agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni100Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-10-2007, 11:58   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-10-2007
merhaba burdurda fıstık çamı yetiştirmek istiyoruz fide alımı fiyatları ve nerden bulacağımız konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

ossgee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2007, 02:37   #2
Ağaçsever

calcium's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2007
yaklaşık 4 gündür mart ayında tohum olarak ektiğim fıstık çamlarını 10'luk saksıdan 20'lik saksılara alıyorum.4 günde yaklaşık 1000 tane aktardım.aktardığım saksılara toprak,nehir mili ve gübre karışımı ile dolduruyorum.bazı fidanlar 10'luk saksıların altından köklerini aşağı salmış bunlarda hassas olmak gerekiyor.minimum zedelenme ile aktarmayı sağlamaya çalışıyorum

calcium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 00:00   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Arkadaşım bu konuda seninle görüşebiliriz sanırım özellikle fide ve dikilen tohumların neden bir süre sonra öldüğü konusunda. Ayrıca nerede myaşadığını bilmeye ihtiyacım var.

karafatma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2010, 18:18   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-07-2010
alattin bey verdiğiniz bilgiler için size çok teşekkür ederim cep telefonum 0546 778 84 84 ben istanbuldayım bu bölgedeki fıstık çamı yetiştiricileriyle görüşüp size tohum fiyatları hakkında bilgi vericem görüşmek üzere.

hakanpurlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2006, 08:54   #5
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
1-Çam fıstıgı nerelerde yetişir?
C: Çam fıstığı Türkiye'de çam ağacının yetiştiği her yerde yetişir.Orman müdürlükleri artık normal çam yerine orman ağacı olarak fıstık çamını dikiyor.

2-bakımı nasıl yapılır?
C: Özel bir bakımı yok ancak ilk yıllarda özel dikimlerde sulanmasında fayda vardır, yine fıstık veren ağaçlara ağaca form verme, aralama ayıklama budaması yapılır.

3-kastamonu yöresinde bir sürü çam agacı var ama kozasında fıstık yok bu yörede yetişir mi ?
c: Evet yetişir. Dikebilirsiniz. Hatta şiddetle tavsiye ederim. Çünki artık büyük koperatiflerde veya sitelerde yeşil alan oluşturmak için ucuz ve kaliteli bir gölgelilik için uzun vadede emeksiz ve kolay bir yatırım denilebilir. Belki yeşil alan oluşturma veya yatırım amaçlı dikimlerinde bir çok bitkinin aksine 12 yıl gibi uzun bir sürede meyveye yattığını düşünürseniz sabırsız yatırımcılar için çok uzun bir süre olabilir. Özellikle köy ağaçlandırmalarında köyler için köye geleceğe yönelik oldukça iyi bir yatırım denebilir.

pylori beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2006, 09:33   #6
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Klimanjaro
C: Çam fıstığı Türkiye'de çam ağacının yetiştiği her yerde yetişir.Orman müdürlükleri artık normal çam yerine orman ağacı olarak fıstık çamını dikiyor.

2-bakımı nasıl yapılır?
C: Özel bir bakımı yok ancak ilk yıllarda özel dikimlerde sulanmasında fayda vardır, yine fıstık veren ağaçlara ağaca form verme, aralama ayıklama budaması yapılır.

3-kastamonu yöresinde bir sürü çam agacı var ama kozasında fıstık yok bu yörede yetişir mi ?
c: Evet yetişir. Dikebilirsiniz. Hatta şiddetle tavsiye ederim. Çünki artık büyük koperatiflerde veya sitelerde yeşil alan oluşturmak için ucuz ve kaliteli bir gölgelilik için uzun vadede emeksiz ve kolay bir yatırım denilebilir. Belki yeşil alan oluşturma veya yatırım amaçlı dikimlerinde bir çok bitkinin aksine 12 yıl gibi uzun bir sürede meyveye yattığını düşünürseniz sabırsız yatırımcılar için çok uzun bir süre olabilir. Özellikle köy ağaçlandırmalarında köyler için köye geleceğe yönelik oldukça iyi bir yatırım denebilir.

Yanlış anlaşılabilecek bazı konuları düzeltmek istiyorum.

Fıstık Çamı, çam ağacının yetiştiği her yerde yetişmez. Güney ve batı Anadolu'da tüm sahil şeridinde dğal olarak yetişir. Bunun haricinde Maraş Önsan Köyü, Trabzon Kalenema deresi, Çoruh vadisi Fıstıklı Köyü'nde lokal olarak görülür.

Orman Genel Müdürlüğü Çam ağacı yerine orman ağacı dikmiyor. Sadece Akdeniz ve Ege sahil şeridinde Fıstık Çamı ağacına önem veriyor ve yetiştirilmesini teşvik ediyor.

Kastamonu'da Fıstık Çamı yetiştirmeye gelince ben tavsiye etmem. Akdeniz ikliminden uzaklaştıkça ağacın yaşama şansı azalır. Yaşasa bile verimi düşük olur.

pylori beğendi.
sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2010, 03:08   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2010
umarım yanlış anlaşılmaz diyerekten bir kaç şeyi yerine oturmasının önemli olduğunu düşünüyorum.
1.Yetişme açısından ülkemizin her yerinde yetişir demek doğru olmaz. Çünkü yetiştirmek istediğiniz yerdeki ekolojik özellikler bunlara engel olabilir. Fakat ışık ihtiyacı diğer çam türlerine göre oldukça yüksektir. Bunu dikkate almalıyız diye düşünüyorum.

