agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs > Kaktüs Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni200Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2020, 15:40   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-12-2020
kaktüs küflenmesi

yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Eklenen Resimler

flyway26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2020, 19:18   #2
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flyway26 Mesajı Göster
yardımcı olabilecek var mı acaba ?
Oksijenli suyu 1/100 oranında suyla seyreltin... Yani 1 ölçek oksijenli suyu 100 ölçek suya karıştırın ve bu karışımı fısfısla kaktüsün tüm yüzeyine püskürterek uygulayın... Birkaç gün bu uygulamayı tekrarlarsınız...
Bunun dışında, kaktüsünüz deliksiz bir kapta/saksıda ise mutlaka delikli bir saksıya alın ve uzun bir süre sulamayın... Ayrıca, sıcak, kuru ve güneşli bir ortamda tutun... Kökleri ve iç dokuları çürümediyse toparlayacaktır... Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2021, 18:08   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-06-2018
Merhaba kaktüs sever arkadaşlar. Pek çok kaktüsüm var, 3 5 yıldır keyifle yetiştiriyorum onları. Son birkaç gündür birkaçında hastalık tarzı şeyler gözlemliyorum. Bilgisi olanlar beni aydınlatırsanız çok müteşekkir kalacağım. Birinci resimdeki kaktusümde örümcek ağları oluyor sürekli. Ve gözlemlediğim kadarıyla bu durum kaktüsümün yeni çıkardığı bebeğinin büyümesini ve daha fazlalarini engelliyor. 2. Kaktüsümün gövdesinde pas benzeri lekeler var. 3 ve 4. Görseller ise en çok içim parçalayanlar. Ne olduğunu anlamadım birden böyle oldu. Şimdi bakımlarıyla ilgili ufak değişiklikleri anlatayım, güneybatı cephe balkonunda duvar dibinde duruyorlardi, havaların ısınmasıyla 1 metre kadar öne çektim, cam bariyerlerin önünde duruyorlar. Toprak değişimi yapmadım fakat üstten katı solucan gübresi kattım topraklarına. Durumumuz bu.
Name:  20210410_173822.jpg
Views: 1154
Size:  69.9 KB

Name:  20210410_173804.jpg
Views: 1121
Size:  40.2 KB

Name:  20210410_173730.jpg
Views: 1097
Size:  37.7 KB

Name:  20210410_173721.jpg
Views: 1148
Size:  57.8 KB

Hahhuuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2022, 18:11   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2022
yılan kaktüste mantar gibi? anormal beyaz dikenler

merhaba annem kaktüslerinde garip diken gibi uzantılar fark etti ama normal dikenden daha büyük ve hızlı büyüdükleri için bir tür hastalık olabileceğini düşünüp öbür bitkilerden ayırdık. ne olabileceğini bilen varsa yardımcı olabilirse cok memnun olurum ^^ fotoğraf dosyaları cok büyük olduğu için yükleyemedim o yüzden linklerini bırakıyorum aşağıya, şimdiden teşekkürler.

fotograf1
fotograf2
fotograf3

pamirsama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2022, 23:47   #5
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pamirsama Mesajı Göster
merhaba annem kaktüslerinde garip diken gibi uzantılar fark etti ama normal dikenden daha büyük ve hızlı büyüdükleri için bir tür hastalık olabileceğini düşünüp öbür bitkilerden ayırdık. ne olabileceğini bilen varsa yardımcı olabilirse cok memnun olurum ^^ fotoğraf dosyaları cok büyük olduğu için yükleyemedim o yüzden linklerini bırakıyorum aşağıya, şimdiden teşekkürler.

fotograf1
fotograf2
fotograf3
Sayın Muda'nın belirttiği gibi, köke benziyorlar... Bu tür kaktüse uzun yıllardır bakıyorum, toprağa değen kısımlarında bu tür kök geliştiriyorlar... Bir şekilde kök geliştirmeye teşvik edecek bir durum olmuştur... Hastalık olduğuna pek ihtimal vermiyorum kendi adıma...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025