![]() |
2 Eklenti(ler)
Atlas pencere önümden birkaç kesit.
Eklenti 317858 Eklenti 317859 Açmak gibi bir gayeleri yok;) tembel bunlar. |
son hali..
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
ama verdiğim bütün besinlere rağmen açmıyor,açmıyor,açmıyor.:o |
siz bu yıl bir kışlandırma yapın bakalım açıcakmı birde onu deneyin. Kşlandırma kışın hiç su vermeden soğuk bir yerde kış uykusuna yatırıyorsunuz ama hiç su verilmiyor, bahara doğru az az su vermeye başlayınca bütün kuvvetini çiçeğe veriyor umarım bu işe yarar
|
Kışlandırma benimde çok istediğim bişey ancak ev kombili, merdiven dairesi çok çok soğuk oluyor. Nasıl yapacam bilmiyorum. Ama bir şekilde deneyeceğim..
|
Sayın bozo kışın çok sert geçmesine rağmen bende atlaslarımı merdiven boşluğuna cam önünde geçti ama kılçıkları çıkarmadım çok küçüklerdi kışı atlattılar ama melesef yazın ortasında kırmızı atlasım kökten gitti.
|
tohumdan atlas çiçeği üretimi
Alıntı:
|
Adana gibi sıcak bölgelerde bu mevsimde tohumdan herhangi bir bitki yetişmez sanırım.
Toprak harcı olarak dişli kum ve tohumları kapatmak için de üzerine kristal quartz kum serptim tüzlük yardımıyla. Şöyle söyleyeyim tohumları ve kumu bir tuzluğa koydum ve dişli kumun üzerine serptim. Böylelikle tohumlar muntazam dağılıyor. Deneyip denememek sizin kararınız olacak. Ben olsam şubat sonunu beklerdim. Ancak 19-20 derece sıcaklık sağlarsanız mümkün olabilir. Deney geçen yıl ekimde başlamış http://www.agaclar.net/forum/867536-post467.htm |
Alıntı:
|
Linkten gördünüz çimlenme zamanı 08-10-2011.
10-15 gün evvel ektiğimi farz edin. İzmir de sıcak Adana kadar olmasa da... Siz bence ekim sonunu düşünün;) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim kızlarım. :p
|
1 Eklenti(ler)
Selenicereus grandiflorus, Pinar del Rio.
Eklenti 321723 tohumdan bu güzellik olur mu, 3-4 yıl içinde öğreniriz. |
Arkadaşlar Güler ablanın atlasından bendede var ama bu ara biraz buruşma oldu neden olabilir?
|
Hafif buruşma bende de oldu. Ben kedi kumu ile torf karıştırdım. Saksıyı ilerde büyür diye çok büyük seçtim. Yarı gölgeye koydum. Hata nerede olabilir acaba?
|
Henüz çeliğin kendi kök sistemi yok, köklendiğini oradan anlıyacaksınız;)
bitki diri bir hal aldığında köklenmiş demektir. Ben Epiphyllum İnca' diri bir hal alana kadar 4 ay bekledim. Sabrın sonu selamettir;) Saygılar. |
Atlas
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim Atlasımız, bu sene çok güzel çiçeklendi...
|
2 Eklenti(ler)
Selenicereus grandiflorus' um uzamaya devam ediyor, çiçek yok, tomurcuk yok...
Eklenti 323137 Selenicereus grandiflorus Pinar del Rio Eklenti 323138 . |
1 Eklenti(ler)
bunu unutmuşum:p
|
Sn mmanager, aynı bilgileri ben de internetten okumuştum hatta (Çoğaltılması: 15 cm kadar parçalarını keserek alın. Dört beş gün gölgeli serin bir yerde açıkta bekletecek kesik yer iyice kurumasını kabuk bağlasını sağlayın, sonra dikebilirsiniz) diye devam ediyordu. Görünen o ki cicek acmış dallar ve/veya açmamakta direnip üzen dallar, başka forum üyelerinin sevinç kaynağı olabilir. :rolleyes: Sicaktir, posta süresi uzundur kurur, gibi bahaneler geçerli değildir.;) Yani satış adresleri ya da Atlas kraliçeleri, kralları haydi saksı başına :D
|
2 Eklenti(ler)
Kök çürümesi yok, sulamada da sıkıntı yok..
