agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Chamaecereus silvestrii (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504.htm)

Anti-Social 30-07-2013 12:17

sayın sakdag cevabınız için çok teşekkür ederim. Şimdi bu çürüme beni biraz korkuttu acaba kururken de çürüme devam edermi? Eğer ederse, internette kaktüslerde mantar ve küfe karşı suyla oksijenli su karışımı yapmak gerektiği öneriliyordu biraz bu karışımdan fıs fıs ile uygulasam faydası olur mu?

loveforlife 30-07-2013 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1185301)
Sevgili Loveforlife, bitkim selenicereus grandiflorus. Özel bir hediye, değerli bir bitki. Ona iyi bakın. Umarım bir gün çiçek açtığını da görürüz.

Şimdi çok mutlu oldum işte. Görsellere bakınca bayıldım. Henüz küçücük ama onun çiçeğini büyük bir merakla bekleyeceğim...

sakdag 30-07-2013 12:45

Çürüme bölgesini tamamen, hatta bir miktarda sağlam kaktüsten kesip attıysanız, çürüme devam etmez merak etmeyin. Bir kereye mahsus olmak kaydıyla, o bölgeye fıs fıs uygulayabilirsiniz.

n.yıldız 01-08-2013 14:33

Benim silvestriler 2-3 saat direkt ışık alıyor. Bu süre dışında da yerleri çok aydınlık. Merak ettiğim şey şu: Sizce direkt güneş altında daha uzun süre bıraksam bir olumsuzluk olur mu?
Bu soruyu sormamın sebebi şu: Bizim buralarda hava çok kuru, hiç nem yok. Güneşi seven sardunya, petunya gibi bitkiler 2 saat güneş altında kalsalar yaprakları sararıp bozulmaya başlıyor. Yani kuru hava bitkileri yakıyor. Bu benim tespitim. Gerçi kaktüsler nem sevmeyen bitkiler ama yine de çekindim uzun süre güneşlendirmeye. Bir de huerniam var. O da güneşte kendini salıveriyor, yumuşuyor, dalları kırılacak diye korktuğumdan onu da fazla güneşlendiremiyorum :)
Bu 2 kaktüsümle ilgili akıl veren olursa çok sevinirim.

kopshtar 01-08-2013 16:33

Sn n.yıldız; silvestriler özellikle yazın öğle güneşinden zarar görebilir. Güneş fazla geldiğinde renkleri yeşilden kahve rengine dönmeye başlar. Yazları sabah güneşi alan aydınlık bir yere koyabilirsiniz. Ancak yakıcı öğle ve öğle sonrası güneşinden biraz korumakta fayda var. Aynı durum Huernia için de geçerli.

n.yıldız 01-08-2013 17:07

Çok teşekkür ederim sayın kopshtar. Demek ki bilmeden doğru birşey yapmışım :)

söğütsalkım 14-02-2014 15:13

Bendede bir chamaecereus silvestrii var yaklaşık yirmi bir yılık saksısını nasıl degiştiricem bilmiyorum çünkü kaktüslerim saksıdan taştı yardımcı olursanız sevinirim

sakdag 17-02-2014 08:39

Sayın Söğütsalkım, fotoğraf eklerseniz daha net yardımcı olabiliriz. Bu kaktüsün saksısını değiştirmek gerçekten oldukça zor, çünkü yavrular pıtır pıtır dökülüyorlar.Geçen yıl ben saksı değişimi yapmıştım, saksıyı terse çevirip kaktüsü eldivenli elime almayı denedim olmadı, plastik yuvarlak saksıyı 4-5 yerinden kesip saksıyı açarak değiştirebilmiştim. Eğer toprak saksıdaysa saksıyı kırmakta gerekebilir.

söğütsalkım 19-02-2014 19:19

sayın sakdag ben fotoğraf eklemeyi bilmiyorum.tavsiyeleriniz için teşekür ederim saksıyı kesmeyi deniyeceğim zaten saksının bir tarafı patlamış.

hira 10-04-2014 19:40

1 Eklenti(ler)
Bunlar tomurcuk olabilir mi arkadaşlar?

sakdag 17-04-2014 19:16

1 Eklenti(ler)
Silvestrilerde tomurcuk mevsimi başladı. Sevgili Hira, sizin bitkinizdekiler tomurcuk mu tam emin olamadım.

