![]() |
pek doğru gelmedi ama olsun
akılda tutmakta fayda var |
Benimkileri aldığımda hiç birinde çiçek yoktu. Şimdi ise açmaya hazırlanıyorlar.
|
Benim Yılbaşım açmayacak sanırım.
|
Kışın enejileri :)
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Oğuzhan bu çiçeği bende yılbaşı olarak biliyordum,bir kaç ayrı rengide var ama burada bir serada gördüm yaprak yapıları birebir aynı üzerinde atlas yazıyor,sordum bu yılbaşı değilmi diye ''hayır atlas'' ,''yılbaşı yaprak kenarları yuvarlak olur''dedi.bende kenarları yuvarlak olanıda var çok benziyor fakat ikilemde kaldım.
|
Bu bir yılbaşı (Zygokaktus).Atlas çok farklı.YAprak lobları büyük ve farklıdır.Bence çiçekçiniz yanlış biliyor.Genelde kendini çiçekçi sanan bazı sera sahipleri yanlış bilgilere sahipler.Eğer fotoğraf varsa ikilemi çözebiliriz.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 184153 Buna yılbaşı çiçeği diyorlar. Eklenti 184154 Buna Atlas çiçeği türü diyorlar Yaşadığım ikilem'e sebep yaprak loblarındaki farklılık. |
Sayın ykolko,
Sorunuza yanıt vermeye çalışayım. Çiçekçilerin çiçek isimleriyle ilgili yanılgılarına bende tanığım. Paskalya çiçeği (ripsolidapsis gaertnieri) ni bende anlatamamıştım çiçekçiye... Sizin üst mesajda eklediğiniz fotoğraflardan birincisi zygocactus olarakta bilinen yılbaşı çiçeği, ancak ikincisi zygocactus değil. İkinci fotoğraftaki schlumbergera olarak bilinen çiçektir. schlumbergeraya da yılbaşı kaktüsü, çiçeği deniliyor ama farklı türler. İkinci atlas çiçeği değil yani... Benim sayfamda da schlumbergera çiçeklerini görebilirsiniz. |
Sayın Skaraca çok teşekkür ederim.
Aslında bende seracı'ya kadar yılbaşı olarak biliyordum,hatta benim balkon ve teraslar bölümünde'de yılbaşı çiçeği olarak adlandırdığım, türlerdi, sayenizde hem beni düştüm çelişkiden kurtardınız, hem forumdaki arkadaşlar doğru bilgilenmiş oldu. |
15 yıl aradan sonra yılbaşı çiçeğimde ilk kez tomurcuklar görülmeye başladı. burdan öğrendiğim bilgiler çok çok çok işime yaradı hepinize teşekkür ederim tek sorun çiçekteykendemi suyunu az vermek gerekiyor yoksa biraz artırmalımıyım.
|
Suyunu azaltın,goncalıyken su püskürtmeyin.
|
Bütün üye kardeşlerime selamlar,
Aslında geçmiş senelerde yılbaşına yaklaştığımız bu günlerde büyük marketlerde hep açmış durumda ve çeşitli renklerde yılbaşı çiçekleri gelirdi. Bu sene hiç bir markette şimdiye kadar açmış durumda olan yılbaşı çiçeğini İzmir'de bulamadım ama hala bulurum umudu ile dikkatle de araştırıyorum ve gelirse satılan market ismini buradan duyuracağım. iyi akşamlar. |
Alıntı:
|
Benim yılbaşılar yaklaşık 10 gündür tomurcuklular ama bi türlü çiçek açmıyorlar nedendir ?? Yoksa annemin dediği gibi yılbaşını mı bekliyorlar ? varmı böyle huyları
Mehmet |
Merhaba,
Birkaç lobdan oluşan yılbaşı çiçeğimin çeliklerini bugün diktim. Birkaç gün önce iş yerinde görüp dayanamayıp almıştım. Suya hasret kalıp kolay köklensinler diye 3 gün beklettim umarım tutar. Ama burada okuduklarıma göre sanırım biraz büyük saksıya diktim. Çiçeğimi, serin ve aydınlık yer istediği için kapalı balkona koymak istiyorum ancak daha bugün diktiğim henüz köklenmemiş bir yılbaşı çiçeğini serin bir yere koymak uygun mu? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim... |
Arkadaşlar aşağıda yazdıklarım sadece kendi amatör gözlemimdir,siz yinede profesyonellerin tavsıyelerinden şaşmayın.Yılbaşı çiçeği, kolay köklenen ve çok az kök oluşturan bir çiçektir,bu sebeple küçük saksılar tercih edilir.Fazla sulama toprak altında kalan,lobların ve köklerin çürümesine sebep olur,toprak kurumaya başladığı zaman sulaması gerekir.Çiçeklenme zamanı asla yerinin değiştirilmesine,tahammül edemez,goncalarını döker,bu dönemde sulamayı biraz daha dikkatli yapmalı,toprak kontrol edilmeli ihtiyaç varsa sulanmalıdır.Yılbaşı çiçekleri çok sıcak olmayayan aydınlık yerleri tercih eder,direk güneş ışığı sadece bir kaç dakika bile alsa onun için yeterlidir,ama devamlı direk güneş ışığından hoşlanmaz.Gübrelleme genelde çiçeklenme bittikten sonra,bahar ayında,az miktarda yanmış doğal gübre ile yapılması tercih edilmelidir.
