agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Yılbaşı Çiçeği (Schlumbergera) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm)

bitkiseli 03-09-2008 22:41

hayır paketler karışmadı, sadece ben kargodan içeri girince içeride kocaman bir mum çiçeği gördüm ve çelik aldım,sizin sayenizde diyorum çünkü kargoya sürekli gideriz ama eşim girer işini halledip çıkar ben dışarıda, arabada beklerdim, bugün yalnız gittim. Bu arada yılbaşı çiçeğinizin hakkını yemeyelim,gerçekten fotoğraftaki kadar güzel, üst yapraklarından hafif buruşmaya başlamıştı, hemen bahçe toprağı torf karışımıda öylece diktim acaba suya mı koysaydım?

İlkin 04-09-2008 09:44

Tamam anladım şimdi ;) Yolladığım yılbaşı çiçeğini toprağa koyun, günde 2 kere fısfıs yapın yapraklara, bol ışık alan bir yerde olsun. Haftada bir kere de sularsınız. Umarım tutar. :)

bitkiseli 05-10-2008 15:54

3 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin'in gönderdiği yılbaşı çiçeğimin iki yaprak arasından çıkan şey nedir acaba önceleri yaprak sandım ama değil, tomurcuk desem hiç değil, fotoğrafta 1 tane görünüyor ama 3 taneydi 2 si kurudu ama kuruyanların yerine yenileri çıkıyor, biraz saçma olacak ama acaba kök olabilirler mi? toprak veya su olmadan kök verebilir mi? günde 2 defa su fıs fıslıyorum, o yaprağı oradan ayırıp toprağa mı diksem?

İklimsiz 05-10-2008 18:00

Sözünü ettiğiniz oluşumlar kök.

bitkiseli 05-10-2008 18:41

İklimsiz aydınlattığınız için teşekkürler, demekki doğru tahmin etmişim, toprak, su olmadan kök çıkarması çok ilginç doğrusu, gidip kök verdiği yerden koparıpta toprakla kavuşturayım bari şu küçük kökçükleri.

Sergül 07-10-2008 20:15

Yılbaşı çiçeğimde büzüşmeler var acaba fazla mı suladım:confused: Bitkiseli'nin son resimdeki kıvrılan uçta olduğu gibi. Kameram bozulduğundan resim yükleyemiyorum. :(

cemboa 07-10-2008 20:34

Arkadaşlar son yazlılanlardan anlamışsınızdır ama ben yinede söyliyim.Eğer aşırı sulama veya başka sebeplerden çürüme yaptıysa sağlam kalanların boğum yerlerini toprağa değicek şekilde yatırırsanız tekrar köklenir.

Sergül 07-10-2008 20:48

bende çürüme yok sadece büzüşme var. Sulayım mı, sulamayım mı bilemiyorum.

Kiraz 07-10-2008 21:42

Sayın Sergül, çok sulanınca da çok susuz kalınca da yapraklar yumuşuyor ve büzüşüyor. Çok suladığınızı düşünüyorsnız, altındaki tabağı çıkarın ve toprak iyice kuruyana sulamayın, kendine gelir.

Bu arada benimkilerde tomurcuklar oluşmaya başladı.

sdk 08-10-2008 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 281212)
Tamam anladım şimdi ;) Yolladığım yılbaşı çiçeğini toprağa koyun, günde 2 kere fısfıs yapın yapraklara, bol ışık alan bir yerde olsun. Haftada bir kere de sularsınız. Umarım tutar. :)

Anneminde yılbaşı çiçeği çok sulanmaktan kökü çürümüş.Loblarında ayırıp ayırıp diktim.Yukarıda dediğiniz gibi deneyeceğim.Acaba balkonda tutsam kötümü olur içerimi alayım?

pembegül 08-10-2008 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sergül (Mesaj 295350)
Yılbaşı çiçeğimde büzüşmeler var acaba fazla mı suladım:confused: Bitkiseli'nin son resimdeki kıvrılan uçta olduğu gibi. Kameram bozulduğundan resim yükleyemiyorum. :(

Sayın sergül benim yılbaşı çiçeğimde üç ay önce sizin çiçeğiniz gibi oldu kökünü söküp baktım çürümede yoktu bende kökleri kırıp başka toprağa yeniden diktim hiç bir gelişmede göremedim dün söküp atayım dedim bir iki kök söktüm birde baktımki köklemişler söktüklerimide geri diktim bakalım ne olcak bekliyorum...;)

cemboa 08-10-2008 11:31

Aslında bu bitki soğukta çiçek açıyor.Kış başı gibi.Fakat soğuk derkende kesinlikle dondan korumak gerekiyor.Donda aynı çok sulamak gibi aniden gidiveriyorlar.Nekadar takip edebilirsiniz bilemem ama kışın balkonun en kuytu yerinde tutup 7-8 derecenin altında sıcaklıklarda içeri almalısınız.Bu şekilde çiçek açtıklarını görürsünüz.Sulamada kışın çok daha dikkatli olup toprağı bir süre kuru bırakarak sulama yapmak gerekir.Sulamayıda toprağı hafif nemlendirecek şekilde olmalı.

