![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
EPİPHYLLUM QUEEN OF THE NIGHT
Yıllar sonra ilk çiçeği. |
Alıntı:
Hatta yıllardır çiçek bekliyoruz da bir türlü vermiyor hani... Onca yıl beklettiğine değecek kadar gösterişli bir çiçek açsaymış keşke, neyse buna da şükür, kokusu var mı bari? :rolleyes: Bu arada gözün aydın, heyecanla bir solukta takır takır yazıverdim, az kalsın tebrik etmeyi unutuyordum :D:D |
Curionun yaprakları daha ince ve açık renk.
O henüz açamadı. Bunun kokusu yoktu. Çiçek ne zaman açtı farkında değildim. Bu sabah tesadüfen gördüm. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok kafam karıştı :D Benim curio olarak bildiğim hımbılın fotoğrafını ekliyorum: Eklenti 655534 Şimdi bu ikisi aynı değil mi yani :confused: |
2 Eklenti(ler)
1=Curio
2=Queen |
Alıntı:
Birbirlerinden ayırt etmek çok zor geldi, bana üçü de birbirinin aynıymış gibi görünüyor :D Çiçek açınca netleşir diyeceğim ama benimki çalı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, 'hani çiçek' diyorum 'çiçek mi, o da ne ki' diye pişkin pişkin cevap veriyor, kısmet artık... :rolleyes: |
Sayın güler hanım ben her yerde geç kalmışım galiba buraya hiç uğrayan yokmuş artık
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Allahım inanamıyorum, yıllardır bekledim, şükürler olsun sonunda Epiphyllum curiom tomurcuklanmış hem de iki tane birden ve ben bunu az önce tesadüfen fark ettim! :eek:
Eklenti 657394 Sevinçten uçuyorum! ;) ;) |
4 Eklenti(ler)
Atlaslarım 😍 Teşekkür ederim sayın Milla 😊
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Lütfen önce aşağıdaki kuralları ve kullanma kılavuzunu inceleyin: agaclar.net Forum Kuralları - agaclar.net SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net Sonra da aşağıdaki başlıkta kendinizi tanıtın, hoş geldiniz... http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
Maşallah çok güzel gelişmişler, ellerinize sağlık sayın esmaesma.
|
Merhabalar. Atlas çiçeğini nette araya araya bu siteyi buldum ve çok beğendim atlaslarınızı. Beni çocukluğuma götüren hayallere daldıran çiçek. Atlasını budayan veya benimle paylaşmak varsa talibim. Çok sevinirim
|
Sevgili atlasatlas, agaclar.net'e hoş geldiniz.
Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar genelde ilk mesajlarını buraya yazarak kendilerini kısaca tanıtırlar. Üyeler arasındaki bitki çelik ve tohumlarımızın paylaşımı da başlıklar altında değil de buradan yapılmaktadır. Bu hususlara dikkat etmenizi rica edeceğim. |
Hoş buldum Güler Hanım
Kusura bakmayın bilmiyordum. Teşekkür ederim uyardığınız için. |
1 Eklenti(ler)
Bu gün. Seradan...
|
Selamlar.İzmir de atlas fidesi alabileceğim yer varmıdır acaba?Bu konuda yardım ederseniz çok mutlu olurum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
"Avrupa çiçekçilik"te de çok Atlas çeşidi var. :) |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar... bu atlasım en az 4 senelik bir geçmişi var, fakat çok fazla gelişmesine rağmen şimdiye kadar hiç çiçeğini göremedim. Yaz kış cam balkonda ikamet ediyor :D baş köşede :D yerinden ve halinden oldukça memnun ama ben kendisinden çiçek açmadığı için hiç memnun değilim :mad:
Kışın kapalı balkon olduğu için fazla güneş te alamadığı için gereksiz sürgünler verdi. Arkadaşlar, sizlere sormak istediğim şu: Bu gereksiz sürgünleri kesmelimiyim bırakmalımıyım? Nereden çiçekleneceğini bilemediğim için, o sürgünlere dokunamıyorum, tecrübeli üstatlarımdan yardım almak istiyorum. Şimdiden ilginiz için çok teşekkürler. Balkonun tam köşesinde asılı vaziyette tavandan yere kadar uzanıyor tembel paşam...:D Şu an toprak ve saksısı değişti ve fotoğraflanmak için yerlerde sürünüyor :D Eklenti 667939 Yukarı bakan odunsu sürgüler Eklenti 667940 aşağı kıvrılmış bir Eklenti 667941 iki gereksiz sürgünler bana göre :dilli: :confused: Eklenti 667942 |
Alıntı:
(Çiçeklenme o büyük, yaşlı yapraklardan olacaktır ama bu türler çiçeklenme konusunda oldukça ağır kanlı maalesef :mad:) |
Aynen katılıyorum. O kalın sürgünü bırakıp bütün cılızları budardım
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili A_NOMAD ve sakdag sizi dinledim ve aynen dediğiniz gibi yaptım :)
Bunlar işe yarar mı bilemiyorum, 4-5 parça geniş yapraklı var belki onlar köklenebilir, atmaya da kıyamıyorum :) yine de küçük saksılara dikeyim belki tutarsa isteyene gönderebilirim. Eklenti 668075 |
Alıntı:
Zafer Abi'nin Curio **** Quenn dediği türlerden biri olabilir gibi geldi bana. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu atlasın adını ben de bilmiyorum, 4 sene önce onu bana çelik şeklinde kızım gülenmelek getirmişti ama o da kimden aldığını ve adını hatırlayamıyor. Tek söylediği bu tür çok zor açan bir tür olduğu, hatırladığı kadarıyla pembe beyaz çiçek açtığını söyledi. Googleden biraz araştırdım, bendekine benzeyen bir yerde buldum ama tam emin değilim, yapraklar aynı. Belki Sn. Zefer İnandıklı daha iyi bilebilir düşüncesindeyim. Alttaki siteden alıntı. Adını ben bulamadım,birde sizler bir göz atıatasanız sevinirim, ismi benim gözümden kaçmış olabilir. Eklenti 668101 https://www.plant-home.net/2014/08/c...ellikleri.html |
3 Eklenti(ler)
Bunlar az önce WhatsApp ile Avrupa'dan geldi.
Kasım 2017 de 50 ye yakın saksıyı ikinci katta bir odaya doldurmuş bırakıp geldim. Yakın dostlarım ayda bir uğrayıp su veriyorlar ve bu süprizle karşılaşıyorlar. Ülke genelinde bin civarında bu türden çelik göndermiş ve getirip dağıtmıştım. Ne oldular merak ediyorum.. İstanbul - Kırklareli - Edirne -İzmir- Adapazarı -Trabzon - Gaziantep -Adana-Mersin- Antalya -Aksaray - Bodrum -Hatay- Ankara - Çanakkale - Eskişehir -Bursa -Muğla -Zonguldak - Giresun Aydın ses 👂 verin! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025