![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selis dilerim atlasınız tomurcuktur, çiçeğini bizlerde keyifle izleriz, kırmızı renk galiba sizinki... Benim tomurcuğumun gelişimi gayet sağlıklı devam ediyor, gözünün içine bakıyorum, ama sakınan göze çöp batar derler ya, çok korkuyorum birşey olacak diye... Balık kılçığınız da güzel güzel büyüsün, çabucak açsın inşallah... Sayın Jezebel, balık kılçığını çiçek açtıra biliyor musunuz acaba? Hiç çiçeğini gördünüz mü? Fotoğrafı var mı acaba sizde? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Bir de hibrit türlerde çiçek süreleri genellikle 1 günden fazla oluyormuş, çiçekler gündüzleri de açık kalabiliyormuş ama orijinalinde 'kılçık atlas' dediğiniz 'Epiphyllum anguliger ya da Epiphyllum ric rac' gece çiçek açarmış... Hatta şöyle ilginç bir bilgi ile karşılaştım: Açılmış çiçeği keserek ağzı sıkıca kapatılmış cam kavanoz içinde, buzdolabında 2 ay kadar bozulmadan muhafaza edebilirmişiz. ![]() (Pek 'mış'lı, 'miş'li bir bilgilendirme oldu ama sahip olduğum bir atlas türü değil, gözlem şansım olmadı )Keşke sevgili Sakdağ gelse de daha objektif bilgiler verse size bu konuda... ![]() Çiçeğinizin bir fotoğrafını da paylaşsanız, gözlerimiz şenlense... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı: