![]() |
Ömrümün sonuna kadar hedefim en az 100.000 ağacı toprakla buluşturmayı düşünüyorum. Ardahan'da 200 adet dikili ağacım var askerlikte de nasip oldu ;)
|
Alıntı:
|
saksılarını aldım yarın aktarıcam o zaman benimkilerde hemn buyuyecek :)
|
Alıntı:
|
merhabalar
Benimde bir sorum olacak plastik bardaklarda çimlendirmeyi denediğim fıstık çamlarımın uçları gözükmeye başladı bir aksilik olmazsa çimlenicekler sanırım anladığım kadarıyla ben biraz geç kalmışım ama yinede şansımı deneyeceğim. Merak ettiğim şu anda kısmen kapalı balkonda çok az güneş alıyorlar. Onları şu anda güneş alan bir yere çıkarsam hata mı olur? Anladığım kadarıyla sonradan yerlerini yönlerini oynatmamam gerekiyor dolayısıyla şimdiden güneşte olmaları daha iyi olabilir mi?
|
*** arkadaşlar ben eskişehirde yaşıorum haliyle karasal iklim :( bundan yaklaşık 3 ay önce askerdn geldim istanbulda yapmıştım orda bulduğum fıstıkları amatör bi şekilde yetiştirebildim ve komutanlarım çok beğendi ve dağıttım onlara... şimdi ordan getirdiğim fıstıkları yetiştiriorum ama araştrımalarıma göre bu iklime göre bir bitki diil ne yapmalıyım vazgeçeyimmi bu sevdadan siz arkadaşların görüşlerini ve yiönlendirmesini bekliorum... içimde yıllardır heves çekirdekten ağaç yetiştirmek..
|
Alıntı:
|
Teşekkürler peki ne zaman çıkarmalıyım yerlerini değiştirirsem kururlar diye korkuyorum yani süre olarak bir **** iki seneyi aynı yerde mi geçirmeleri gerekiyor? Kökleri güçlenene kadar eğer öyleyse hiç kıpırdatmam yerlerini sevdiler sanırım.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sorularımın cevaplarınıda buldum sanırım.Şimdi ilk işim mantar ilacını araştırmak olacak dediğiniz gibi bardaklarda biraz zor gelişecekler biraz gelişince yerlerini eğiştiririm.
|
Alıntı:
|
can kaptan mantar ılacı aldıktan sonra benım cam agaclarım ölmekten vaz gectiler simdi iyiler bence yeni tohumlarda ilk bır kac ay ve toprak degısımınde mantar ılacını kullanmak gerekır benım dusuncem bu
|
2 Eklenti(ler)
Ben de ilaç aldım ama kararsızım. 15 tane olmuşlar çimlenme yüzdesi düşük olur diye bazılarına 2'şer tane ekmiştim onlarda beraber çıkıyorlar umarım büyürler...
Eklenti 149344 Eklenti 149345 |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar..
Benim fidanlarımın sapları kararıp buruşmaya başladı ve toprakla temas eden yerleri kopacak gibi.Ben fidanları torfa diktim, sanırım o nendenle oldu ve su fazla geldi.Başka bir nedeni varmıdır acaba ? |
ysf 14 cok fazla sulama benımde sulamaktan dolayı cok fazla sayıda fıdem öldü bende yeni diktiğin tohumlarına belli bir sure mantar ilacı kullanmanı tavsıye ederim ölmelerınde mantarında etkısı var su kadar
|
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..Bunlar ilk fidanlarımdı yavaş yavaş tecrübe kazanacaz artık..
|
hayırlı olsun :)
|
1 Eklenti(ler)
Bir artı bir yaşındaki fıstık çamı fidanlarım.
|
@enigma bir artı bir iki yaşında çok iyi büyümüş, maaşallah benimde var ama bu kadar olmadılar henüz:D
|
enigma 1+1=2 mi oluyo :D
|
kardeş fidanların çok sağlıklı maşallah diyelim imkan olsa iklim elverse Kozak Yaylasındaki tüm fıstıkçamlarını kendi ormanıma transfer ederdim :)
|
Sayın ilkerr54 bir + bir demek; bir yıl tüpte bir yılda bundan sonra büyücek olduğu alanda yaşadığı anlamına geliyor. Yani sonuçta 2 yaşında.
|
hımm bunu bılmıyordumm cıdden bılgı ıcın tesekkur enıgma
|
arkadaşlar yaklaşık bir yaşındaki fidanlarımı tüpten alarak bu hafta ormana ektim. büyürlermi veya susuz kalırlarmı? fikriniz nedir?
|
Merhaba.
Alıntı:
Sn. ysf14, Fideleriniz çok güzel. Ama saplarının kararıp, buruşmaya başlaması kötü. Birkaçını kaybedebilirsiniz. Bir de hepsini ayrı ayrı kaplara, mümkünse uzun kesilmiş pet şişeye veya siyah bitki torbalarına ekin derim. Fıstıkçamı, çok uzun havuç kök yapan Ağaçlardandır. Çiçek ekilecek kaplar onlara yetmeyebilir. Kurumaya yüz tutanlardan birini çıkarıp bakarsanız kökünün ne kadar uzun olabileceğini göreceksiniz. Saygılar. |
Alıntı:
|
bende sımdı saksılarını degıstırdım sıkıntı yapmaya basladılar dıbınden kurumlar var ınsallah komple kurumazlar
|
1 Eklenti(ler)
Bu bahar bir saksıya 20 tane kadar ıslatılarak yumuşatılmış tohum atıp üstlerini örttüm. İki tanesi çok çabuk çıktı. Biraz da boylandılar. Biri henüz topraktan çıkma çabasında. Gelecek baharda mı şaşırtmak lazım?
|
Fidanlarınız öncelikle boylansın seneye kışında şaşırtma yaparak daha büyük bir saksıya alabilirsiniz. Ağaçlandırma sahama diktiğim çoğu fıstık çamı tutmuş durumda :)
|
teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025