![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
|
merhaba çok güzel ve yararlı bilgiler edindim,benimde kaktüsümün birisi bir sabah baktığımda patlamış ve içerisinde sıvı çıkıyordu midem bulandı inanın , ve attık şimdi eğer bulaşıcı bişeyse öbürlerini nasıl koruyacağım ve neden oldu yardımcı olurmusunuz lütfen.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Elve, kaktüs patlaması ile forumda bildiğim iki olay var. Biri benim echinopsis türü kaktüsüm iki yerinden yarılmıştı. O da soğuk-sıcak farkından ötürü olduğunu düşünmüştüm. Diğeri de sanırım aşırı sıcaklardan başka bir arkadaşın başına gelmişti. Sizin durumunuz bunlara uyuyor mu acaba? Bulaşıcı değildir bu durum. Şöyle bir şey de olmuş olabilir, kaktüslerimizi bazen farketmeden çürütüyoruz ancak bunu anlamaya biliriyoruz.Birgün kazara o kaktüse birşey çarpınca veya dokununca çürümüş kaktüs delinip, pis bir koku ve akıntı veriyor dışarı. Böyle bir durumda olabilir. Fotoğraf eklerseniz daha net şeyler söylenebilir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
Arkadaşlar herkese teşekkürler,kaktüsüm iyileşti hatta yavruladı. Şimdi kaktüsüm bu şekilde durmalı mı ? yoksa keserek çoğaltmalı mıyım kesilecekse nasıl bir yol izlemem lazım,nerelerinden kesmem lazım ? Saygılar, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Niçin kesme gereği duyuyorsunuz ki? Bence saksıyı büyütün. Gayet güzel bir form alıyor. Çoğaltmak istediğinizde bir-iki lob alıp kolayca köklendirebilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2014
|
tavşan kaktüsümde hastalık
Merhaba,Tavşan kaktüsümde gördüğüm beyaz damarlanmalar hastalık mıdır? Eğer öyleyse neler yapmalıyım? Neden kaynaklanmakta? Teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|