Bir süredir düzelir diye bekliyorum, bir deri bir kemik kaldı zavallım :p |
1 Eklenti(ler)
Karışıma kedi kumu (diatomit) ilave etsen iyi olurdu. 3 hafta önce Güler Hanımdan aldığım Atlasta sürgün çıktı. Buruşma durdu. Sanırım kökleniyor artık.
|
Bitkin direkt güneş alıyor mu Selis? Aşırı sıcak ve akabinde susuzluk buna sebep olabiliyor.
Benim ki de bu yolda ilerliyordu güney balkondan , güneş almayan gölge bir yere kaydırdım. Ve saksı değişimi gerçekleştirdim. Durumu iyi düzeldi şimdilik. |
Alıntı:
|
Sevgili arkadaşlar atlasınızı sabah güneşi alacak bir konuma koyun ögle güneşi yakıyor sadece sabah güneşi alsın yeterli esintiden hoşlanıyor ve susuz bırakmayın ıslak degil aşırı sıcaklarda akşam sulayın sıcaklarla beraber su kaybı ve buruşma oluyor yani saglıgı bozuluyor
|
Sakaryanın havası çok nemli heralde toprak kurumakta zorluk çekiyor 1 2 çeliğimde kök çürümesi olmuş toprağına azcık iri taneli kum karıştırıp gölgeye aldım sulamayı azalttım bakalım 10 güne kadar belli olur.
|
Aşırı sulama olabilir, kendimden biliyorum, yaz olduğu için sulamayı abartabiliyorum.
Sonra da "neden buruştu, susuz kalmış" deyip tekrar su... Sonuç kök çürümesi:( Drenajı da kötüyse... |
Youtube'da dolaşırken ilginç bir filme rastladım.Kaynanadili dediğimiz kaktüse Atlas çiçeği aşılanıyordu.Çok kolay ve çabuk yapılan bir aşı.Bahçesinde Kaynanadili olan arkadaşlar denerlerse,değişik bir görünüm elde edebilirler.Saygılar,sevgiler...
Grafting Epiphyllum to Opuntia.wmv - YouTube |
atlaslarım
3 Eklenti(ler)
yeni atlaslarım, bakalım açtılarını görebilecek miyim..
|
atlasım
2 Eklenti(ler)
daha önde paylaştığım ve dışarı çıkarmam önerilen atlasım, dışarıyı pek bi sevdi ama yine çiçek yok:o
böylede iyi..:D |
balık kılçığı
2 Eklenti(ler)
balık kılçığım baalkonda çok güzel gelişti ancak tek sürgün ucu hastalandı, içten içe sararmalar ve sonrasında ani kurumalar oluştu, bende kesmek zorunda kaldım. şimdi tekrar başa döndük.. yeni sürgün veriyor.
|
atlasım ..
2 Eklenti(ler)
Güler Atlasım, ve en yeni sürgünleri..:D
çiçek göremedik ama ben bukadarına da razıydım zaten.. |
Alıntı:
Bu yaz; aşırı sıcaklar, tatiller ve düzensiz sulamalar nedeniyle çelik atlaslarım da sürekli problem yaşadım ben de. Susuzluktan kuruyan da oldu, fazla sulamadan çürüyen de. Onlar çürüdükçe ben tekrar ektim. Tekrar tekrar başa döndüm yani ben de. Bir ara o kadar moralim bozuldu ve üzüldüm ki, bir tane daha atlas edinmeyeceğim dedim kendime. 10-15 cm'lik çelikten atlas büyütüp açtırmak gerçekten büyük bir ustalık. Ama çok istediğim sarı atlasa kavuşmadan atlas sevdam bitmeyecek bence...;) |
Atlaslarda başa dönmek çok sıkıcıymış, gözerine bakıyoruz açsınlar diye onlar geriye gidiyor. Balık kılçığımı fotoğrafladı ama pek anlaşılır olmadı. Yayınlayamadım, iç kısımları sararmıştı.
