![]() |
Denemeye devam edin :) Büyümeye devam edecekleri yerlere ekin bence. Çimlendikten sonra filizlere hiç dokunmadım. 1 sene sonra bazılarını daha büyük saksılara aldım.
|
Tecrübelerini aktardığın için teşekkürler, benimkiler şu an iyi durumda şükür, her gün kontrol ediyorum ve suyu hemen kesiyorum.
|
Ben damacanaya ektim bir tane çimlendi 4-5 ay önce ama kurudu. Havalar biraz daha ısınınca bir daha denicem. Kuruyan fıstık çamı kışın iyi rüzgar yedi ondan öldüğünü düşünüyorum.
|
Başarana dek devam , benim çalışmalarım da sürüyor.
|
Arkadaşlar, sayın melnis eğer hedefiniz üretmekse birşey diyemem ama fıstık çamı fidesi
isterseniz ,hatta ne kadar isterseniz verebilrim bu yıl ki ağaçlandırma çalışmalarımızdan kalan fazlalıklarımız var.İsteyen diğer arkadaşlar da alabilir . |
sayın ogzhn; bir kaç arsa bakıcam bu hafta sonu, eğer alırsam ve sende kalırsa fıstık çamı rica ederim...
inşallah alırım güzel bir arsa da senden de fıstık çamı talep ederim... |
arkadaşlar bnb yeni üye oldum bna yardımcı olmak istsyen varmı elimde bi kozalak var cinsini bilmniyrm toprağa öyle koysam olumu **** deneyim değilmi
|
merhaba bende bu foruma ılk defa katılıyorum.bundan 15 sene evvel bı cam tohumu buldum dıktım suanda orta boy bı agac durumunda.gecenlerde ormanda bu agaclara rastladım nısan ayında topalnırmıs kozalaklar ama ben bu zamanda topladım herhangı bı sorun olurmu??suanda elımde 30 tane kozalak war dolu catıda gunesteler.gecen seneden kalan 30 adet çam fıstıgını dıktım 10 gun once sımdıde onların acmalarını beklıyorum artık seneye elımden geldıgı kadar dıkıcem.ısteyene hedıye ederım eger kozalak ısteyen warsada gonderebılırım herkese tekrar selamlarrr
|
Sayın spradm kozalakların içindeki tohumları ekeceksiniz. Bir de ben tohumları çimlendirmesine çimlendiriyorumda ne yaptımsa yaşatamadım.
|
Ben de çok çürüttüm, suyu damlayla vermek gerekiyormuş, artık buna dikkat ediyorum.
Şimdilik haftada bir yeterli , sıcaklar bastırınca artırabiliriz belki, kolay gelsin. |
Teşekkürler deneyeceğim.
|
arkadaslar bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.
yalnız benım tohumlarım çimleniyo problem yok, ardından 6-8 cm boyunda yeni fidan olabilecek çamlar,kuruyo ve ölüyo... bunun için bi öneri sunabilirmisiniz? saygılarımla |
Asla Vazgeçme Başaracaksiniz.
Alıntı:
Tohumlarınızın şimdilik tutmamış olması başarısız olduğunuzu göstermez sizinle ilgili olmayan bir sürü sebebi olabilir. Ama asla vazgeçmeyin. Başaracaksınız Yakında Sn. melnils'in ağaçları gibi çok sağlıklı olacaklarına eminim. Yaşadığım tecrübelerimden birkaç öneride bulunayım. Tohumları topladığınız mevsimden, ekeceğiniz mevsime kadar buzdolabında bulundurun 20 derece ve üstü zararlıymış. Tohumlarınızı küçük pet şişelere dikebilirsiniz, Her pet şişeye iki tohum ekin, Ekerken çok fazla dibe koymayın tepeleri hemen görünecek gibi olsun. Hatta ben tohumları toprağa oturtuyorum biraz dışarıda kalan kısımlarına tepesi kapanıncaya kadar elenmiş toprak döküyorum, Sivri tarafları yukarı baksın, En uygun mevsim şubat ayının ikinci yarısıymış, Tuttuklarından emin olunca pet şişeden ikinci tohumu alabilirsiniz, Ama almazsanız da olur benim birkaç tane ikiz ağacım var ama tek olanlara nazaran daha geç büyüyorlar. Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Bunlardan 6000 tane dikildi bu yıl :)
|
1 Eklenti(ler)
kızım ve ben:)
|
1 Eklenti(ler)
evimin bahçesi
|
1 Eklenti(ler)
evim:)
|
Bazıları şanslı doğuyor ya. :mad: Hem ormada yaşayıp, hem fidan dikip, bir de üstüne para almıyorlar mı deli oluyorum.. :mad:
|
1 Eklenti(ler)
anaokulu öğrencileri ve velileri fıstık çamı fidanı dikimi:)
|
1 Eklenti(ler)
kızım:) violam:)
|
İkisi de şahane :)
(maşallah) Sarıyer civarında mı ağaçlandırdığınız yer? |
Beykoz tarafında çavuşbaşı.
Teşekkürler:) |
Yokmu?Fıstık çamı isteyen?
|
Fıstık çamı istenmez mi yahu.ben isterim.teşekkürler
|
fıstık çamlarının fotoğrafları önceki sayfalarda var kaç tane istiyorsunuz?
|
Evet gördüm çok güzeller.Valla ağanın eli tutulmazmış ;)ama tabi ben size bırakıyorum onu. gönlünüzden ne geçiyorsa ...:p
Şaka yapıyorum tabi ki.şaka bi yana 5 tane isterim Şimdiden teşekkürler... |
tohumlar için teşkler oğuz karsan bey. Özelden adresimi yolladım.
|
Gözlerim yollarda bekliyorum daha gelmedi çam fideleri:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Benim ektiğim fıstık çamlarının içinden bir tanesi beyaz çıktı. Bende uyandırdığı sevinci ve şaşkınlığı tahmin edemezsiniz. Fıstık çamlarının böyle beyaz renkli olabildiğini bilmiyordum. Biraz güneşlensin diye örtüsünün altından çıkarmıştım fakat bir karga tohumunu çekmiş. aradan 3 gün geçti ve şimdi rengi alt kısımlarda pembe üst kısımlarda ise biraz buruşukluk ile koyu krem oldu. Sanırım ölüyor, çok üzgünüm. Sizlerden ricam eğer onu kurtarmak adına yapabileceğim birşey varsa paylaşmanız. Resmini ekliyorum, görüntü pek kaliteli değil ama kusuruma bakmayın.
Teşekkürler.. |
Sayın ogzhn,
Fıstık çamı fideleriniz bitmedi ise bende fıstık çamı fidesi istiyorum.Sayısını sorarsanız şayet cevabım:Gönlünüzden ne koparsa olacaktır.Saygılarımla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025