![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kök çürümesi olmuş sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2022
|
Curumusse ne yapmalı peki ? Yarın yine bir saksidan çıkarıp incelemeyi düşünüyorum, yeni toprak da alacağım. Acaba dipleri nemli mi hala diye merak ediyorum toprağın, sulamadim bayadir öyle ama bir süredir hava aşırı nemliydi belki de hala toprak diplerde nemli kalmıştır. Bitki doktorluğu diye bir meslek niye yok ya, veteriner gibi bitkiler için de doktor olsa valla gotursek böyle o muydu bu muydu diye çözüm denerken bitkiler olup gidiyor valla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Böyle bir durumda yapabileceğiniz şey, çürük kısımların yukarısından kestiğiniz dalları, çürük dokuyu tamamen ayıklayıp birkaç gün kuruttuktan sonra (kesik yüzeyin kuruyup kabuk bağlaması lazım; bu, topraktaki mikroorganizmaların bitkinin dokularına nüfuz edip onu çürütmesini engeller) yeniden uygun derinlikte toprağa dikip köklenmelerini sağlamaktır. Kendi adıma, o haldeki bir bitkinin bütün dallarını birer çelik olarak ayrı ayrı köklendirebilirim ve bunu çok kez de yaptım. Yani oldukça kolay bir şey... Önemli olan, sabırsız davranıp erken dikmemeniz... Birkaç gün, belki beş altı gün açıkta bırakın kurusunlar... Kurutmaya başlamadan önce kesik yüzeyleri toz tarçına batırırsanız sağlıklı bir şekilde köklenme şanslarını daha da arttırmış olursunuz... Sonra dilerseniz ayrı ayrı küçük saksılara, ya da tek bir saksıya çok sayıda olacak şekilde dikebilirsiniz... Yalnız acele edin, o çürüme yukarı doğru yayılıyor şu anda ve gecikirseniz köklendirebilecek sağlam bir çeliğiniz kalmayabilir... Bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2023
|
kaktüsüm parçalandı
beyler forumdan e posta gelmedi forum açamadım kaktüsüm parçalandı dün gece balkondan düşmüş param parça ve sıvısı yok her yeri yemyeşil ve siyahlamış azıcık ve kötü kokuyor napabilirim öldü mü gömiyim mi çok endişelendiğim için hemen buraya yazdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Birkaç resmini gönderebilirseniz kurtarılıp kurtarılmayacağı, en azından bazı parçalarının köklendirmeye uygun olup olmadığı konusunda yorum yapmak mümkün olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2023
|
kurtarılamayacağını düşünüyorum
üstünden araba geçmiş herhalde oto parka düşmüştü ve birkaç parçasını bulamadım ama tavşan kulağı olduğu için 3 tane parçası vardı ikisi kurtuldu birisi paramparçaydı ve tüm sıvısı gitmişti https://streamable.com/1nuaos |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Tam yaprak yoksa, yaprak parçası da köklenir... Yine mutlaka kesik yüzeylerin iyice kuruması lazım önce... Bunun da öncesinde ezilmiş, parçalanmış dokular varsa onları temiz bir bıçakla kesip atın, kalan sağlam parçayı yıkayarak temizleyin, birkaç gün kurumaya bırakın ve toprağa dikeceğiniz zaman yaprağın alt kısmının toprağa gelmesine dikkat edin.. yani ters dikmemelisiniz.. Çok kolay köklenen bir bitkidir.. Köklendikten sonra sağlam, sağlıklı yapraklar verecektir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|