|
Ah bir de şanssızlıkları unutmuşum. ;) Bir arkadaşımın verdiği kırmızı atlas çeliklerini 3 saksıya ekmiştim, hepsi de tutmuştu sürgün uzattılar. Sonra 2 saksısını arkadaşlarıma hediye ettim. Şansa bakın ki, 10 gün sonra bende ki çürüdü, kurtaramadım. Yani bir anda kırmızı atlassız kaldım. Sonra pazarda bir yerde satıldığını görmüştüm ilkbaharda, onun peşine düştüm, satıcının elinde küçük bir çelik kalmışta, hemen onu edindim. Şimdi çok iyi kolluyorum kırmızımı... ;)
|
Bendeki iskeleti budadım ama tamamen kurudu galiba.. Kökünü elimle çektim halen toprağı bırakmıyor, ama umutsuzum..
Bir de mühendis tırtılı çıktı başıma.. Atlasları ve diğer kaktüsleri kemirmeye başladı. Derdin biri bitip diğeri başlıyor :p Dün, yukarıdaki videoda anlatılan aşı yöntemini uyguladım, bir de onu deneyelim :) |
1 Eklenti(ler)
Ahhh, ah şu istemeleri bir de ücretsiz fide dağıtım başlığında yapsanız ne iyi olacak.
Manyas'a döndüğümde bir de baktım ki atlas saksısı sürgünlerle dolu dolu olmuş. Daha evvel verdiği tohum kapsülleri halâ duruyor, patlayanı-çatlayanı yok. Ama benim atlas yine aşka gelmiş, başlamış çiçek açmaya.... |
2 Eklenti(ler)
Arkadaslar bu basligi bastan sona kadar okudum, yalniz biraz kafam karisti diye bilirim. 3 ay önce iki bitki almistim üzerlerinde Rhipsalis diye yaziyordu yaprak sekli hosuma gitigi icin almistim. Bu basliktaki gibi sanirim aldigim bitkiler Atlas cicegi. Bitkiler icin Rhipsalis diye arama yapiyordum hic sonuc bulamiyordum.
Atlas ciceklere Epiphyllum mu yoksa Rhipsalis mi deniliyor yoksa bendekiler Atlas cicegi degil mi? Sanirim bu bitkilerinde binbirtane türü var:) |
:eek:
İnci Hanım, ilk fotoğraftaki bitkiyi daha önce hiç görmedim ama çok hoşmuş gerçekten. 2. fotoğraftaki bitki Epiphyllum anguliger, yani bir atlas çeşidi. Beyaz-krem çiçek açıyor, umarım o güzel çiçeklerini görürsünüz. Ben de dahil Türkiye'de pek çok kişide var ancak henüz çiçeğini gören olmadı sanıyorum. |
Ilk bitkinin üzerinde Rhipsalis Elliptica diye yaziyordu yalniz googlede arama yaparken Epiphyllum elliptica yazinca birkac bilgi bulabildim sanirim oda Atlas ailesinden. Benimde yaprak yapisi hosuma gittigi icin almistim. Bakalim cicek acarsa kesin Atlas:)). Anguliger de kac aydir sürgün verip duruyor Atlas oldugunu ögrenince artik bende diyer arkadaslar gibi cicek acacak diye umut ediyorum, insallah acar:)
|
1 Eklenti(ler)
Güler atlası bereketi, yeni yeni tomurcuklar beliriyor...;)
Eklenti 335986 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025