pembegül 08-10-2008 17:13

Sayın cemboa dedikleriniz çok doğru bu çiçek soğuğu seviyor bizde bir yıldır kaloriferli eve çıktık çiçek burayı hiç sevmedi küstü balkona çıkarsam eskişehirin kışında donacak ne yaparım bilemiyorum *****.

Sergül 08-10-2008 18:51

Nurbahar, Pembegül ilginize çok teşekür ederim. Sulamalarda daha dikkatli olayım, çiçek açmasına çok var henüz daha minik ama yeni lobcuklar veriyor inşallah çiçeğini de görürüm.:)

cemboa 09-10-2008 00:38

Başka bir alternatifte evinizde kullanılmayan en serin bir odanın peteğini kapatıp bitkiyi buraya almak ama bitkinin sevdiği soğukluğa düşeceğinide sanmıyorum.

pembegül 09-10-2008 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemboa (Mesaj 296064)
Başka bir alternatifte evinizde kullanılmayan en serin bir odanın peteğini kapatıp bitkiyi buraya almak ama bitkinin sevdiği soğukluğa düşeceğinide sanmıyorum.

Sayın cemboa evet bu iyi bir fikir tam istediği serinlik olmasada sıcaktan ölmez en azından ...

bengi_su 12-10-2008 21:12

Syn. Şükran Ünalın bana gönderdiği (543 nolu msjdaki) yılbaşı tomurcukta şimdi çok şaşırttı beni ne kadar zamanda açar bilmiyorum ama umarım bir an önce açar ve eklerim resimlerini.

pembegül 17-10-2008 14:03

Bende yılbaşı çiçeğimi balkona çıkardım gündüz sıcak sayılır ancak gece soğuğunu sevmiş yapraklar canlı ve dolgun olmuş. Hava sıcaklığı donma derecesine gelene kadar içeri almayacağım...

Cgrturka 29-10-2008 18:38

1 Eklenti(ler)
Ben yılbaşı çiçeğini normal bir çiçek gibi suladım ama bitkim ölümden döndü.Neyse ki sulamayı azalttımda biraz canlandı.Benim bu çiçek hakkında bildiklerimse diktikten 7 yıl sonra yılbaşlarına doğru pembe bir çiçek açması.şafak 6 yıl..

Eklenti 51238

yukka 05-11-2008 20:18

Benim yılbaşı çiçekleri yaz kış balkonda. Şu anda üzeri tomurcuk dolu. Çiçek açtırmak istiyorsanız balkona, bahçeye çıkarın.

İklimsiz 13-11-2008 11:10

1 Eklenti(ler)
Bir aydır tomurcuktalar. Az kaldı galiba :dilli:

Eklenti 52747

İlkin 13-11-2008 12:45

Maşallah iklimsiz ;) Benim ne zamandır evin içinde duran yılbaşı çiçeğimi balkona koydum 3 hafta içinde neredeyse tüm uç noktadaki loblarda çiçek tomurcukları oluştu. Aynı tür seninkilerle, bakalım neler olacak... :) Seninkilere de maşallah bu arada.

fevziye 13-11-2008 14:24

Oğuzhan, İlkin, İklimsiz hepinizin yılbaşıları çok güzel olmuşlar. Ben bu sıralarda pek ilgilenemediğimden sanırım biraz çiçeklerimi küstürdüm. Onları soğuğa alma, dondurmama gibi işlemlerle pek ilgilenemediğimden daha tomurcuklanmadılar.

bengi_su 16-11-2008 14:59

Syn. İklimsiz nekadar güzel heryeri tomurcuk dolmuş çiceğinizin benimkide tomurcukta bir ayıda geçti yavaş büyüyor tomurcuğumuz nazlı sanırım.:)

bitkiseli 17-11-2008 08:51

Arkadaşlar yılbaşı çiçekleriniz tam olarak nasıl bir yerde duruyor? benimkiler sabah güneşi alan cam önündeler ama yaprakları buruş buruş sizin resimlerinizdeki gibi dolgun ve dik durmuyorlar, çok küçük oldukları için kapalı balkona almaya cesaret edemedim, kapalı balkonum güneş almıyor ve serin oluyor acaba orayamı alsam?

