![]() |
Yeni gelen epiphyllum çelikleri toprakla buluştu.
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sayın Yenisu, sizin bahsettiğiniz çiçek ''bir gecelik gelin'' sanırım. Aşağıya linkini veriyorum. Genel olarak söylemek gerekirse kışı ısıtılmayan serin bir ortamda geçirirse Eylül-Ekim aylarında açmaması için bir neden yoktur. Yazında kısmen güneş alan bir yer uygundur. http://www.agaclar.net/forum/kaktus/6527.htm |
İyi Günler Güler Hanım,
Bir ay önce göndermiş olduğunuz atlas çeliklerin ikisi de tuttu çok teşekkür ederim. Sürgünler vermeye başladılar. Ben buraya resim yüklemesini bir türlü öğrenemediğim için resimlerini sizinle paylaşamıyorum. Torunlarınızın sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Tekrar teşekkürler. |
O torunlardan birisi de sonunda bugün geldi bana ve tabi ben:D Ne kadar teşekkür etsem az Güler hanım.
|
2 Eklenti(ler)
Atlaslarınız ne alemde arkadaşlar? Benimkiler de köklenmeler başladı.Hafifçe eşeledim dibini, minik kökler merhaba dedi. Bir tek rhipsalislerde hareket yok onlarıda diatomite almaya karar verdim.
Eklenti 461681 Eklenti 461682 |
Alıntı:
|
Sayın Sakdağ..
[QUOTE=sakdag;1232052]Atlaslarınız ne alemde arkadaşlar? Benimkiler de köklenmeler başladı.Hafifçe eşeledim dibini, minik kökler merhaba dedi. Bir tek rhipsalislerde hareket yok onlarıda diatomite almaya karar verdim.
Diktikten sonra hiç suladınızmı... |
Diktikten sonra hiç sulamadım, son bir haftadır fıs fıslayarak yüzeysel suluyorum.
Aslında kökünü eşelemem lazım ama hem toprak karışımım çok hafif olduğu için hem de çürüme riskini göze alamayıp erken müdahale etmek için maalesef eşeliyorum toprağı. Bunun köklere zarar getirme olasılığı da var. |
Sayın Sakdag
[QUOTE=sakdag;1232339]Diktikten sonra hiç sulamadım, son bir haftadır fıs fıslayarak yüzeysel suluyorum.
Siz dikeli kac gun oldu..Ben sizin mesajınızı okuduktan sonra bırını cıkarıp baktım..Hiç kök oluşmamış..Dikeli 10 gun kadar oldu..Ama gövde gayet canlı..buruşma bozulma yok..Ne yapsam acaba...Kaybedersem cok üzülürüm.... |
Ben kök durumlarını bilmiyorum ama üzerinde bir tomurcuk vardı. Maalesef o kurudu :(
|
Sayın Ildır, dikeli 10-15 gün oldu tahminen. Sıcaklık önemli bir etken, kaloriferin yanında tutuyorum saksıları, 20-22 derecelerde.
Herhangi bir bozulma, çürüme yoksa problem de yok bence. Yakında köklenir merak etmeyin. |
son siparişle gelen epiphyllum çeliklerini hafif nemli toprağa ektim ,arada bir üzerlerine bir sprey şişesine su koyarak fıs fıslayarak suluyorum , bazılarının üzerlerinde havai kökler oluşmaya başladı, bende kaloriferli ortamta tutuyorum ,yalnız kral midas geldiğinde yeşil olan yaprak alt kısımlarda, iki adet yara kabuğu gibi kahverengi bir kabuklanma oldu şimdi kuruyor, daha sonra kuruyan yerler delik olarak kalıcak gibi görünüyor .
|
Ben de benimkilerle ilgili gelişmeleri paylaşmak istiyorum: çeliklerimden iki tanesinde tomurcuk vardı, santana tomurcuğunu kuruttu. frühlings land ise iki tomurcuğunu büyütüyor, iki tane de çok küçük var. Eğer biraz da olsa köklendiyse çiçeklerini açacak.
