![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Alıntı:
Sayın mmanager 01.11.2017 yılında Avusturya 'dan ayrıldım yani iki kış gecti üzerinden bahçede bırakıp gittim bakan da olmadı. Yazın sıcağında kışın soğuğunda hep dışarıda kaldı. Burada küçük bir bahçem var orman olmuş bakımsızlıktan. İnanıyorum ki kışın mutlaka -15-20 c yi +40-45 c sıcağı görmüştür. Bu hava şartlarına maruz kalmış ama yaşama tutulmuştur. Bu kışı burada geçireceğime göre yine içeri almayacağım. Baharın gelirken de budayıp çeliklerini beraberimde getireceğim. Size ziyaret sözüm var ama gerçekleştiremedim hatta Adana ya bir kaç kez geldim. Kısmet önümüzdeki yaz olur diye düşünüyorum... Kızlarımı görmek nasıp olur inşaallah. Hatırladığım kadar tam 25 renk olmalıydı.. Hepsi çiçek 🌸 açtımı merak ediyorum. Sevgiler saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl çiçek açan çok tür oldu açanları burada paylaşmaya çalıştım.Çok değişik renkler olduğunu anladım böylece .Beklerim her zaman misafirim olursunuz inşallah.Tekrar teşekkür ederim.Ne zaman isterseniz çıkın gelin kapılarımız açık. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz mevsiminden bir kaç kare.Bir birine benzeyen renkler olunca orijinal resmini bulup da ismini tespit etmek çok zor oluyor.Tabi böyle zorluğa can kurban ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2019
|
Merhabalar, atlaslarınız gerçekten harika. Bunlar da benim atlaslarım. Kılçık atlasa tesadüfen bir çiçekçi de rastladım. Diğerini ise bir tanıdığımdan aldığım çelikle ancak bu hale getirebildim. Toprak olarak orkide torfu , bahçe toprağı ve az da perlit kullandım. Bunlardan önce maalesef bir kılçık atlası bakmasını bilemediğimden kaybetmiştim. O nedenle bunlar benim için çok değerliler. Umarım atlaslarımın bir gün sizin atlaslarınız gibi çiçeklendiğini görürüm. Fotoğraflar yükleme hatası verdi.İlk fırsatta tekrar yüklemeyi deneyeceğim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Her yeni gün bir şeyler öğreniyoruz çiçekler hakkında atlas çiçeği toprağı hazırlarken ben önce coco peat kullanıyordum hindistan cevizi torfu kullanıyordum tuzlu olabileceğini ve besleyici özelliği olmadığını duyunca vazgeçtim.Şimdi torf ,perlit veya vermikülit husk cips veya çam ağacı kabuğu kullanıyorum geçenlerde işyerime gelen ziraat mühendisiymiş kendisi torf kullanmayın sadece dedi torf kullandığınızda çiçekler susuz kalınca stres yaşarmış ve gelişimi dururmuş bu nedenle toprak da karıştırmak istiyorum artık.Toprağı güneşte havalandırıp ya da sterilize edip de vermek gerek tabi...Selamlar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2022
|
Nasıl güzel bir renk bu böyle😍 |
|