![]() |
Alıntı:
buraya tiklarsan isine yarayacak seyler bulabilirsin. Saygilar |
Sevgili Maude, birazcık torf, dere kumu ve bahçe toprağı ağırlıklı bir saksıya alabilirsiniz yılbaşınızı. Birinci alt lobu olduğu gibi karışımın içersine sokup, can suyunu da verdiniz mi çiçeğiniz yaşamına devam eder.
Direk güneş almayan, aydınlık bir cam önüne koyarsanız, toprak kurudukça da sularsanız uzun yıllar birlikte olursunuz. |
1 Eklenti(ler)
benim yılbaşı çiçeğim de 3. defadır açıyor.
|
Bir çiçek serasından Hollandadan ithal bir yılbaşı çiçeği aldım (galeriye ekledim çiçeklerini profilimden bakabilirsiniz) .Ambalajı üzerinde www.rhipsalidopsis.com yazıyordu.Üreticinin sitesini incelediğimde schlumbergera ile rhipsalidopsisin farklı türler olduğunu gördüm. Peki aşşağıdaki cins nedir bunu 2005 yılında çekmişim fotoğrafları karıştırırken buldum.Çelik almak için bulacağım kendisini umarım hala ayn yerde duruyordur.
http://img221.imageshack.us/img221/2664/krmziekuc9.jpg |
Bu atlas çiçeği değil mi?
|
Alıntı:
|
Yaprakları atlas çiçeği yapısında.
Atlaslar da, aynı gövdede düz, tırtıklı, üç köşeli yaprak yapısında olabiliyorlar. Bendekiler öyle :) |
******* bu bir atlas, bu türden uzun süredir yetiştiriyorum. Tipik bir atlas hatta ;) Bolca çiçek verir aydınlık yerleri sever, direkt güneş ışığı yapraklarını mahvediyor. Çelik yolu ile kolayca üretebilirsiniz.
Sevgiler ;) |
Araştırdım ve buldum ;)
Türkçe Adı: Atlas Çiçeği Latince Adı: Epiphyllum Türkçe Adı: Red Orchid Cactus Sanırım bu türü tanımlamış olduk artık... Sevgiler ;) |
Alıntı:
|
Bana kalırsa zygocactus ve schlumbergera aynı türler veya aynı ailedenler...
Atlas çiçeğinin üyesi olduğu epiphyllumlar ise farklı bir aile... Bu üç ismi google görsellerde aratın ve resimleri inceleyin farkları görebilirsiniz o zaman. Sevgiler ;) |
Alıntı:
http://farm1.static.flickr.com/178/4...3493fa.jpg?v=0 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Fevziye hanım, sizin için yılbaşı çiçeğimi yüklemeye çalıştım . |
Bende 243 nolu mesajdaki Şükran hanımın ve 552 nolu mesajdaki the enginenin gönderdiği resimde sağ tarafta bulunan cinste var.243 mesajdakini geçen sene koçtaştan almıştım. Bu zamana kadar sürgün verdi ama çiçek açmadı.
|
Teşekkür ederim.Gerçekten öyle.4 senedir bendeler ve hiç sorunsuzlar onlarda mutlu bende.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Atlas çiçeğimin bir resmini ekliyorum, neden bu hali aldığı konusunda bir fikri olan var mı?
|
Formunu tamamen kaybetti, incecik incecik dallar çıkartıyor, kalın üçgenimsi yaprakları artık yok, geniş olan iki yaprakta yaşasak mı yaşamasak mı diye düşünüyorlar. Nasıl eski haline getirebilirim, arada sıvı gübre vermeme rağmen bir canlanma olmuyor. Susuz bırakıyorum olmuyor, su veriyorum olmuyor. Acaba sn. Uyar11 mesajımı görür mü?
Sevgili İklimsiz geniş olan yaprak sana geldi, inşallah seni sever, düzelir. |
Çok susuz görünüyor çiçeğiniz Fevziye hanım.