Bir tür var ki ,sauman,ikinciye çürüyor dipten. Bugün de çürük kısmını kestim, ama ondan ümitli değilim, çünkü çelikte bir sorun vardı geldiğinden beri:üzeri mattı ve sanki pas hastalığına benzer bir belirti vardı, içi de diğerlerine göre daha az dolgun. Hala öyle. Diğerlerinde sorun görünmüyor. Ama o tomurcuklardan daha sevindirici olan Grandy'nin üstte havai kökle birlikte bir sürgün uzatmasıdır. |
Sevgili edelvays58, ben bu türü çok iyi tanımıyorum. Buradan öğrenmeye çalışıyorum. Şimdi siz havai kökler ve sürgün uzattı dediniz ya, bu bitkinin resmini paylaşma imkanınız var mı? Atlaslarda havai kök nasıl oluyor, nasıl sürgün veriyor, merak ettim.
Teşekkürler. |
Arkadaşlar eğer ısıyı sürekli 18-24 derece arasında tutamazsanız köklenmesini bekleyerek boş yere üzülmeyin.Eğer evinizde merkezi ısıtma teşkilatı yoksa bile ısıtılan odada bulundurun ki köklenebilsinler fakat odayı tekrar soğutmayın en azından gece 18 derece olsun.Artık komşunuza kahveye çaya ya da günlere gitmeyerek :D:D odanın sıcaklığını muhafaza edin.Odayı bir gün 35 derece bir gün 12 derece tutarsanız köklenemez.Eğer ki en az 15-12 derecede kalırsa öylece bekler ve baharda köklenir bir şey olmaz.Sadece çok az da olsa fısfıslayarak sulayabilirsiniz.Üzmeyin kendinizi tecrübeyle sabittir...
|
Grandy'de sürgün
1 Eklenti(ler)
Yeni farkettiğim küçün sürgün ve havai kökler.
Eklenti 461951 |
frühlings land
1 Eklenti(ler)
Çiçek açar mı bilemem ama tomurcuklar büyüyor. Bu biraz şans:-))Yoksa atlaslar bu kadar çabuk çiçeklenmez.
Eklenti 461952 |
Sayın adelvays58 şu anda görünen o ki içimizde en iyi durumda olan sizsiniz. Muhtemelen çiçek tomurcuğu verdiğine göre köklenmiştir. Ancak çok dikkat etmenizi öneririm. Bitki çiçek açabilmek daha doğrusu tohum üretebilmek için çiçeklenmeye bütün gücünü kullanıyor. Çok sağlıklı görünüyor ama köklenme yok ise çiçek tomurcuklarını koparmanız durumunda daha sağlıklı bir çeliğiniz olabilir.
Aynı durumda olsam ben yapabilirmiyim bilmiyorum. Güler hanımdan Eskişehir toplantısında aldığım bir çelik köklendi ve çiçek açmak üzere. Merakla açmasını bekliyorum. Bendeki çeliklerde de değişiklik yok. Bir çeliğin çürüyen kısmı kesip kurutarak dikmiştim. Diğerinin de üzerindeki kısımda çürüme olduğu için onu da sağlam kısma kadar kestim. Hala bekliyorum. İnşallah bütün arkadaşların çelikleri tutar. |
Evet bazen çelikler tomurcuklu oluyor.Mevsim kış olsa bile çünkü sera içinde her mevsim bahardaymış gibi. Siz aşırı sulamayın ve bol ışığı olan güneş alabilen bir yere koyun çiçeğini görürsünüz.Tebrikler....
|
[QUOTE=Muda;1232732]Sayın adelvays58 şu anda görünen o ki içimizde en iyi durumda olan sizsiniz. Muhtemelen çiçek tomurcuğu verdiğine göre köklenmiştir. Ancak çok dikkat etmenizi öneririm. Bitki çiçek açabilmek daha doğrusu tohum üretebilmek için çiçeklenmeye bütün gücünü kullanıyor. Çok sağlıklı görünüyor ama köklenme yok ise çiçek tomurcuklarını koparmanız durumunda daha sağlıklı bir çeliğiniz olabilir.
Sayın Muda, bende bunu düşündüm aslında, çelik, çiçekleri açıcam diye epey zorlanıyor sanki. Belki kendisi çiçekleri düşürür diye kendi haline bıraktım. |
geçen yıllarda epiphyllum siparişi veren, bir arkadaşımızınki minik boyuna rağmen beyaz bir çiçek açmıştı .
|
Gecen sene bir atlas çiçeği buldum. Çok sevinmiştim. Başına iş geldi kırıldı. Yeniden diktim biraz büyümüştü. Fakat galiba geçen günkü soğuktan etkilenmiş. O güzel koyu yeşil sürgün dal sararmış sap sarı olmuş. Yumuşak değil ama niçin sarardı anlayamadım. Bahçede daha korunaklı bir yere koydum.
