![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2020
Şehir: antalya
Mesajlar: 10
|
Mesut Temiz bey çok teşekkür ederim. Forumdaki sorumu iki kez gönderdiğim için birini sileyim dedim. Sanırım ikisi de silindi. Şu an son durumu bu şekilde. Yaşama ihtimali var mı acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,152
|
Üst parçadaki kahverengiliğin tam olarak ne olduğunu, dokunun durumunu resimden göremiyorum... Ancak, yeşil sağlam doku varsa, dediğim işlemden ve 2-3 gün açıkta bırakıp kesik kısmın kurumasını bekledikten sonra uygun derinlikte toprağa diktiğinizde (o parçanın 1/3'ü toprağa girmiş olursa uygun olur) bir süre sonra köklenecektir... Bitkinin köklenmesi durumunda, üst büyüme ucu sağlamsa oradan uzamaya devam eder, aksi takdirde yandan yeni dal verip onlarla gelişir... Bol şans dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2020
Şehir: antalya
Mesajlar: 10
|
Üzerinde ki kahverengilik tarçın, ne kadar süreceğimden emin değildim dün soruma yazmıştım ama silinmiş. Ben de çürümekte olan her yere serpeledim. O halde kökü atmak mı lazım tamamen? Gövde bugün iyice büzüştü, dün ki yeşilliğini ve sertliğini kesme ve yıkamadan sonra kaybetmeye başladı. Dikenleri hala sert ama. Tarçından sonra hasta görüntüsü arttı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,152
|
Alıntı:
Çürümekte olan yere değil de, tamamen sağlıklı olan, ayırdığımız kısmın açık/kesik yara dokusuna serpiyoruz ve kurumaya bırakıyoruz... Çürümenin yayılmış olduğu dokuyu kurtarmak mümkün değil.. Yani, çürümüş/yumuşamış kısmı tamamen çıkarıp atıyoruz, sağlıklı dokuya temas eden çürümüş/yumuşamış kısım kalmamalı hiç... Bu sağlam dokunun açık yüzeyinden bakteri/mantar vb. nüfuz etmemesi amacıyla tarçın (ya da bu amaç için üretilmiş kimyasal bir madde veya bal - evet, bal da bu işi mükemmel görüyor) kullanıyoruz... Ancak, dokuya bu bakteriler veya diğer mikroorganizmalar zaten nüfuz etmiş, yayılmışsa, o kısım hızla yumuşar ve çürür... Artık dışarıdan yapabileceğimiz herhangi bir müdahaleyle kurtulması mümkün olmaz... Yani, yumuşuyor/sulanıyorsa kesme veya yıkama nedeniyle değil, hastalık yapıcı mikroorganizmaların zaten yayılmış olması nedeniyle yumuşuyordur... Siz bu durumda sadece bekleyip gözlemleyin... Kesik alan kurur ve bitki de yumuşayıp sulanmazsa toprağa dikersiniz. Aksi taktirde zaten ölmüş demektir... Kök kısmı tabii ölmüş durumda zaten... O dokudan bitki gelişemeyeceğinden atmaktan başka yapacak bir şey yok maalesef... Kaktüslerin dokuları fiziksel darbelere karşı oldukça hassastır.. Ezilen bir kısım çürüdüğünde bitkinin tamamına kolayca yayılabiliyor.. Bu nedenle, darbelere, düşmelere karşı korumak, gerekli önlemleri baştan almak iyi olur... Açıklamaları, bundan sonra bakacağınız kaktüs ve sukulentlerde yararlı olacağı için ayrıntılı yapmaya çalışıyorum... Mevcut kaktüsünüz kolayca bulabileceğiniz bir tür... Özellikle Antalya'da birçok yerde vardır... Ben o türden uzun yıllar önce Bodrum'da konakladığım bir otelden yavru alarak edinmiştim... Umarım kurtulur, ama ölmüşse de bulabileceğiniz bir tür... Bol şans diliyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2020
Şehir: antalya
Mesajlar: 10
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|