|
Merhabalar, uzun zamandır resimlerden ne güzel çiçekleri var dediğim yılbaşı çiçeğini Cumartesi koçtaş’ da tesadüfen görüp koyu pembe ve beyaz renklerini gözü dönmüş şekilde özellikle çiçek açmış, gövdesi gür ve sağlıklı olduğunu düşündüklerimi aldım çok zor oldu seçmesi (pembe olanın kızım sahiplendi hemen ) saksı si çok küçük olduğu içinde uygun olabilecek saksı aldım ve eve getirip toprağını değiştirdim ve gözümün önünde olsun diye (sevinçten) oturma odasına yerleştirdim
Fakat şimdi sayfanızda yazılanları okuyunca iyimi yaptım diye arada kaldım saksı değiştiği için çiçeklerini döker mi bide oturma odası genelde sıcak ve bulunduğu yer güneşe ters açıda ortam sıcaklığı nasıl olmalı soğuk, ılık **** orta sıcaklıkta yardımcı olursanız sevinirim sevinçle aldım kurumasını **** küsmesini istemiyorum Bu arada yılbaşı çiçeği başlıklı sayfaların neredeyse tamamını okudum gözüm ağırdı artık ama çok sağlıklı güzel insanı mutlu eden çiçekler var hepsine de içimden; çok güzel, buda güzel, bunlar da ne böyle demeden duramadım özellikle kırmızı paskalya için hepsine içten bir MAŞALLAH demek boynumun borcu dilerim benim çiçeklerimde seneye böyle coşkulu açar sizinle paylaşırım, şimdiden teşekkürler |
İyi Akşamlar,Daha önce büyük marketlere yılbaşı çiçeği geldiği zaman bildirim yapacağımı yazmıştım .
Bu gün Karşıyaka'da koçtaş'ta genel olarak beyaz- ebruli veya beyaz-kırmızı renk karışımlı saksılar gördum 7.9o TL den satılıyordu ama çok seçilmişti ben bir tane aldım,sonra Kipa'da da vardı tek renkliş saksılarda idi fiyatı daha da ucuz ama çok seçilmiş ve kondisyonları iyi değildi. İlgilenen kardeşlerime duyurmak istedim. |
Sayın selcuk44 isterseniz çarşamba günü bir de Bostanlı pazarındaki çiçekçiye bakın:) Bir kaç hafta önce çeşitli renklerde yılbaşı çiçekleri satıyordu, iki haftadır sadece pembe getiriyor, bunu da belirteyim, yine de elinde bu hafta çeşit olabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mesajınız için Çok teşekkür ederim Sayın acemifüsun,Yarın Bostanlı pazarına mutlaka gitmek istiyorum inşaallah paskalya yılbaşı çiçeğide vardır çünkü geçen seneden bende kalanların hepsi (belkide fazla su vermekten) çürüdü.