Olmuyor olmuyor. Ne çok istememe rağmen bir atlasım olmuyor. Olsa da ben bakamıyorum herhalde. Sizce düzelir mi? ya da ölür mü? |
Acaba suyunu mu çok verdiniz? Kışın suyu pek sevmiyor. Bu tropikal bitkiler toprağın nemli olmasını seviyorlar ama vıcık vıcık sudan hoşlanmıyorlar.
Sanırım İzmir'de oturuyorsunuz. Bu kadarcık soğuktan etkilenmemesi gerekiyor. Aslında neden sarardığını anlasanız kurtulabilir. Çok nazlı bir bitki değil. |
Siyunu da fazla vermedim ama belki sularken yaprağı islatmis olabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba acemiyim bu konuda sayfayı mümkün olduğunca sessiz takip etmekteyim.
Çürümemesine özen gösteriyor, henüz köklenme tesbit edemedim. Saırsam herşey yolunda..! Bir de genleştirilmiş kil sipariş ettim. Onu da en üst tabakaya doldurursam iyi olacak düşüncesindeyim. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
22.06.2013 tarihinde Eskişehir toplantısında Güler hanım tarafından getirilen atlas çeliklerinden her ikisi de köklendi. Yeni sürgünler verdi. Hiç beklemediğim halde çiçek açtı. Çelikleri aldıktan sonra buradaki bir arkadaştan bulduğum kırmızı renk çiçek açtığını söylediği çelikler de köklendiler. Güler hanımdan gelen çelikler ile arkadaşımdan aldığım çelikleri birer tane olarak iki ayrı saksıya dikmiştim. Umarım Güler hanımın atlası gibi bol çiçekli ve onun atlası gibi verimli olur.
Eklenti 462883 Eklenti 462884 Eklenti 462887 |
Harika Sn Muda. İnşallah yeni yılda bu dilekleriniz gerçek olur.
|
Çok güzel Sn.Muda , güle güle büyütün.
|
Sayın Edelvays, tomurcuklarınız ne alemde, epey zaman geçmiş üzerinden. Açmadılar mı daha? ;)
|
Maalesef Sn sakdağ, beklendiği gibi .biri düştü, diğeri de düşecek sanırım. Başka bahara kaldı:-)).Çiçek tomurcukları çeliği çok zorladı. Kök var mı bilmiyorum.
Çeliklerimden bir tanesi, sorunlu olduğunu daha önce yazmıştım, yine çürüdü. Bu sefer çürüyen yerini kestim, tarçınla ovdum ve tekrar toprağa diktim. Tarçının mantara karşı etkili olduğunu okumuştum. Bakalım. Yine çürümezse tutacak demektir. |
1 Eklenti(ler)
Bu gün ben de biraz daha Atlas çeliği sahibi oldum.
Paketleme çok iyi ve kısa mesafeden geldiği için mükemmel durumdalar. Eklenti 463668 Gönderen arkadaşımıza teşekkür ederim ;) |
Güler abladan gelen çeliklerim köklenmişti. Serin bir odada su vermeden baharı bekletitiyorum. Umararım doğru yapıyorumdur. Kışın serin yer istiyorlar değil mi?
|
Aranıza bu gün katıldım
3 Eklenti(ler)
Atlas çiceklerinden bir kaç görüntüde benden
|
Sayın yilmali agaclar.net'e hoş geldiniz.
Yeni üyeler önce burayı ziyaret eder, kısaca kendilerini tanıtırlar, sizden de rica ediyorum. ;) http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm |
Sn yilmali sizinki atlas değil , yılbaşı çiçeği.
|
Bana atlas çeligi verecek bir kişi ariyorum.
|
Alıntı:
Müracaat Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net olmalı. Belli mi olur, bakarsınız Güler okur da size bir çelik gönderir. :D |
1 Eklenti(ler)
Guler hanım bana göndermişti. Bugun bir de baktım ki beni bekleyen bir sürpriz varmış altasımda 😊
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025