![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Hakiiki, sizin kılçık atlasında epey büyük. Ne kadar zamandır bakıyorsunuz? Bir de meraktan soruyorum kusura bakmayın, yeni üye görünüyorsunuz ama balık kılçığınız var, bu bitkiyi nasıl keşfettiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgili Sakdag
Atlaslarınıza bayıldım..Oldukca çeşit bulabilmişşiniz..Çiçeklerinide bekliyoruz hep birlikte... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah Sayın Ildır, çiçek beklentimiz uzun sürmez. Kimi çeşitlerde 3 yıllık emeğim var. Edinmek için gösterdiğim çaba, zorluklar ve büyümeleri için gösterdiğim özeni de eklersek hepsi benim için kat ve kat değerli oluyor. Şöyle koca koca saksılarda bol çiçeklerle arz-ı endam edecekleri günü hayal ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Iyi günler a-nomad, bitkiniz çok güzel gelişmiş. Elinize emeğinize sağlık. Kaç yılda bu hale geldi ve nasıl bakıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Çelik olarak elime geçtiğinden bu yana daha bir yıl olmadı, aman nazar etmeyin ![]() Toprak karışımlarında torf+dere kumu+perlit+leonardit+yanmış gübre var, saksıları ihtiyaçlarından büyük değil, tüm gün güneş alıyorlar sadece öğlen güneşinden koruyorum, toprakları kurumadan su vermiyorum (suyumuz yağmur suyu) ve bol bol ama inanamayacağınız kadar bol konuşuyorum onlarla ![]() Düzenleyen A_NOMAD : 16-06-2014 saat 11:55 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2013
|
işte benim atlasım... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Bunlarda benim atlaslarım. Çok güzeller. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgili Yagmur...
Bunlar güzelden öte... şahane.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevgili Ildır. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Guatamala monstra yani kıvırcık atlas çiçeği her çiçekten sonra tohum yapıyor ve bu yohum kesesi de eğer toprağa dikilmese bile kendiğilinden içindeki tohumlar yeşeriyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sayın Sakdağ. İki tür ama türlerini bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sakdağ bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Atlasım bu yıl ilk defa açtı. Çiçekleri diğer türden daha narin. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Yağmur pembelerde, kırmızıda harika görünüyor tebrik ederim sizi. İnanırmısınız bilmem ama bugün başım çok ağrıyordu akşam üstü biraz dinlenmek için uyumak istedim ve rüyamda bir sürü atlasım vardı değişik renklerde çiçeklerini açmışlardı ve tam koklamak için yanlarına gittiğimde uykumdan uyandım bunlar artık rüyalarıma girmeye başlıyorlar.Bendekilerden biride tomurcuk oluşturdu sabırsızlıkla bekliyorum, bakalım ne olacak. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Atlaslarınıza bayıldım muhteşem olmuşlar sn. Yağmur. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Maşallah maşallah Allah nazarlardan korusun A-NOMAD. BU arada arkadaşlar ben de atlasımı iki haftadır dışarı çıkarmıştım. Maşallah iki haftada etkisini gösterdi. Açmadığını söylerken sanırım üç, dört tane birden açacak. Herkese bilgilerinden ötürü çok teşekkür ederim. Bu arada kaç yıldır su siteye üyeyim daha bir tane bile fotoğraf yükleyemedim. Bir türlü olmadı. Eğer yükleyebilseydim resimlerini paylaşırdım. Çok güzel bir site bir de şu resim yüklemesine bir çare bulup daha kolaylaştırsalar çok iyi olacak. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
'Maşallah'larınız için çok teşekkürler Sn. melek yüzlü Açık hava ve hafif esintiler çok iyi geliyor, iyi etmişsiniz dışarı çıkartmakla... Fotoğraf konusunda bu başlıktan yararlanabilirsiniz. Eğer oradaki bilgiler probleminizi çözmeye yetmiyorsa direkt probleminizi belirtirseniz Sevgili Malina yardımcı olacaktır. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Tamam A-NOMAD çok teşekkür ederim bilginize. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam bir sene önce arkadaşımın açmayan atlasından çelik almıştım, tomurcuk verdiğini söylediğimde çok şaşırmıştı. Bu bekleyiş benimde içimi tüketti acaba tam olarak nasıl açacak, hangi renge sahip olacak merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Türkiye nin en büyük atlas çiçeği.30 yaşında 2 metre boylarında gövdesi bilek kalınlığında.Atlas çiçeğiyle bir gecelik gelin çiçeği aşılanmış vaziyette beraberler.Mersin in yayla yollarına giderken Çünkü bir çok yayla var o yol güzergahında.Bizimki Yukarı Gözne Sinap yaylası oluyor.Yol kenarında tatlıcılardan birinin salonunda.Her gidişimde mutlaka bir dalı kırık kopmuş oluyor.Ölmesin diye izin alır götürürüm fakat yine de tutmaz nedense....Heralde yaşlı ağaçların çelikleri zor tutuyor diye düşünüyorum ben de... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
İnsanın gözlerine inanası gelmiyor. Maşallah demekten başka bir şey aklıma gelmiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Cinsini bilmediğim pembe atlas açtı, içim rahatladı. ![]() Düzenleyen lusoari : 25-06-2014 saat 17:53 Neden: resim eklemeyi unuttum |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Maşallahı var. O tek dal çiçeğe geçmiş. Hem de kocaman. |
|