleri zaman tellerin arasın altta tava dediğimiz sacın üstüne düşmeli ve yememeliler. sürekli uymaları ise içerinin sıcakklığının düşük oldu ya da hasta olduklarına işarettir. eğerki pislikler yeşil sıvaya yakın şekilde, tüyleri karışık düzensizse, kanatları hafaf aşağıya sarkık ve bitkin görünüyorlarsa, aynı zamanda yumurtadan çıkmalarına rağmen birisi diğerinden aşırı derecede büyükse hindilerinde kanlı ishal denilen hastalık vardır. bu hastalığa karşıda straxol 20 mg al ve 3 gün boyunca 1 litre suya 2 çay kaşığı koy ve kümese başkaca su koyma bu suyu 6 saat içinde içsinler 3. günün sonunda iyileştiklerini görürsün. bu ilaçla beraber vitamin desteğide verirsen iyi olur veterinere söylersen sana iyisinden bir vitamin verir. fotolarını atsana bir hayvanların bakalım... aşılarıda açtığın linkte T.R.T. N.D. ve POXSİNE yazar bunlar hastalığın isimleridir. linkte yazan günler geldiğinde veterinere git bu hastalıkalrın ismini söylersen sana uygun bir aşıları ve nasıl kullanacağını anlatır. aşıların fiyatları da 7 tl ile 12 tl arasında değişiyor. aşılardan t.r.t. ve n.d. hastalığı için olanalr suya katılarak veriliyor poxsine ise kanattan yapılıyor çiçek aşısıdır bu. hani bazan hayvanların yüzünde yaralar çıkıyor gözleri kapanıp kör oluyor ve sonunda ölüyor ya bu hastalığa karşı. |
|
|
|
![]() |
|
|