![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Sanırım o lale gibi görünenlerin hepsi birbirinin aynı, benimkilerde ilk çimlendiklerinde lale gibi görünüyordu... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2011
|
sizinkiler de hangi tür acaba öğrenebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
benimkilerden ikisi resimdeki gibi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2009
|
Bunlar benim 10 gün önce tohumdan ektiğim kaktüslerim. Henüz bazıları çıkmadı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve bunlarıda geçen sene ekmiştim ama fazla bir gelişme göstermediler, çok yavaş büyüyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok sağolun Sevim Hanım sanki bana hiç büyümüyorlar gibi geliyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
çimlenen kaktüslerime dipten sulama yapmamın daha uygun olacağını öğrendim. yalnız sormak istediğim şey su, altına içinde su kabı araara mı koymalıyım yoksa sürekli altında su kabu mı durmalı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın esmasalim, Çok fazla sulama mutlaka köklerde çürümeye neden olur. Birde alttan su verince de toprak suyu tamamen çekince alttaki suyu dökmeniz gerekiyor. Çünkü alt kapta su durmaması gerekir kök çürümesi olmaması için. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Öncelikle başarılı olanları ve vazgeçmeyip başarıya ulaşmaya çalışan herkesi tebrik ederim,büyük bir sevgi bu. İlk sayfalarda umutsuzluğa kapıldım bayağı ama sonradan da ümitlendim.Ne kadar başarılı olurum bilemem ama denemeye değer bu şirinlikleri görmek için.Bugün 1 paket karışık kaktüs tohumu aldım.Üzerinde şunlar yazıyor: I.Tohumları Mart ayından itibaren naylon keseler içinde 1/3 topraklı ,1/3 kumlu ve 1/3 torflu karışıma ekin. II.Fideleri küçük sandıkların içine yerleştirin.(şaşırtın) III.Bitkileri Haziran ayında küçük kapların içine dikin. Naylon keselerden bahsedilmiş daha önce burada.Sandıktan da kasıt sanırım kapaklı kaplar. Yalnız ben kum aradım yapı marketin bahçe reyonunda ama oradaki görevli satılan kumların(aslında sizin kullandıklarınıza benzeyen küçük taşçıklardı) kimyasal içerdiğinden bahsetti,beyazı yoktu ama beyazı da kimyasal içeriyormuş.(Dekoratif amaçlı kullanılan şeylerdi.)İnşaat kumu kullanın dedi ama pek aklıma yatmadı.Sizin kullandığınız dere kumunu ve küçük çakıl taşlarını nereden bulabilirim acaba?Sahile yakın otursam bulmam kolaydı ama Ankara'da... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Deniz kenarındaki kumlar da olmaz.O kumlar tuzludur en güzeli dere kumu, ben akvaryum kumuda kullanıyorum kaktüs toprağındai fakat dere kumu en iyisi yakınlarınızda dere varsa piknik alanlarında oralardan temin edebilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kaybettik
|
Zengardenden kaktüs tohumu alıp ekmiştim. Gymnocalcium tohumları filizlendi ama çıkanlar gymnocalciuma hiç benzemiyor . Ancak biraz daha büyüdüklerinde ne olduklarına ya da ne olmadıklarına karar verebileceğim![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın k donmez ve sayın Hatice Tarhan ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alıcam,malzemeleri dediğiniz yerlerden temin edicem.Mart ayında da ekimi yapıcam.Umarım başarılı olurum.![]() Sevgilerle... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Yalnız bu yapay ışıklandırma hangi ayda yapılıyor anlayamadım.(Videoyu izleyemedim)Sanırım fotoperiyodizm ile ilgili.Kısa gün-uzun gün.Sadece kış aylarında ekim için mi kullanılıyor?Mart ayında ekim için gerekli bir uygulama değil zannediyorum.Yanılıyor muyum acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