Eklenti 483857

hilalll 17-04-2014 20:23

Benimkinde de var tomurcuk daha köklenmemişti bile hayatımdaki ilk kaktüs çiçeğim olacak nasıl bir his anlatamam ama siz anlarsanız zaten.:rolleyes:

ayomisan 18-04-2014 16:46

benimkisi bu yıl çiçek açmayacak sanırım :(

kışı çok zor şartlar altında geçirdi, ölümlerden döndü, saksısı kırıldı değiştim derken ancak toparlandı..
çiçek tomurcuğumuz yok ama toparlandığına dair dallarında yeni dal oluşumları var

Tolga Özmeral 01-05-2014 12:12

1 Eklenti(ler)
Bu da bizim balkondan. Lütfedip bir tane açıvermiş :).

Eklenti 488179

sakdag 26-05-2014 19:51

1 Eklenti(ler)
2014 sezonunu bir türlü açık çiçekli resimleyemedim. Buraya da bir resmini koyalım. Her yıl geleneksel hale geldi, hem gelişmesini de izlemiş oluruz.

Eklenti 496636

A_NOMAD 28-05-2014 08:32

2 Eklenti(ler)
Bu sabah ilk çiçeğimizi açtık ;)

eoe1234 01-06-2014 12:58

Kaktüs

3 Eklenti(ler)
İlk çiçeğini açtı
Eklenti 498523
Eklenti 498524
Eklenti 498525

hira 25-07-2014 15:16

1 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsüm sürekli yavrularını döküyor, sebebi ne olabilir? Kaktüsler suyu sevmiyor diye az ve seyrek su veriyorum, neden bu olabilirmi? saksı yetersiz gibi, ayrıca toprağı torf. Ne zaman saksı değişimi yapsam?

hira 31-08-2015 20:12

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsü anneme verdim. Oraya gittiğim zamanlar çiçeklerime özlem duymuyorum böylece :) Çok fazla güneş alan bir pencerede, tamda sevdiği gibi. Bendeki kardeşlerinden çok daha coşkulu gelişiyor. 3 günde bir su veriyormuş, fazla sanırım?

a_fan_of_barca 31-08-2015 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1405315)
3 günde bir su veriyormuş, fazla sanırım?

Evet, bir az fazla, ama kaktüsler için sudan daha önemli olan yeterli güneş ışığı. Yeterli güneş olursa kaktüsler sağlıklı gelişir. Sulama ise asla zamana göre yapılmamalı, yalnızca toprağın kuru ve yaş olmasına göre yapılmalı ve toprağın kaktüsü çürütecek kadar ıslak kalmasına izin verilmemeli. Buna dikkat edilerek, eğer güneşin sıcağından, havanın kuru olmasından ve ya kaktüsün fazla su tüketmesinden dolayı toprak çabuk kuruyorsa, daha sık-sık sulanabilir

black_flood 02-09-2015 07:52

Görsellerdeki bitkilere kaktüs demek zor daha çok cennet bahçesi gibi olmuş hepsi rengarenk ve hepsi birbirinden güzel. aslında kırmızı açan türünden mevcut bende ama bu kadar çeşit renk olduğunu bilmiyordum.

EnquiRe 13-10-2015 08:22

1 Eklenti(ler)
Konuyu bir heyecanla okudum bilgisini paylaşan herkese teşekkürler ve ben de sizlerle paylaşmak istedim bende ki minik Chamaecereus silvestrii.. :o

EnquiRe 13-10-2015 12:20

Yani en azından ben onun bir Silvestrii olduğunu düşünüyorum.Yalnışsam bilen biri lütfen beni düzeltsin.. ;)

A_NOMAD 13-10-2015 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EnquiRe (Mesaj 1414416)
...bende ki minik Chamaecereus silvestrii.. :o

Kaktüsünüzün ''chamaecereus silvestrii'' olmadığından eminim ama ne olduğunu bilmiyorum.

Burada türünü sorabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/4577.htm

EnquiRe 14-10-2015 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1414466)
Kaktüsünüzün ''chamaecereus silvestrii'' olmadığından eminim ama ne olduğunu bilmiyorum.

Burada türünü sorabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/4577.htm

Resmi verdiğiniz linkte de paylaştım bakalım ne çıkacak...? :o

Şükran45 17-03-2016 12:52

Saksı değişimi için bu mevsim uygun mu? Saksısını büyütmem gerekiyor. Açmasını çok istiyorum. Yanlış bir şey yapmayayım.

nimo 29-05-2016 10:47

1 Eklenti(ler)
2 ay önce diktiğim silvestrii çiçek açtı :)

Eklenti 615117

Şükran45 30-05-2016 08:59

Sayın nimo inanılır gibi değil. Ben iki yıldır açmasını bekliyorum. Tüm kış soğukta cam balkonda kaldı. Soğuktan kıpkırmızı oldu. Şimdi normale döndü. Kesin açar dedim. Sürekli yavru çıkartıyor ve büyüyor. Keyfi yerinde ama açmaya niyeti yok. Annem "saksısını doldurunca açar" dedi. Ama sizinkini görünce sanırım açmak isterse buna gerek yok. Tebrik ederim. Çiçeği çok güzel...

nimo 30-05-2016 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şükran45 (Mesaj 1465359)
Sayın nimo inanılır gibi değil. Ben iki yıldır açmasını bekliyorum. Tüm kış soğukta cam balkonda kaldı. Soğuktan kıpkırmızı oldu. Şimdi normale döndü. Kesin açar dedim. Sürekli yavru çıkartıyor ve büyüyor. Keyfi yerinde ama açmaya niyeti yok. Annem "saksısını doldurunca açar" dedi. Ama sizinkini görünce sanırım açmak isterse buna gerek yok. Tebrik ederim. Çiçeği çok güzel...

