![]() |
Alıntı:
Bu iki tür arasındaki farkları aşğıdaki linkten görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lent/23980.htm |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim, Chamaecereus silvestriim.
|
bu türden bendede var cok yavruluyor ve cabuk gelısıyor dıger kaktüslere göre bence birde sarı renkli olanları vardı galiba bu türün aşı ile yaşayanlardan ona bayılıyorum ama elinde yok maalesef
|
4 Eklenti(ler)
İyi akşamlar Bu gün Karşıyaka praktikerden aldığım ve aşağıda resimerini sunduğum kaktüsün cinsi Chamaecereus Silvestrii midir ? Bu kaktüse sahip kardeşlerimden bu konu ile ilgili görüş almak istiyorum.
Zahmetleriniz için peşinen teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
İyi sabahlar,
Sayın Güngör bey çok haklısınız ben de C.Silvestrii olmadığını zannediyorum.Çünkü büyük marketin loş havası ve kaktüs bolluğunda insan isabetli bir seçim yapamıyor. |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ben de muradıma erdim. Ufaklık kendi boyunda çiçek açtı
|
1 Eklenti(ler)
O günden sonra bayağı gelişmiş..
Ama halâ çiçek yok ? :p |
Silvestrii zamanı geçti artık, seneye görürsünüz inşallah çiçeklerini.
|
1 Eklenti(ler)
Silvestriilerde çiçek açma zamanı geçince yavrulama başlıyor galiba.
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 317659 Toprağa dökülenler, bakalım çimlenecekler mi? Eklenti 317660 Diğer tomurcuk sandıklarım, sürgünmüş.:rolleyes: Eklenti 317662 Eski silvestriimdekiler de sürgünmüş.:rolleyes: Şimdi büyümekteler. Eklenti 317661 |
3 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar bugün baumax a gittim kaktüslere baktım Silvestrii olup olmadığını konusunda yardımcı olurmusunuz işte resimleri okey lerseniz artık benimde bir Silvestriim olacak.saygılar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
işte benim çiçek açmayan silvestriim
|
1 Eklenti(ler)
Silvestrilerinizi kontrol edin... Sezonunu ilk tomurcuklarını bugün gördüm ben... (kırmızı noktacıklar henüz... :)) :D
Eklenti 381055 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Sakdag, gecen yil senin bu güzeligi ilk gördügümde ne yapip edip bulmam gerek bundan demistim:). Kasim ayinda ebay üzeri siparis etmistim.
Üc hafta önce bir cicekle acilis yapmisti, devami da geliyor :)...... Eklenti 381488 Eklenti 381489 |
Sezonun ilk silvestrii çiçekleri, tebrikler İncii Hanım.;) Güzelimiz pek aceleciymiş. Hepsi aynı renk mi?
|
Alıntı:
Ayni renk olduklarini bilmiyorum biri kirmizi diyer ikisi ne renk bilmiyorum ama sanirim onlarda kirmizi. Insallah bir gün seninki gibi saksisini doldurur diye umut ediyorum:) hedefimizi odur:)) |
Benim de bir Chamaecereus silvestrii kaktüsüm var ve bu türü çok seviyorum. farklı renklerini de edinmeye çalışıyorum. pembe rengini edindim ama henüz çok küçük çiçek açmadı daha.. beyaz, sarı gibi renklerini nereden bulabilirim?
|
Sevgili Funda, beyazını görmedim ama sarısını Taner Bey'den almıştım geçen yıl. Ona sorabilirsiniz. Gerçi tekrardan satışa başlamamış görünüyor henüz. Benim pembeme de kırmızı örümcek geldi, ölecek gibi duruyor. Yenisini edinicem.Ben de bu türü çok seviyorum. ;)
www.kaktus.web.tr |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Türü konusunda tam bilgim yok yetiştirmek için neler yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
iki çeşit kaktüs var şuanda ama diğeri hakkında hiç fikrim yok ne olduğunu bilen var mı? renginde biraz değişme var nedeni ne olabilir acaba? |
Alıntı:
Saksıda çıkan yabancı otu kökünden sökerseniz çok iyi olacak. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar benim silvestrinin ana gövdesi çok uzun, 25 cm kadar. Epeyce de yavrusu var üzerinde. Diktiğim zaman 6 cm. di. Tam 5 ay geçti üzerinden. Bu kadar hızlı uzaması normal midir sizce? (Güneş ışığı alabileceği bir yerde duruyor)
Ayrıca ana gövde cok uzun olduğundan bir tarafa doğru yatma eğilimi var. Kırılacak diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
Soldaki kaynana topuzu diğerleri ise yılan kaktüsü. http://www.agaclar.net/forum/kaktus/27704.htm 4. mesajdaki resimde yılan kaktüsünün çiçeklerini de görebilirsiniz. Her ikisi de problemsiz kaktüsler bana göre. Güneş gören bir yerde bakmanız durumunda toprağı tamamen kuruduktan sonra suyunu verdiğinizde büyürler. Kışın donmayacağı soğuklukta bir yerde geçirdikleri zaman yazın bu aylarda çiçek açacaklardır. Yılan kaktüsünün ezildiği yerler çok önemli değil isterseniz bir dal parçasına bağlayarak yere sürünmesini önleyebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
(fotoğraftaki bitki silvestrii değil örnek olması açısından ekliyorum.) Eklenti 430377 |
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/970459-post86.htm
Buradaki bitkim bu hale geldi. ;) Toprağı çok kötüleşti.Saksı değişimi olması gerekiyor, kara kara düşündürüyor beni. Peruk gibi duruyor, saksının güneş görmeyen yüzü boş. Göz, ağız,burun eklenip insan sureti yapılabilir.;) Komik olur. Eklenti 430378 |
Teşekkürler sevgili sakdağ. Yalnız saksısı öyle döndürebileceğim kadar büyük değil. Zaten diplerinden yavrular fışkırmış durumda. Saksı değişimi için de mevsim uygun değil galiba. Kafam karıştı şimdi :(
|
Alıntı:
Yeri değil belki ama fotoğraftaki bitki nedir? Bende de var ama ismi netleştiremedim... Ben de kırarım diye tedirgin olmuştum. Hemen yatırıyorum saksısına... |
Alıntı:
Toprağını dağıtmadan saksısını değiştirebilirsiniz. Yavrulara dikkat edin, yeniyken en ufak dokunuşta kopuveriyorlar. |
Alıntı:
Sevgili Loveforlife, bitkim selenicereus grandiflorus. Özel bir hediye, değerli bir bitki. Ona iyi bakın. Umarım bir gün çiçek açtığını da görürüz. |
Benim Chamaecereus silvestriim malesefki çürüdü :(:(:(
Tepesini kestim çürüklüğün bir parmak üstünden şu anda kurumaya bıratım balkonda gölgeye. Sizce bu kestiğim parçayı tekrar köklendirebilir miyim umut var mı? |
Elbette umut var Sayın Anti-Social, bir hafta-on gün kadar bir süreyle bekletin bitkinizi. Kesilen ucu iyice kurusun. Sonra kuru toprak karışımına dikin bitkinizi. Önceleri az az nemlendirecek şekilde su verin. Eminim köklenecektir.
Bazen benim bitkimden kopan minik dalları rastgele saksıların içine gömmeden bırakıyorum, onlar bile kökleniyorlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025