![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-08-2020
|
Sararma
Merhabalar bir yavru kaktüs satın aldım. Aldığım gibi hemen toprağını değiştirdim.koklerini kontrol ettim gayet sağlıklısı ama dün gövdesinde sararma gördüm. Değişim yaparken bu sararma var mıydı yokmuydu hatırlayamıyorum. O yüzden de satıcıya da bir şey diyemiyorum sizce bu nedir? Nedendir? ![]() SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2021
|
Merhaba. Kaktüs ve çiçeklerden çok anlamam. İlk satın aldığımda kaktüsüm top şeklinde büyüyordu ama sonra ucundan dikine büyümeye başladı. Ben de güneş az geliyor herhalde diye balkona koydum. Hem kış uykusu gerekiyormuş diye sulama da yapmadım kışın ama kaktüs gördüğünüz gibi kurumaya başladı. Üst taraftan yine yeşeriyor ama kuruyan taraf kuru kaldı. Bu kaktüsü nasıl kurtarabilirim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2019
|
![]() Merhaba arkadaşlar, Aşıladığım kaktüsümün üst kısmında diken köklerinde kararma var. Bazen büyüyen kaktüslerin tepesindede olurdu ama bunlar değişik gibi. Sorun mu var acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kaktüsümün üzerindeki bu turuncu noktaların kötü bişey olmadığını söyleyin lütfen. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2010
|
Sayın Asumandilek kaktüsünüz pas hastalığına tutulmuş. Ziraai ilaç satan bir yerden alacağınız bir ilaç faydalı olur. Hastalığı söylerseniz onlar gereken ilacı verir. Ayrıca bu kaktüsü eğer varsa diğer bitkilerinizden ayrı tutun bulaşıcıdır. Diğer bitkilerinizide kontrol edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler sevgili cellin. Hemen ayırıyorum ve kontrol ediyorum. İlaçla geçebilecek olması içimi rahatlattı. Minnacıktı o bana geldiğinde. Bu kadar büyümüşken kaybedemem. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
/
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Kaktüslerimde ne var?
Kaktüslerimdeki bu oluşumlar nedir? Bir de kaktüslerimden ikisinde kuruma gibi bir tabaka oluşmaya başladı bu hastalık mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
donmuş kaktüs, sararan kaktüs |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|