Ben de beklemiyordum hatta köklenmemiştir diye düşünüyordum. Toprağı da doğal içinde hiç torf vb bi şey yok :) Teşekkürler

ayseldeniz 03-06-2016 12:40

1 Eklenti(ler)
geçen yılki resmi .Bu yıl bekliyorum.

rainbow_girl 20-02-2017 20:25

MERHABA
Benim yılan kaktüsümün sadece boyu uzadı ve inceldi sebebi nedir acaba

n.yıldız 20-02-2017 21:06

Muhtemelen ışık yetersizliğinden dolayı formu bozulmuş. Bol ışık alan bir yere koyun.

Şükran45 02-05-2017 14:55

2 Eklenti(ler)
Sonunda açtı...:D

Sevgi Durul 10-06-2017 09:25

1 Eklenti(ler)
En dayanıklı kaktüslerden. Kışı dışarıda geçirdi.:)

Eklenti 651110

cisemm 14-03-2018 14:53

keşke biri bana da yollasa :(

Mesut Temiz 15-03-2018 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rainbow_girl (Mesaj 1496160)
MERHABA
Benim yılan kaktüsümün sadece boyu uzadı ve inceldi sebebi nedir acaba

Yeterli güneş ışığı almaması.. Çöl kaktüsleri ve sukulentleri uzun saatler ve yoğun güneş ışığı isterler.. Bu sağlanmadığında hem cılız bir şekilde uzayıp deforme şekle sahip olur, hem de gerçek renklerini kazanamazlar... Daha fazla güneş göreceği bir konum ayarlayabilirseniz yeni çıkan dallar daha kalın ve kısa büyüyecek ve daha koyu renkli olacaktır....

leylam 27-06-2018 11:00

SİLVEStri ilk aldıgımdea böyle idi

https://i.hizliresim.com/7DMgGW.jpg

böyle oldu

https://i.hizliresim.com/PDPkbN.jpg

nasıl eski haline dönderebilirim. kendini toplaması için ne yapabilirim. Geçen gün dışarı koydum 1 gunde ucları rengi kızardı solmaya başladı geri içeri aldım.

Mesut Temiz 15-07-2018 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi leylam (Mesaj 1543882)
SİLVEStri ilk aldıgımdea böyle idi

https://i.hizliresim.com/7DMgGW.jpg

böyle oldu

https://i.hizliresim.com/PDPkbN.jpg

nasıl eski haline dönderebilirim. kendini toplaması için ne yapabilirim. Geçen gün dışarı koydum 1 gunde ucları rengi kızardı solmaya başladı geri içeri aldım.

Kaktüsünüz iki hatalı uygulama sonucunda ikinci resimdeki haline gelmiş..
Önce yeterince güneş almadığı bir yerde tutulduğu için ince uzun büyümüş.. Daha sonra güneşe çıkarmışsınız, ancak bunu birden yaptığınız için az güneş ışıklı ortamda uzun süre kalan kaktüsünüz güneşten olumsuz etkilenmiş...
İlk aldığınızdaki durumu sağlıklı, yani ihtiyaç duyduğu güneşi alıyormuş... Eğer ince bir şekilde uzamaya başlarsa güneş ışığı yetmiyor demektir.
Daha sonra güneşe çıkardığınızda bunu aşamalı olarak yapmalıydınız... Yani ilk gün yarım saat, sonra 1 saat, 1,5 saat gibi olabilir mesela...
Şimdi alıştırarak güneşli ortama alın.. İnce büyüyen kısımlar bundan sonra kalınlaşmaz... Ancak yeni çıkan dallar kalın ve sağlıklı büyüyecek ve bir süre sonra inceleri örtecektir...
Başarılar dilerim...

leylam 15-07-2018 21:10

Suanda dışarı koymaya başladım fakat kızarıyor incelen yerden. Sulama işini haftada 1 kere felan yapıyorum fakat mersin bölgesindeyim. nemli ve çok sıcak bir bölge acaba sulama sıklığını haftada 2 mi yapsam

semanurozbek 23-10-2018 20:55

Merhaba, yılan kaktüsüm kendisini güneşe göre çeviriyor. İlk başta inanmadım tam pencereye bakacak şekilde koydum ama daha sonra kendisinin dönmüş olduğunu gördüm :D normal bir durum mu? Kendisini güneşi tam alacağı şekilde yerleştireyim mi? :confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025