merhaba arkadaşlar....konuyla alakası yok ama,kişlerin kendi kaktüs ve sukulentlerini paylaştıkları eklentiler yok...nerden gireceğiz oraya... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs kardeşliği başlığına uğrayabilirsiniz. Link aşağıda. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5219 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün itibariyle, bahsettiğim 1/3 oranlık karışıma kaktüs tohumlarından ekmiş bulunmaktayım. Dere kumunu bir pet shop'dan buldum. Fazlasıyla sabır isteyen bir süreç. Umarım başarılı olurum uzun vadede. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
En son dün akşam kontrol ettiğim kaktüs tohumlarını, kabın kapak kısmı çok nemlenmediği için ve daha çok ışık alması açısından pencere önüne, kalorifer yakınına koydum. Sıcaklık iyi gelmiş olacak ki sabah bir de baktım 3-4 tanesi çimlenmiş. ![]() Bugün tam 7.gün. Çok sevindim ve ilk görüntülerini sizlerle paylaşmak istedim.Şu an tam 0.5 cm'ler. ![]() Bir tanesi sukkulent mi, yabani ot mu bilemedim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Herkese selamlar ben kaktüslerle yeni yeni ilgilenmeye başladım.Dün kaktüs tohumu almıştım, bugün kum, toprak ve torf karışımını hazırladım, karışımı altı delik plastik kaba yerleştirdim ve güzelce ıslattım, suyu süzüldükten sonra tohumları toprağa serptim, üzerlerine çok az kum ve toprak karışımı serptim son olarak kabın üzerini streç filmle sıkıca kapattım, güneş gören canım önüne yerleştirdim. çok uzun anlattım ama affınıza sığınarak bir kaç soru sormak istiyorum kaktüs tohumlarını ne kadası olurmur sıklıkta sulamam gerekiyor. üzerlerindeki streç filmi ne zaman kaldırmam lazım. sulama suyuna sıvı besin gübresi katsam çimlenmeye bir faydası olurmu? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Eminim daha deneyimli arkadaslar da cevap vereceklerdir ama benim ilk soylemek istedigim sey kabin uzerini orttugunuz strec filme birkac delik acmaniz... Aksi halde bazi hastaliklar bas gosterebilir. Bir de sulamayi sprey ile her gun yapmaniz. Umarim ektiginiz tohumlardan en yuksek verimde cimlenme elde edersiniz ve cimlenen minikleriniz sagliklica buyurler. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Teşekkürler esmasalim hergün sulamam gerektiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. başka yapmam gereker şeyler varmı? yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Rebutia hoffmanniana' mın üzerinde açan çiçekler kuruduktan sonra alttında oluşan meyvelerdeki tohumları ektim bakalım ne olacak. Verim alırsam benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için faydalı olur diye aşamaları fotoğrafladım. Umarım güzel sonuçlanır. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
bu da son aşama: |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Benim tohumcuklardan kayıplar çok oldu Elimde bunlar kaldı. Baya büyüdüler ama çok dip dibeler. Daha önce ayırmaya kalktıklarım hep öldü, bunları da kaybetmek istemiyorum. Sizce ayrılma vakitleri geldi mi?![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın sonerordo; benim tahminimce de öyle. Yeni kaktüsler görünmeye başladı ama onda boyu dışında bir gelişme yok. Bakalım, dediğiniz gibi koparmıyorum, bekleyelim. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
kaktüsler ilk çimlendiklerinde baya hızlı bir gelişme gösteriyorlar ama sonra hiç büyümyorlarmış gibi geliyor... benimkiler hala ilk çimlendikleri boydalar. tek farkı tepelerinde sayısı giderek artan dikenleri ![]() geçenlerde sölpmüş gibi duruyorlardı, susuz kaldıklarından olabilir mi? bir de bir soru daha, acaba çimlenen birkaç aylık olmuş kaktüsleri ne zaman ayrı bir kaba almak lazım ki? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
İyice büğüdükten sonra ancak yeni kablarına koyabilirsiniz. Yani yeri iyice daraldıktan sonra.. bir çay kaşığı ile itinayla çıkabilirsiniz. Ama en az bir yıl sonra... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çimlendirme, inşaat kumu, kaktüs, kaktüs tohumu, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|