![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2020
|
kaktüs küflenmesi
yardımcı olabilecek var mı acaba ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Oksijenli suyu 1/100 oranında suyla seyreltin... Yani 1 ölçek oksijenli suyu 100 ölçek suya karıştırın ve bu karışımı fısfısla kaktüsün tüm yüzeyine püskürterek uygulayın... Birkaç gün bu uygulamayı tekrarlarsınız... Bunun dışında, kaktüsünüz deliksiz bir kapta/saksıda ise mutlaka delikli bir saksıya alın ve uzun bir süre sulamayın... Ayrıca, sıcak, kuru ve güneşli bir ortamda tutun... Kökleri ve iç dokuları çürümediyse toparlayacaktır... Bol şans... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2018
|
Merhaba kaktüs sever arkadaşlar. Pek çok kaktüsüm var, 3 5 yıldır keyifle yetiştiriyorum onları. Son birkaç gündür birkaçında hastalık tarzı şeyler gözlemliyorum. Bilgisi olanlar beni aydınlatırsanız çok müteşekkir kalacağım. Birinci resimdeki kaktusümde örümcek ağları oluyor sürekli. Ve gözlemlediğim kadarıyla bu durum kaktüsümün yeni çıkardığı bebeğinin büyümesini ve daha fazlalarini engelliyor. 2. Kaktüsümün gövdesinde pas benzeri lekeler var. 3 ve 4. Görseller ise en çok içim parçalayanlar. Ne olduğunu anlamadım birden böyle oldu. Şimdi bakımlarıyla ilgili ufak değişiklikleri anlatayım, güneybatı cephe balkonunda duvar dibinde duruyorlardi, havaların ısınmasıyla 1 metre kadar öne çektim, cam bariyerlerin önünde duruyorlar. Toprak değişimi yapmadım fakat üstten katı solucan gübresi kattım topraklarına. Durumumuz bu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2022
|
yılan kaktüste mantar gibi? anormal beyaz dikenler
merhaba annem kaktüslerinde garip diken gibi uzantılar fark etti ama normal dikenden daha büyük ve hızlı büyüdükleri için bir tür hastalık olabileceğini düşünüp öbür bitkilerden ayırdık. ne olabileceğini bilen varsa yardımcı olabilirse cok memnun olurum ^^ fotoğraf dosyaları cok büyük olduğu için yükleyemedim o yüzden linklerini bırakıyorum aşağıya, şimdiden teşekkürler. fotograf1 fotograf2 fotograf3 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|