İklimsiz 17-11-2008 10:31

Kuzeye bakan açık balkonda, yaz ortasında bile önündeki apartmandan dolayı, sadece güneş doğuş ve batışlarında 1 saat güneş gördüler. Şimdilerde hiç güneş almıyorlar.

Önceki yıllarda ekim ayı başı gibi olduğu balkondan alıp, güneye bakan, bol güneşli kapalı balkona alıyordum. Bu yıl unutmuşum :)

Eski uygulamaya kıyasla, bu sene yapraklar çok daha sağlıklı ve bol çiçek tomurcuklu. Yerini değiştirmeyeceğim, gece sıcaklığı 4-5 dereceye düşerse korumaya alabilirim.

Oğuzhan 17-11-2008 10:37

Gayet güzel duruyorlar.Serin yerden hoşlanıyorlar.:)

bitkiseli 17-11-2008 11:05

Ben de kapalı balkona alayım o zaman, ben üşüyünce onlar üşür sanıyorum cesaret edemiyordum:o

bengi_su 17-11-2008 11:57

Benimkinide odaya aldım sobalı ev olunca korkumdan üşür diye değiştirdim yerlerini tomurcuklar yavaş yavaş büyüyor şimdilik bi sorun yok.

Engin 17-11-2008 15:03

Bende rhipsalidopsis var, paskalya denilenden.Nisanda çiçek açıyor.Fotoğraflarım arasında var geçen seneki fotoğrafları.Aldığımda ambalajında www.rhipsalidopsis.com yazıyordu.Sitesinden baktım bakım önerilerinde kışın 8'C derece dinlenme periyodu olması gerektiğinden bahsediliyor.Evim kaliroferli olduğu için pek keyfi yok sanki cansızlaştı gibi geliyor.Ne yapmalıyım acaba.?

bitkiseli 19-11-2008 11:53

Dün Antep te yılbaşı çiçeği buldum, kenarları tırtıklı olandan yaprakları çok iri ve üzerinde okadar çok tomurcuk varki yılbaşı tomurcuğu aldım diyebiliriz, tomurcukların uçları pembemsi, galiba pembe açıyor, okuduklarıma dayanarak tomurcukların döküleceğine kendimi okadar şartladım ki sabah beni sadece yaprakların karşılayacağını düşünüyordum ama dökülmediklerini görünce sevincim iki kat arttı, güneş görmeyen kapalı balkonuma koydum gidip gelip konturol ediyorum inşaallah çiçeklerini görürüm.

canerik1 22-11-2008 23:18

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 315288)
Bir aydır tomurcuktalar. Az kaldı galiba :dilli:

Eklenti 52747

Merhaba İklimsiz.Çiçeklerin çok güzel.Beyaz olanını kıskandım:) Bu da benim ki.

bengi_su 23-11-2008 13:37

Benimkide aynen böyle pembe tomurcuğu ama beyaz diye biliyorum acaba dönermi sonra rengi?

bengi_su 25-11-2008 11:39

2 Eklenti(ler)
İşte buda benim güzel kızım ama daha çok minnak çicek açmasını sabırsızlıkla bekliyorum:p

İklimsiz 25-11-2008 15:51

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl beyaz açan bu yılbaşı çiçeği, bu sene neden uçuk pembe açıyor?

Eklenti 53823

Geçen kış böyleydi.

Eklenti 53827
Eklenti 53828

Şimdi böyle

çiçeksever 25-11-2008 16:01

Sardunya da olduğu gibi yanındaki çiçekten rengi değişmiş olabilir.

İlkin 25-11-2008 16:17

Bir tanıdığım vardı beyaz açan yılbaşı çiçeğine kendi içtiği kalsiyum ilaçlarından veriyordu, bir önceki sene beyaz açan yılbaşı çiçeği geçen sene sarı renk açmıştı. :) Belki siz de gübre falan verdiyseniz ya da bu tür bir şey etkilemiş olabilir.

İklimsiz 25-11-2008 19:26

Çiçeksever haklı olabilir.

Kırmızı ve pembe çiçek açan yılbaşının ortasındaydı bütün yıl.

Verilen gübrenin renk değişimine yol açacağını düşünmüyorum İlkin :)

bengi_su 26-11-2008 08:39

Syn. İklimsiz pembe olandan etkilenmiş sanırım dalından kırıp çoğaltmışmıydınız pembeden uzak tutun bu arada.:D

Oğuzhan 26-11-2008 10:14

Tozlaşma olmuştur.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025