![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bugün bende bir fidanlıktan sahil sekoyası aldım, arazimin en geniş görüş açısına sahip kısmına dikeceğim. Sürgün boğumlarını sayımıma göre 6-7 yaşlarında. Fidancı tüpte olduğundan yavaş gelişiyor, toprağa dikince hızlı gelişir dedi. ![]() Düzenleyen Samsunlu55 : 17-04-2011 saat 19:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() Dün aldığım sahil sekoyasını bugün toprakla buluşturdum. Kuyunun alt kısmı tamamen hayvan gübresi ile orman altı humuslu toprak karışımı. Bu karışımı toprağı ezene kadar doldurdum. Ezdikten sonra bir kova gürgen yaprağı serip üzerine kuyunun kendi toprağını serdim. Domuz zararı olmazsa hiçbir şey olmaz. Ezdikten sonra serdiğim gürgen yaprağı. ![]() ![]() Arkadaki kayayla arasında 60 cm var, yeterli sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Dragos sahildeki parktaki sekoyalar
Kartal Maltepe arasında sahil yolunda Maltepeye giderken Tekel fabrikasını geçtikten sonraki parkta yer alan Sahil sekoyaları fotoğrafları Üç adetler. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ağaçlardan kopan bir kaç dal parçasını da dikmiştim. İnşallah bir tanesi tutacak gibi http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1304535868 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2011
|
Tohum
Tohumdan yeni sekoya üretme çalışmalarımda daha önceki hatalarımı tekrarlamayarak bir aşama atladım sanırım. Şu anda 7 tane tohumdan yeni çıkmış sekoyalarım vardı. Vardı diyorum, çünkü 2 tanesini kaybettim ve sebebi hakkında hiç bir fikrim yok. En üstteki resimde, ölen iki tanesini rahatlıkla görebilirsiniz. Bugüne kadar aydınlık bir odada tutuyordum, dün ilk defa güneşe çıkarttım. Saksının içinde sadece perlit ve çimlendirme torfu var. Bundan sonra ne yapmalıyım, bana yol gösterebilirmisiniz ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Fazla sulama yapmadan devam edin sayın ozgurey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Güneş konusunda bir tavsiye varmı ? Direk güneşe koymalımıyım, yoksa aydınlık yeter mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Evet ben de öyle düşünüp, güneş alabilecekleri bir yere koydum şimdi. Direk güneş ışığı çok gelebilir diye düşündüm, o yüzden tülün arkasından gelen güneş ışığını alacak şekilde yerleştirdim şimdi. Bu arada, güneşe koyduktan sonra mantar oluşumları da yokolmaya yakın bir noktaya geldi. Düzenleyen ozgurey : 18-05-2011 saat 13:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Sekoyalarımın şu anki durumu bu, acaba farklı saksılara ayırmak için uygun zamanmıdır ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Gelişimleri hızlı iyi duruyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Ben de öyle yapmak gerekir diye biliyordum, ama Mikail Bey'in öbür forumdaki yorumundan anladığım, bir an önce ayırmamız gerektiği yönündeydi. Şimdi bekleyelim bakalım, bir de kendisinden yorum alalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sizin bitkiler besleyici yapraklardan kurtulmamışlar daha mikail bey besleyici yapraklardan kurtulmussalar ayırın demiş daha üzerlerindeler. eğer mikail beyin dediğine uyacaksanız besleyici yaprakların kuruyup dökülmesini bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Besleyici yapraklar dediğimiz, ilk çıkan 4 yaprak mı ? O durumda evet, gayet canlılar henüz. Bir de ikinci resmin üst tarafında, kabuklarından sıyrılamayan bir arkadaş kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Evet ilk çıkan 4 yapraktan bahsediyorum. Aktaracaksanız onların kendliğinden kuruyup dökülmelerini bekleyin. Sert hemen çıkmıyorsa o kabuk bırakın dursun köklere zara verilebilir. biraz daha baktınız hala çıkmadı tekrar yoklayın ya da kendliğinden atar. Zaten besleyici yapraklarda duruyor zararı olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Nerdesiniz sekoyacılar sesiniz,soluğunuz çıkmıyor.Konuyu hareketlendirin biraz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Kendisinin atmasını bekleyin, ayrıca daha saksıdan ayırmak için çok erken en az 1 sene beklemeniz lazım sayın ozgurey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Orman fidanlıklarında aynı usulle çalışma yapılıyor sayın Kalyon. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Merhaba, Sekoya filizlerimin son halinin fotolarını görebilirsiniz, maalesef ufak bir saksıda çok yakınlar, umarım ayırırken çok fire vermem. Bu konuda her türlü tavsiyeye açığım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Alıntı:
Bütün bunlar sarsılan kök sisteminin bir an evvel toparlanmasını sağlayacaktır. Bu işlem aşağı yukarı bütün bitki transplantasyon işlemlerinde uygulanabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
merhabalar bende sekoyalara ilgi duyanlardanım ama tohumdan sekoya sempervirens i üretemedim. 2 yıldır burasını takiip ediyorum. geçen gün bafrada tesadüfen üçyol ağazı bir adacıkta sekoyo olduğunu tahmin ettiğim birbuçuk metre boyunda bir sekoya sempervirens gördüm örnek yaprak aldım siteye eklemeye çalışacağım hem sizlerinde fikirlerini alacağım. eğer gerçekten sekoya sempervirens ise çelikten üretmeye çalışacagım. Işık ve Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Sayın ozgurey, Maşallah Sekoya fideleriniz güzel görünüyor,çimlendirmek zor olsada siz başarmıssiniz.Endişe etmeyin şaşırtması kolay.Kışın kökünden çekerek daha büyük kaba alın,hemen uyum sağlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Bunlarda bizim iki yıl önce ektiğimiz Sekoyalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Herkese merhabalar ,yakında istanbuldaki sekoya giganteumun resimlerini koyacağım 1.5 yıl içinde ne kadar büyüdüğü resimlerde karşılaştırmalı olarak göreceksiniz.Giganteumun istanbulda büyümesi için bir fikir verebileceğini umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2011
|
bence kağıt havluda çimlendirmek çok daha kolay, hem havalanması çok iyi, hemde gözünüzün önünde, mm mm izleyebilirsiniz, ben de daha yeni 4 tane çimlendirdim, çimlenecek tohum tipinden belli oluyor zaten, içi dolu ve sağlıklı gözükenler büyük ihtimalle çimlenir, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
sekoya sempervirens olduğunu düşündüğüm ağacın yapraklarını fotoğraflamıştım işte fotoğraflar sizin yorumunuz nedri öğrenebilirmiyim. bu ağacın türü nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|