![]() |
2 Eklenti(ler)
5 aylık yavru Güler atlasım pek bir çalışkan çıktı. Önce sürgünlerini çıkarttı, şimdi de ilk tomurcuğunu gösteriyor. E artık güzel bir saksıyı haketti:)
Eklenti 385386Eklenti 385387 |
Sevgili mmanager
Alıntı:
|
Alıntı:
Yanlış başlıkta sorulmuş, burada yanıtlıyayım. Bu bitkilerin sadece bir tanesi Ege üniversitesi Botanik bahçesinden alındı. Geri kalan hepsi eBay aracılıyla farklı yakın ve uzak ülkelerden geldi. Bilginize... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tohumlar yeşerdi, gelişmeleri iyi.
Sadece tohumdan yetişen bitkiler 3-4 yıl sonra açar, çelikten yetişenden farklı olarak.:( |
Sevgili mmanager
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güler atlasım
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,sonunda ben de Güler atlaslıgiller familyasına katılabildim :) Kendileri toprakla buluşup,bana poz verdiler.İnşallah tutup bana boy boy çiçecikler açar.Ama şuan önemli olan çürütüp kurutmadan tutması.Çiçek seneye de olsa olur.
Eklenti 385788 |
Merhaba....
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkaşlar acaba bunlar atlas çiçeğimi?(eğer oysa çok yakında çiçeğini görcem)
5 Eklenti(ler)
|
Sayın Kılıçh, bu bir atlas çiçeği değil, yılbaşı çiçeğidir.
|
bende o ikisi arasında gidip gelmiştim...
teşekkürler sn sakdag o zaman yakında yılmaşı çiçeği görcem:D |
Kılıçh resimler net değil ama o ucundaki çiçek dediğin şey yeni yapraktır çünkü yılbaşılar çoktan çiçek mevsimini kapattı :) Ama paskalya kaktüsüyse (yaz yılbaşı da deniyor) çiçek görebilirsin şimdi tam zamanı sevgiler :)
|
demekki yaprak uçlarımda ikiye ayrılıyor ben onlardan birini çiçek zannetmiştim:D teşekkürler bay tömürcek
bide paskalyaya bakayım belki ondandır :D |
şimdi baktım benimkine çok benziyo inşallah odur sadece ismini ilk defa duydum
ağaçlar.net inde en güzel yanı bu |
Alıntı:
|
ama yılbaşı biraz çıkıntılı ve bazıları dikenli
benimki ise pürüssüz paskalya gibi ama dediğim gibi bir bilgim yok :D |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 395445
Eklenti 395446 Eklenti 395447 Merhabalar,bu benim Güler atlasımın yakın çekimleri.Çiçeğim tutmuş görünüyor.Bir çok yerinden göz çıkardı. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Güler atlasımın son hali:)
|
1 Eklenti(ler)
Güler ablama sonsuz teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer İnandıklı, çok güzel gelişmiş, ellerine sağlık.
Benim vefalım da çiçek üstüne çiçek veriyor. Şu an üzerinde daha açacağı o kadar çok tomurcuk var ki. Dün fotoğrafladım, son halini. |
Güler Abla, her zaman ki gibi harika... ;)
Sizin gözleminiz daha çok oldu, atlasla ilgili. Benim atlasımda bu yıl 15'e yakın çiçeğini topluca açtı; 10 kadar da tomurcuğu vardı. Ama 15 çiçekten sonra geriye kalan 10 tomurcuğu döktü. Sanırım hepsini besleyemedi, ya da sulama ile ilgili bir sorun yarattım. Tomurcuk dökülmesi gibi bir şey geldimi başınıza? |
Hayır, gelmedi sevgili sakdag. Şu an üzerinde onlarca tomurcuk var, irili ufaklı. Ufak olanları irileşiyor, irileşenler de çiekleniyor.
3-4 sulamada bir suya potasyum katıyorum sadece. |
Alıntı:
|
Sevgili Güler Hanım,
Gönderdiğiniz atlas çeliklerim 4-5 filiz ve bir de tomurcuk verdi. Ama hala içerideler, acaba balkona alsam mı diyorum. Gölgeye mi koyayım balkona çıkarsam bile, yoksa güneş mi alsın bilemedim... |
Sayın fatitoo, balkona çıkarabilirsiniz artık ama kapalı mekandan dış mekana alırken direkt güneşe çıkarmamanızda fayda var. Aydınlık ama güneş altında kalmayacağı bir yerde ortama alışsın.
|
1 Eklenti(ler)
Epiphyllum 'Norma Cantafio'
Eklenti 402839 satışa çıktı. Ancak satıcı Türkiyeye göndermeyi reddetti. Bu bize yapılır mı:( |
Alıntı:
|
Sayın mmanager, ben atlası o kadar sık sulamıyorum ayrıca 3-4 sulamada bir koyduğum Peters marka potasyum da zarar vermiyor, bilâkis bitkinin halini sizler de görüyorsunuz. 5 litrelik ağzı ibrikli sulama kabına silme bir tatlı kaşığı kadar potasyum koyuyorum.
|
Sayın mmanager, o satıcı kabul etmedi ancak satış listesinde 4 sarı Epiphyllum olan başka bir satıcı kabul etti:)
Aslında o kadar da pahalı değil kargolar. Daa... açık arttırma ile satıyorlar bu çelikleri, bakalım kısmet. |
Benimkinin gelişimi çok güzel, geldiğinde minnacıktı, şimdi kocaman oldu ama daha çiçeğini göstermedi.
Yakındır onun da peters potasyumu ile tanışması.....:D |
Sarı mı Güler hanım?
Ah çok sevindim, ben de edineyim bir tane, kendime anneler günü hediyesi yapayım :) |
Sarı olduğunu düşünerek almıştık. Ama dedim ya daha çiçek vermedi.
Eğer çiçek sarı olursa, merak etmeyin o zaman bize karada ölüm yok, herkes nasiplenir benimkinden. |
Sayın jezebel o ne muhteşem bir çiçek bayıldım.
|
çocukluğumda kerpiç evimizin solununda camın önünde vardı çok güzel bir çiçektir.
|
2 Eklenti(ler)
Güleratlasımın son hali. Maşallah atağa geçti. Havalar düzelince balkona mı alsam diyorum. Güneşi sever mi acep küçük hanım?.Ne dersiniz?? Tomurcuk 2 haftadır büyümüyor böyle cüce kaldı:)
|
Sevgili fatitoo Güler atlasınız çok iyi görünüyor,Allah kötü nazarlardan korusun.Benimkinin de sürgün ve tomurcukları var.Biraz daha gelişince fotosunu paylaşacağım.Ben bugün dışarı çıkardım.Gölgeye koydum.Zaten hava kapalı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025