Bir de çiçeğiniz bol ışık alıyor mu? |
İnce dallar çıkarmış olması yetersiz ışık almasından olabilir.Çiçeğiniz nasıl bir yerde?
|
Merhaba, arzu hn. haklısınız susuz gibi görünüyor ama değil, toprağın üzeri kuruyor, çiçeğim ışık alan bir yerde, sizlerin düşündüğü gibi ben de ışıksız kalmış olabileceğini düşündüğümden pencere kenarına koydum, ona rağmen ( öğlene kadar güneş içeride) incecik dallar uzamasını sürdürüyor, kesinlikle normal formuna dönmüyor. Normal sulamama rağmen çiçek yaprakları su içmiş gibi canlanmıyor. Pörsük pörsük aşağı doğru sarkıyorlar. (İnşallah bu yazdıklarımdan utanır da düzelir :( ). Zaten suyu fazla verirsem de çürüyor. Ama atlasımı kaybetmek istemiyorum :( :(
|
Herşey tamamsa bitkiye musallat olan bir böcek olmasın sakın :( Toprağı karıştırıp bir köklere bakın isterseniz, belki çok sulamaktan kök çürümesi de olabilir...
|
Böceklenme yok sevgili İlkin. Toprağı karıştırmak laf mı! Toprağı döküp yeni toprak alıyorum, bitkinin kökünü ılık su altında iyice yıkıyorum, bazen saksıyı yıkıyorum, bazen saksı değiştiriyorum, ancak bu kadar yaşatabiliyorum. Bakalım ne olacak?
|
Anladığım kadarıyla çiçeğiniz içeride, dışarıya koyarsanız bana göre sorun giderilir.
|
Bence de dışarıya koymalısınız.Direk güneşli değil aydınlık gölge olmalı.
|
Sevgili Arzu hn. ve f-sunflower ikinize de teşekkür ederim. Birde öyle deneyeyim bakalım.
|
Tatil dönüşü annemin yılbaşı çiçeklerinden bir kırmızı, üç pembe olacak şekilde dört çelik aldım. Torfa diktim. Umarım köklenirler ve çiçek açarlar. Yılbaşı çiçeği ile ilgili bu başlığı başından sonuna dek okudum. Edindiğim bilgileri uygulayacağım. Kimbilir belki benim de açan yılbaşılarımı sergileme ve paylaşma fırsatım olur?
|
Bende yılbaşına çiçek açtıramayanlardanım.
Busene sizlerden öğrendiğim öğrendiğim bilgilerle inşallah açarda buradaya bende bir resim eklerim . Açarsa sizin sayenizde olacak |
yabancı sitelerde okuduğuma göre ,yılbaşı çiçeğin çiçek açması için once bir "dinlenlmeye" ihtiyacı var , tam olarak ta : yaklaşık 2 ay boyunca çok serin bir yerde bırakılmalı ve çok az miktarda sulanmalı (hiç su verilmezse de olur, kaktus türlerinden olduğu için yapraklarındaki sıvı yetiyormuş)
boylece, çiçeklemesini istediğiniz mevsime göre veya tarihe göre bile ayarlayabilirsiniz başarılar |
1 Eklenti(ler)
Benim yokluğumda oğlumun baktığı ! yılbaşım. Fazla sulanmaktan bütün dalları daha ellemeden döküldüler, ne kadar üzüldüğümü tahmin edebilirsiniz.
|
Çok yazık olmuş:( 1-2 gün bekletip toprağa ekerseniz belki tekrar tutarlar.
|
Fevziye hanım hoşgeldiniz.
Sizin nasıl üzüldüğünüzü çok iyi anlıyabiliyorum bende yılbaşımı çok sulamaktan, yazarken bile içim titriyor ne yazıkki kaybettim. :( |
Aynı şeyi bende yaptım :(
|
Galiba benimde böyle bir sorunum var. İnşallah kurtarabilirim. Ama ümit yok gibi...
|
Ne oldu bize böyle canımız sıkıldıkça sulamışız galiba :(
|
Sağolun arkadaşlar, sizlerinde aynı şekilde üzüldüğünüzü görebiliyorum. İnşallah yılbaşısı benim gibi fazla sulanmış olan arkadaşlarımın hepsinin çiçekleri kurtulur.
Ben oğluma hangisini sula dediysem sulamamış, sulama dediklerimin hepsini sulamış. |
Yılbaşılar nemli toprakları severler arkadaşlar.Sulamaktan değilde, havaların aşırı sıcaklığından olmasın bu sorun ??
|
Benimkilerin fazla sulanmaktan oldukları kesin. Çünkü daha dokunmadan kendi kendilerine döküldüler ve zavallı yapraklara dokunduğum zaman su dolu dokularla dolu oldukları belliydi. Hepsini gazete üzerine serdim, iyice toprakta olan kısımlar tamamen sulanıp döküldüler, üst kısımları inşallah toprağa koyunca köklenirler.
|
inşallah köklenir yeniden hayata döner çiçeğiniz.
|
Sevgili bitkiseli ben bir zarf içinde korumalı şekilde sadece yılbaşı çiçeği yolladım 3 lobluydu sanırım. Size bu ara paket yağmuru yağıyor sanırım, karıştı mı hatlar acaba? ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025