agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)




Beğeni Düzeni2758Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-11-2010, 21:20   #11
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
Benim kökleri çürümüş olan yılbaşı çiçeklerimden kendiliğinden düşmüş iki dalı biraz bekletip toprağa daldırmıştım, diğerlerini de beklemeye almış, toprağa dikmemiştim.
Toprağa diktiklerim iki hafta içinde toprakla herhangi bir bağ kurmamış ve köklenmemişler, ufacık dokunuşumda elimde kaldılar ama enteresandır ki uçlarında çiçek tomurcukları başgöstermeye başlamış.
Beklettiklerimin uç yapraklarında herhangi bir değişiklik olmamış ama onların da boğum alanlarındaki hava kökleri daha gürleşmiş, olmayanlar da boğum yerinden köklenmiş gibi.
Hepsini tek bir saksıya diktim ve şimdi bekliyorum. Umarım kurtulurlar. Bu hallerine çok üzüldüm onların.
Aslında umutluyum çünkü su tutan bitkiler bunlar ve bir tanesinin bir boğumunu ne alemde diye kopardığımda dışından büzüşmüş görünse de içinde oldukça iyi miktarda hala su barındırdığını gördüm, savunma amaçlı olarak metabolizmasını yavaşlatmış olabileceğini düşündürdü bu durum bana.
Yani uzun süre savaşmaya devam ediyor, yeter ki siz vazgeçmeyin...


Düzenleyen ilksenozturk : 28-11-2010 saat 21:22 Neden: YZ
ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025