![]() |
Saolun Ali bey kozalakları İstanbul Levent te topladım ;)
|
bendede 400 tane kadar var sonbaharda bırazını ılk bahardada bırazını ekicem :D
|
Alıntı:
ben mesajı doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum. bu sene eylül ayında fıstık çamı tohumları ektim. bugün tarihi itibarı ile 20 kadar tohum çimlendi:) bu tohumları plastik saksılara dikmiştim. köklerinin kıvrılmaması için ne kadar bir süre sonra daha büyük poşetlere almam gerek. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
plastik bardaklar demeyi unutmuşum:)
|
toprağını dağıtmadan plastik bardağın altını keserekten büyük bir saksıya alın toprağı suyu fazla tutmasın yoksa kökleri çürür
|
dört sene önce bir yardım kuruluşu için satılan fıstık çamlarından bir adet almıştım.minik bir fidandı.dört yılda pek gelişme kaydetmedi.yaprakları kuru kuru.cılız gidiyor bir türlü büyümüyor.ne yapabilirim.
|
yağmurlar başladıktan sonra hayvan gübresini çukurun etrafına dökün ama fazla olmasın.
|
Ben de az önce bim poşetini bir saksıya geçirip üstüne toprak doldurdum ve tohum ektim. Yeteri kadar büyüklüğe ulaştığında saksıdan çıkarmak ve toprağı dağılıp kökü hava almasın diye yaptım ama poşet ile doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. Böyle bir deneme yapmak istedim.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de sadece bir tanesini yaşatabildim olsun seneye artık... Şimdi onu sağ salim doğaya kavuşturmam gerekiyor :)Eklenti 175002
|
1 Eklenti(ler)
İşte 11 aylık fıstık çamlarım.Artık bahçeye dikilcek boyuta geldiler.Saksısından toprağıyla çıkarıp Altınoluk'taki yazlığa dikmeyi planlıyorum.Sizce hangi ayda bahçeye dikmek uygun olur ?
|
Sayın Alonesmaug içinde bulunduğumuz ayda dikim yapabilirsiniz.
|
Alıntı:
Yorumlarsanız sevinirim.Teşekkürler. :) |
Aslında yağmurun az yağdığı yaz ayları hariçinde her zaman dikebilirsiniz. Yazın yapılan dikimlerde ise sulamaya dikkat ederseniz sorun çıkmaz.Dikimde dikkat edilecek asıl önemli olan fidanın köküyle toprağı birbirinden dağıtmadan dikmek. Fidanınızın gelişimi güzel ama tahminlerime göre az güneş alan biyerde zannedersem. Gelişiminde bir eksiklik var.Birde fidanın sık sık yerini değiştirmeyin.
|
Alıntı:
|
Sayın alonesmaug, Ayvalıkta oturduğum sitenin bahçesinde 30 lu yaşlarda fıstık çamları var. Ben de onları gördükçe sizin hissettiğiniz duyguları yaşıyorum. Benim çamlarım da bu kadar büyüyecekler mi diye düşünmeden edemiyorum :)
|
Alıntı:
|
Size kesinlikle katılıyorum, alonesmaug. Burada hayatımda görmediğim kuş türlerini gördüm çamların dallarında. Çok ama çok heyecan verici. Bir canlının bir canlıya yuva oluşu ve her iki tarafında çok mutlu olduğu bir doğal düzen var ve bu doğal düzene hayranlığım gün geçtikçe artıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Büyüyor ve dallanıyorlar. Artık onlar minik birer fıstık çamı modeli. Bu kışı dışarıda ve saksıda geçirecekler. Umarım donmazlar.
|
Sevgili K_Donmez, umarım sizinler beraber nice yaşlar devirirler:)
|
Sayın Bernacyhn,
Teşekkür ederim:p |
Alıntı:
|
Ormanımdaki yavrular bayram ediyorlar yağmur rekoru kırıldı 5000 ağaç kurtuldu buna Fıstıklar da dahil :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba sevgili arkadaşlar, bir süre önce okulumuza dikmek için bir ilan yayınlamıştım. Aradığım fidanları buldum ve bir hayırsever arkadaşımız belli sayıda fıstık çamı gönderebileceğini söyledi. Şimdi sizden isteğim bu fidanları nereye dikmeliyim. Okulumuzda en müsait yer okulumuzun arka bahçesindeki boş alan. Ancak çok fazla güneş almıyor. Gelişmesinde bir sorun olur mu?
Sorularımı sıralayıp sizi sıkmak da istemiyorum ancak birkaç öneri de almak istiyorum. Örneğin dikim için kaç cm kuyu açmalıyız? Altına gübre vs koymak gerekir mi? Duvar ile ve kendi aralarında kaç m mesafe olmalı? Bir de ne kadar sık aralıklarla sulama yapılmalı? Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. İyi ki varsın agaclar.net. Saygılarımla... Edit: Şurda güzel bilgiler vardı. Bunun dışında ne önerirsiniz? Aralık mesafesi hakkında vs? |
Fıstıkçamlarını güneşli yere dikiniz bu çok önemli. Fidan poşetini biraz geçecek şekilde çukur kazınız. Çukurun dibine asla gübre atmayın. Can suyu verin diktikten hemen sonra. Fazla sulamayı gerektirmez fıstıkçamı
|
Ben de geçenlerde balkonumda duran kozalaktan dökülen tohumları ayıklıyordum ki bir de ne göreyim tohumlar kendi kendilerine açılmaya kök salmaya başlamışlar. Bir tanesini toprağı bir poşetin içinde olacak şekilde saksıya ektim. Ki toprağa alırken kökleri hava almasınlar diye. Diğerlerini de gizli gizli sitenin bahçesindeki güzel güneş alan yerlere gömdüm. Burdaki insanlar onlardan para kazanıyorlar. Kilosu 50 tl ye varıyormuş. Gelecek nesillere geçim kaynağı olsun büyük şehirlere taşınmasınlar umuduyla hepsini birer birer ait oldukları yere yerleştirdim. Umarım insanlar duyarlı olurlar. Be elimden geldiğince koruyacağım onları. Çünkü bir tohum ağaç olduğunda ömrü boyunca binlerce canlıya yuva oluyor. Kuşlara böceklere sincaplara ve bilmediğim başka hangi canlılara. Bir de buralarda temiz su bulmak iyice zorlaştı. Çünkü su kaynaklarını hızla tüketti insanlar. ve ben de ağaçların temiz su ürettiklerini (bunun dışında birçok güzel şeyin kaynağı olduklarını) bildiğimden, elimden geldiği kadar onları üretmeye ve büyütmeye çalışıyorum.
|
Saksıya gömdüğüm tohum çimlendi. Kafasını topraktan çıkarmak üzere. Bir canlı daha doğdu dünyaya :) Uzun yıllar yaşaması dileğiyle...
|
Güneş alan bir yer buldum, yalnız gelen fidanlar poşette değildi, kökler açık. Yarın dikmeyi düşünüyorum. Poşet tüplerde olmadığı için zarar eder mi? Bir de dikilecek yerin toprağı ile ilgili bilmem gereken birşey var mı? Çimenlik bir alan, üstteki çimenlik alanı temizleyip toprağı yumuşatmalı mıyım? İlk aşamada yerine çabuk alışması için ne yapabilirim. Teşekkürler.
|
Fidanları diktim, cansuyunu verdim. Yerine alışması ne kadar sürer ?
Şu anda ne yapmam gerekir? Gübreleme veya sulama gibi... Fidanların etrafını çevirmeli miyim? Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olun, tutmalarını çok istiyorum, en büyük yardımcım sizlersiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025