![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Mantar mı?
Kaktüslerin üzerindeki bu beyazlıkların ne olduğunu anlayamadım. Başta azdı, sanki giderek çoğaldı. Beyaz, kuru. sanki bişey dökülmüş gibi . Kazıyınca çıkıyor. hastalıksa ne yapmam gerekir? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Biraz geç gördüm ama hala sorununuz devam ediyorsa etkili bir akarisit ile tedavi edin. Gürdüğünüz beyaz yaralanmalar akar veya kırmızı örümcek tahribatı. Diğer bitkilerinizden uzaklaştırın ve toprağından çıkarıp köklerini de topraksızlaştırıp ilaçlayın. Sonrasında temiz bir karışıma alın |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2019
|
Üstüne üzüm sirkesi dökün. Bekletin, iki gün sonra tekrar dökün... Düzelme oluyor mu takip edin lütfen. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2020
|
Merhaba, foruma yeni katıldım. Çiçek bakımını, toprakla ilgili becerileri hiç bilmiyorum ama geliştirmek istiyorum. Uzun yıllardır bende olan bir kaktüsüm var, neredeyse hiç uzamadı ama tamamen çürümedi de. 2 sene önce 2 kez zamansız saksısı değişti. 2 gün önce yeni toprak alıp düzgünce değiştirmek istediğimde şöyle bir manzara gördüm. Gövdesi hala sağlam, dikenleri sert ama alt kısmı sanki içine büyümüş de çürümüş. Anlam veremedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|