agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)

Beğeni Düzeni2758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-12-2009, 14:51   #11
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Sayın Turko-g!
Öncelikle şunu belirteyim . Bence bakımı en kolay ve rahat olan çiçek bu . Neden derseniz zararlısı en az olan cicek bu. 3 yılı doldurdum yılbası çiçeğimle aldığımda 3 farklı renk almıştım. İlk aldıgımda bir süre aldığım saksılarda kaldılar sonra saksılarını büyüttüm ama asamalı bir büyütme olayı oldu tabi. Bir anda büyütmedim sonra en son olarak yatay uzun saksılara koydum arajman olsun istedim. 3 farklı saksıya yerleştirdim her saksıyada 3 farklı renkte ektim. ( Yanlız bir seyi yazmayı unuttum biri renk değisti normalde 1 adet beyaz 1 adet turuncu ve 1 adet kırmzı seklinde almistim) gecen ilk bahar basından bu gune kadar tamamen golge olan kuzey balkonumda bıraktım yazları asiri sulama yapmadim nerdeyse haftada bir sadece topragı nemli tutacak kadar ta ki sonbahara girişte uykuudan uyanıncaya kadar ki dönemde. uyanınca yanı yeni yaprak ve surgunler vermeye baslayınca sulama aralıgımı azalttım zaman zamanda yapraktan sulama yaptim. ekim basında da cicekli bitkilerin ihtiyacı olan tipten bir gubre ile 20 gun arayla 2 kez gübreledim. Yaptıklarım sadece bu .
Gecen kış asiri soguklarda ocak 15 ten soraydı sanırım mart basına kadar 40 gun kadar kuzey tarafta ki odlardan birine aldım ve cam kenarına yerleştirdim.Hepsi bu. Bence bu çiçeğe mavlana çiçeği demek lazım siz ona bir veriyosunuz o size Bin veriyor **** siz ona bir adım yaklastıkça o size bin adım yaklaşıyor . verdiğiniz gösterdiğiniz ilgiyi fazlasıyla size çiçek üreterek veriyor.
Mutlu yıllar diler saygılar sunarım.

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025