![]() |
2 Eklenti(ler)
Ben evde yokken 1 ay boyunca sulamayı unutukları yavru atlaslarım. Öndekiler iyice kurumuş aşırı sıcak ve güneşe dayamamış. Aynı yerde oldukları halde arkadakiler iyi durumda.
Eklenti 572091 Aralarında kılçık atlasa benzeyen tür ve Güler ablanın gönderdiği sarı atlas çeliğide var. Birde çelik olarak satın aldığım beyaz atlasta var. Hepsi köklenmişti sürgün vermişlerdi. :( Eklenti 572092 Sağlam olanlar kırmızı ile somon renkli atlaslar. :( |
benım atlasım halamdan aldım dikeli 1 ay oldu sankı buruşmaya başladı :( hiç değişiklik yok suda bekletmeden diktim golgede duruyor
|
çok güzel maşallah,güle güle büyütün Güler Hn...
|
1 Eklenti(ler)
Atlasim tutmadi mi sizce?burustu yapraklar bir tanesini cikarip baktim kok yapmis ama yumusadilar
|
bir itirafta bulunayım dikerken biraz derine dikmiştim dik durabilsin diye. akşam gidip biraz yukarı mı ceksem sizce?
|
ve son olarak bir sorum olucak tum sayfaları okudum şimdi çeliği üçe bölmek demişsiniz ben anlayamadım dikey mi yatay mı bana anlatabilirmisiniz benim buruşan atlasıma artık bir şey yapılabilirmi yoksa yeniden mi çelik edineyim? bu atlas pembeymiş halamdan almıştım telefon edip tekrar istiycem. buruşanlar dursun mu?
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Açık havaya çıkarıp toprağının bir miktar kurumasını (saksıdaki toprağın 1/3 kadarı kurusun, bunu kontrol ederek anlayabilirsiniz) bekleyin ve sonrasında sadece çeliğinizin kökleri ıslanacak kadar, çok az miktarda su ile sulamaya devam edin, sulama aralarında toprağınızın söylediğim şekilde kuruması gerekecek. (O henüz sadece bir çelik, yetişkin bitkiyi sular gibi sulayınca dayanamaz ve çürür) Kurtarabileceğinizi düşünüyorum... Alıntı:
Elimizde aşağıdaki gibi bir atlas çeliğimiz var diyelim, bu çeliği olduğu gibi yani tek bir çelik olarak köklendirebiliriz. Eklenti 573144 Ya da işaretlediğim şekilde 2'ye bölerek 2 çelik elde edebiliriz... Eklenti 573145 Çeliğimizin boyu uygunsa, yine işaretlediğim şekilde 3'e bölerek 3 çelik elde etmemiz de mümkündür :) Eklenti 573146 |
Alıntı:
Çeliği üçe bölmek 24 cm. uzunluğunda bir çeliği 8'er cm. lik 3 parçaya bölmek gibi. Böyle küçücük bir çelik dikseniz kolayca ürer, korkmayın. Buruşmalar yer yer oluyor. Buruşanlar dursun. Çok fazla şekil değiştirebilen dallar çıkarabiliyor. Atlas çok ilginç bir bitki. Üçgen prizma kesitli bir dal bir boğum yaparak veya boğum yapmaksızın, dairesel kesitli ince bir dala dönüştükten sonra bu kez de iki boyutlu yassı bir şekle bürünebiliyor. Buruşmalar da genellikle bu yassılaşmış kesitli dallarda oluyor (fazla su depolayamadıkları için sanırım). Parmak izi gibi her dalı farklı özellikte eşsiz bir bitki. Her gün benimkileri seyrediyorum, bugün ne yapmışlar bakalım diye. Uygun zamanda fotoğraf eklerim. |
sayın a_nomad ve jakin cevaplarınız için teşekkür ederim.
Doğru söylüyorsunuz yaprak buruştukça suladım. Sulamayı Dediğiniz gibi azaltıp çeliklere dokunmayacağım. Balkonda duruyor zaten aydınlık yerde. Bir sorum daha vardı ben çelikleri oldukça derine ektim çıkarıp yukarı mı eksem? |
Alıntı:
|
Bir tanesi daha sert sanırım bir tanesi kurtulmayacak. Gecen hafta merak edep o çok yumuşayanı söküp bakmıştım ufak bir Kök yapmıştı, tekrar ekerken diğerinin yanında taş gibi bir Şey elime geldi. 10 cm yoktur o zaman rahatsız etmeyeyim
|
Alıntı:
Eğer çok fazla yumuşama ya da çürüme oluşmuşsa da bozulan kısmı sağlam dokuya kadar kesin, birkaç gün açık havada bekletip (kesilen yer kuruyana kadar) tekrar dikin, çok su vermediğiniz takdirde köklenecektir. |
Çok Sağolun sizi de yordum o kadar da kötü değil durumu bekleyip Görelim. Halamdan şimdiden yeni Çelik istedim hepsi birden tutarsa ne mutlu bana
|
2 Eklenti(ler)
Güler hanımdan gelen Atlas çeliklerim uçlarından yavru oluşturmaya başladı.
|
Dün tüm atlaslarımdan çelik aldım ve tek saksı içinde diatomite dikmeyi planlıyorum.
Olur ya başlarına bir şey gelirse elimde yedek bulunsun. |
Tek saksıda sulamayı üstten mi yapıyorsun?
|
Sulama alttan daha geniş bir kaba oturtarak, ara ara eksilen suyu tamamlayarak oluyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Arkadaşların konuştuğu yöntem diatomite dikili olanlar için geçerli... |
1 Eklenti(ler)
Son durum budur. Dediğiniz gibi sulamayı kestim, sisleme yapıyorum toprak çok kurursa az su veriyorum
|
Neden telefondan yan oluyor düz gözükürken :(
|
Alıntı:
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/24582.htm |
Alıntı:
|
Doğum kontrol hapları için bu söylediğinizi afrika menekşeleri için duymuştum fakat çiçeği yorduğunu ve daha sonra da öldüğünü söylediler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Atlasıma bu zararı veren bir çeşit virüs olabilir mi? Önce kabartılar ardından siyah lekeler oluşuyor. Balkonda kırmızı örümcek mevcut. Ancak bu kırmızı örümcek zararına benzemiyor gibi. Diğer atlaslarımda şimdilik herhangi bir sorun görünmüyor. Teşekkürler |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
atlasım tam sürgün vermişti ki kırılmış, kırılan parçayı da ektim ama çok minik tutarmı bilmem :(
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025