![]() |
|
![]() |
#271 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
![]() Kaktüs Tohumlarından kaktüs elde etmek diye bir olgu olduğunu bilmiyordum.İnanın tarifi emsalm teşkil edecek birinde de görmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Yeni Üye
|
Herşey arkadaşımın Ankara"ya Sağlık kontrolüne gitmesiyle başladı.Kendisinde bulabildiği kadar değişik kaktüs almasını istedim .Pratiker"de Kaktüs olduğunu ama taşıma sorunu nedeniyle çok daha basit ve ucuz olanı mı?Yoksa taşıması zor ve geleneksel olanı mı ?diye sordu.Bende Geleneklerin dışına çıkalım dedim.Geldiğinde ise şaşırıp kaldım.Elinde minik bir paket üzerinde ise kaktüs tohumu ibaresi.Yapılacak olan artık yapılmalıydı.Bu noktadan sonra geri adım atmam. İnternet ortamında araştırmalar yaptım.Yakınım da kimse yok,Tohumdan kaktüs yetiştiren.Velhasıl bende önce Akvaryumcudan quartz kum aldım.Tek tek Marketlerden Peynir kabı tabir edilen kutulardan buldum.Ev de bulunan şeffaf kutuları da ekleyince son darbe için biraz perlit ve torf hazırladı.Perlit torf ve kumu bir güzel harmanladım.Minik seralara azar azar bırakıp elimle düzenledim.Tohumları rastgele avcı misalı dağıttım.Tuzluk aracılığı ile de üstünü kapattım.Fıs fısla da bir güzel nemlendirip güneşi bol olarak dolaylı alan bir pencere kenarına bıraktım.Hemen hemen hergün nemlendirmek için fıs fıs kullandım ve havalandırdım.Sonuç ortada elimde 4 peynir kutusu,3 yuvarlak kutu,1 tane biberon kapağı ve 1 tane de Gaviscon ölçü kabı var. Sizlerden ki ben daha yeniceyim Medet arıyorum. 1)Ben bu minikleri nasıl ve ne zaman saksıya veya teraryuma koyabilirim? 2)Hiç su vermedim ama hepsinin altında delik var.Ne zaman su vermem gerek? 3)Nasıl sökeceğim?(kendisi minik zor tutulur saksıya bırakmaya bırakılır da asıl dikerken yanlarından nasıl baskı yapılacak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forumda dolaşırken gönderinizi okudum. İnternette tohumdan kaktüs yetiştirme diye yazıp araştırınca ; hem sitemizde hem de www.kaktusrehberi.com adlı sitede derdinize derman olacak bilgiler bulunmakta diye düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim, kaktüsleriniz büyüyünce bizlerle paylaşırsanız seviniriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Üye
|
Sayın Mandalinci Teşekkür ediyorum.Tavsiyeniz üzre hemen bakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Tohumdan çıkmaları kolay da onların yaşamaları çok emek istiyor,ben onlarca tohumdan lithops çıkartmama rağmen iki gün su fısfıslamadığım için hepsi öldü.Tohumdan yetiştirmenin keyfi bambaşka umarım hepsini büyütmeyi başarırsınız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Yeni Üye
|
Hatice hanım bu yazınız kulağıma küpe olacaktır biline. "İki gün su fısfıslamadığım için hepsi öldü" |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
İyice büğüdükten sonra ancak yeni kablarına koyabilirsiniz. Yani yeri iyice daraldıktan sonra.. bir çay kaşığı ile itinayla çıkabilirsiniz. Ama en az bir yıl sonra... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Herkese selamlar ben kaktüslerle yeni yeni ilgilenmeye başladım.Dün kaktüs tohumu almıştım, bugün kum, toprak ve torf karışımını hazırladım, karışımı altı delik plastik kaba yerleştirdim ve güzelce ıslattım, suyu süzüldükten sonra tohumları toprağa serptim, üzerlerine çok az kum ve toprak karışımı serptim son olarak kabın üzerini streç filmle sıkıca kapattım, güneş gören canım önüne yerleştirdim. çok uzun anlattım ama affınıza sığınarak bir kaç soru sormak istiyorum kaktüs tohumlarını ne kadası olurmur sıklıkta sulamam gerekiyor. üzerlerindeki streç filmi ne zaman kaldırmam lazım. sulama suyuna sıvı besin gübresi katsam çimlenmeye bir faydası olurmu? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2011
|
Eminim daha deneyimli arkadaslar da cevap vereceklerdir ama benim ilk soylemek istedigim sey kabin uzerini orttugunuz strec filme birkac delik acmaniz... Aksi halde bazi hastaliklar bas gosterebilir. Bir de sulamayi sprey ile her gun yapmaniz. Umarim ektiginiz tohumlardan en yuksek verimde cimlenme elde edersiniz ve cimlenen minikleriniz sagliklica buyurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Teşekkürler esmasalim hergün sulamam gerektiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. başka yapmam gereker şeyler varmı? yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Rebutia hoffmanniana' mın üzerinde açan çiçekler kuruduktan sonra alttında oluşan meyvelerdeki tohumları ektim bakalım ne olacak. Verim alırsam benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için faydalı olur diye aşamaları fotoğrafladım. Umarım güzel sonuçlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
bu da son aşama: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
|
Son Halleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Yeni Üye
|
Evet bazı aksilikler yaşadım inkar edemem. Mesela kücük saksı çocuk yoğurdu ama elimden düşünce olan biten filizleri meçburiyetten buna dikmek zorunda kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Yeni Üye
|
%50 Yaşam devam ediyor minikler için hala evde ve burda resimlerini çekemediğim 100 civarında miniklerim var. Düzenleyen recepağa : 19-07-2011 saat 13:10 Neden: Sehven yazılan harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Yeni Üye
|
Kusura bakmayın işlerin yoğunluğu sebebiyle gönderinizi yeni gördüm. Miniklerin bakımı beklediğimden zormuş.Sorunuzun cevabını inanın bende bilmiyorum.Karışık Kaktüs Tohumu diye biliyorum çünki üzerinde o ibare mevcuttu.Pratikerden alınma Küçüçük tohum poşedi daha sonra internettte satış yapan bir siteden aldım. Ama bu siteden aldıklarımdan hiç memnun değilim en kısa zamanda yeni resimler ekleyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Yeni Üye
|
Yeni halleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Yeni Üye
|
18.10.2011 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Yeni Üye
|
henüz küçükler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaçsever
|
Benim tohumcuklardan kayıplar çok oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2011
|
buz çiçeği tohum ekimi
merhaba, geçtiğimiz yaz buz çiçeğimin tohumlarından topladım fakat ne zaman ekmem gerektiğini bilmiyorum bu konuda fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
/
|
Alıntı:
Argyroderma tohumlarım çimlendiler 6 tanesi sanırım.. Umarım diğer tohumlarda çimlenir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Çiçek Çoşturan marka kaktüs toprağı satılıyor. Bu toprakla deneme yapmalısınız. Ben oldukça iyi sonuç aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çimlendirme, inşaat kumu, kaktüs, kaktüs tohumu, tohum |
|
|