Sağlık ve iyi akşamlar dilerim. |
Alıntı:
Oleee ilk çiçeğim açmış haberim yokmuş, olmaz böyle bişey, muhteşem Şimdi karar verdim kesinlikle birde beyazını almalıyım (bulmalıyım:dilli:) Teşekkürler glacier, sayende açtı çiçeklerim, sen aklına getirdin yer değişimini onlarda hemen harekete geçtiler :) Mehmet |
benim de yılbaşı çiceğim var pembe olandan çok güzel açtı şu anda.sayın ykolko ilk gösterdiğiniz benimkinin yapraklarıyla aynı.ikinci olan resimdekine alman yılbaşı çiceği diyorlar..
|
çiçek tomurcukları görüldekten sonra kaç günde açıyor 2 haftada oldu henüz açmadı
|
Alıntı:
Mehmet |
Benimkilerde halen bir tomurcuk bile yok.Habire yaprak veriyor. Umudumu yitiriyorum yavaş yavaş:(((
|
Alıntı:
|
Merhabalar, Ben yeni üyeyim burada çok faydalı bilgiler öğrendim. Anneennemden getirdiğim yılbaşı çiçeğim çiçeklri üzerinde birsürü de tomurcuğu var. Fakat anneannem bir saksıya hem yılbaşı hem de başka bir çiçekdaha dikmiş. İkisi de çok güzeller ayırmak istiyorum ama korkuyorum birşey olacak diye ne yapmalıyım sizce? çiçeklerin geçmesini bekliyeyimmi, Yılbaşından çelik alsam bişey olurmu?
|
Sayın Mihrican çiçeklerini açsın,çiçekler geçsin ondan sonra çelik alın derim.
|
1 Eklenti(ler)
Yılbaşını kaçıran güzel...
|
Lütfen okuyun
Sevgili arkadaşlar, bu başlıktaki bin küsur mesajı üç kere okumuş bir üye olarak görüyorum ki burada çok büyük iki sorun var. Birincisi konu başlığı "yılbaşı kaktüsü" olduğu halde konuyla alakası olmayan ve tamamen farklı bir tür olan "paskalya kaktüsü" nün de bu başlıkta yer almasıdır. İkinci sorun ise bu iki farklı tür bitkilerin isimlerinin birbirine karıştırılması hatta "paskalya yılbaşısı" gibi hiç olmayan isimlerin türetilmesidir.
Bu karışıklığı önlemek için bilgim dahilinde yardımcı olmak istiyorum. Özetle; Schlumbergera = Yılbaşı kaktüsü = Kışın yılbaşı zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187425 Hibritlerini saymazsak 4 çeşidi vardır. Bildiğim hibrid sayısı 130. 1. Schlumbergera Truncata 2. Schlumbergera Orssichiana 3. Schlumbergera Russelliana 4. Schlumbergera Opuntioides Rhipsalidopsis = Paskalya kaktüsü = Baharda paskalya zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187426 Hibritlerini saymazsak 2 çeşidi vardır. Bildiğim hibrid sayısı 65. 1. Rhipsalidopsis Gaertneri 2. Rhipsalidopsis Rosea Saygılar... |
Benim evdeki paskalya çiçeği değilmiş. :dilli:
|
O zaman yılbaşı kaktüsüdür. Ne renk :confused:
|
Eklediğin fotoğraftaki gibi aynı renk. :)
|
O halde bize ''Paskalya Kaktüsü'' adlı bir başlık mı lazım?
|
Alıntı:
|
*** çiçeksevenler, benimde yaklaşık 15 yıl önce yılbaşı çiçeğim vardı ama ben üniversiteyi başka bir şehirde okumaya başlayınca annemlerin ilgisizliğinden çiçeğim kurumuştu.geçen gün kipada görünce hemen aldım inşallah bir an önce çiçek verir.tohrağını değiştirdim daha büyük bir saksıya aldım, sabah güneşi görmesi için salona koydum, kalorifer sıcağından olumsuz etkilenirmi acaba, birde kaç günde bir su vereyim.
|
Merhaba sayın m.ural, bitkinizi güle güle büyütün. Eğer bitkiniz yılbaşı kaktüsüyse açmasına 1 yıldan az var. Paskalya kaktüsüyse baharda açar. Yer değiştirmeyi sevmez. Kalorifer peteğinden uzak bir yerde sabit dursun ve toprağı kurudukça su verin. Loblarını elinizle yokladığınızda yumuşama varsa su istiyor olabilir.
Saygılar... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025