2.Bu türümüzde genelde çimlenme engeli bulunmaktadır. Bunu ortadan kaldırmak için birkaç yöntem vardır, çimlenme engelinin kaldırılmasında
a) Çizikleme yöntemi ( zımparalama )
b) sıcak suda şişirme yöntemi
c) soğuk suda şişirme yöntemi
d) sülfirik asitte bekletme yöntemi
Bu yöntemler diğer türler içinde geçerli olmak üzere, çimlenme engelinin kaldırılmasında kullanılmaktadır.

3. Bakım aşamasına gelicek olursak, Fıstık çamını budamamız gerekmektedir.ve bakım işlemlerinde gölgede kalmasını engellemeliyiz; yoksa ölümlere kadar varabilecek sorunlarla karşılaşmamız muhtemel olacaktır. son olarak şuan fıstık çamları köylülere gelir getirmesi açısından, devletin yapmış olduğu gençleştirme sahalarında tali tür olarak seçilmektedir. Bu bakıma oldukça önem verilmesi gereklidir. Çok hızlı büyüyen türlerimizden bir tanesidir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster

2-bakımı nasıl yapılır?

Volkan E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2006, 14:01   #8
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Düzeltmeler için teşekkür ediyorum. Ancak Karadeniz bölgesinde dahi Orman işletme müdürlüklerinin yaygınlaştırmak amaçlı fıstık çamı ürettiğini ve ormanlara dikim yaptırıldığını biliyorum bu yılki iznimde resmi kaynaklardan öğrendiğim bilgiler bunlar ancak Orman Bakanlığının aksine Tarım bakanlığından öğrendiğimi söyleyebilirim. Verim açısından gözlemlerim sizi bilginizle örtüşüyor Tokat (memleketim) ta yetişen oldukça yaşlı olduğuna şahit olduğum fıstık çamı ağaçlarının yeşilliği açısından gür olmasına rağmen dediğiniz gibi oldukça az fıstık yapmasıda gözlemlerimden birisi.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 14:43   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-07-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Düzeltmeler için teşekkür ediyorum. Ancak Karadeniz bölgesinde dahi Orman işletme müdürlüklerinin yaygınlaştırmak amaçlı fıstık çamı ürettiğini ve ormanlara dikim yaptırıldığını biliyorum bu yılki iznimde resmi kaynaklardan öğrendiğim bilgiler bunlar ancak Orman Bakanlığının aksine Tarım bakanlığından öğrendiğimi söyleyebilirim. Verim açısından gözlemlerim sizi bilginizle örtüşüyor Tokat (memleketim) ta yetişen oldukça yaşlı olduğuna şahit olduğum fıstık çamı ağaçlarının yeşilliği açısından gür olmasına rağmen dediğiniz gibi oldukça az fıstık yapmasıda gözlemlerimden birisi.
Selam hemşerim, ben de tokat turhal'dan. Ben de merak ediyorum bu fıstık çamını. Tokatta yetişen çam ağaçlarının az fıstık yaptığını söylemişsiniz. Bunun çam ağacının cinsiyle alakası olablir mi? Ya da direkt iklimle mi alakalı. Bilgiedindiyseniz paylaşmanızı rica ederim.

Çetin ceviz60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2006, 17:08   #10
Ağaç Dostu

Plumbago's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2005
Galeri: 17
Benim bildiğim kadarıyla da ;

Kentiçi uygulamalarda, bitkinin ilk gelişimindeki 25-30 yıllık süreçten sonra küremsi yapıda olan formu şemsiye formuna dönmeye başladığı sıralarda kışın kar yağan yerlerde kar baskısına dayanamayan dalların kırılması nedeniyle bitkinin zarar gördüğünü ve bu nedenle kışın fazla kar yağan bölgelerde yetiştirilmesinin uygun olmadığıdır.

Tabii ki orman işletme müdürlükleri bu tarz çalışmalar yapıyorlarsa benden fazla bildikleri bir şeyler vardır

Plumbago Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2006, 10:07   #11
Ağaçsever

*sirius*'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2006
Ben de resmini ekleyeyim...

Umarım kaynaklar beni yanıltmaz.

Pinus pinea - Fıstık Çamı

Düzenleyen DarkYES : 14-08-2006 saat 18:50
*sirius* Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2006, 22:51   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Değerli arkadaşlar fıstık çamı hiç bir zaman fazla su isteği olan bir bitki degildir o nedenle ilk yetiştirme döneminde su muhakkak kontrullü verilmelidir aksinde her zaman kök çürümeleriyle karşılaşmanız kaçınılmazdır,susuzluga karşıda fideler birhayli dayanıklıdır o nedenle toprak neminin kontrollü muhafazası esas olmalıdır.
Fıstık çamı toprak ve besin yönünden çok secici degilsede iklim bu ağaç için belirleyici bir etkendir.Yetişme yeri bakımından titizlik gerektirmeyen, fakir, kumlu, kireçli veya killi topraklarda, kurak iklimlerde yetişir. Güneşli yerleri sever. Soğuk ve sert iklimlerde gelişemez. Işık isteği fazladır.Bu nedenle akdeniz,ege bölgeleri memleketimiz için en ideal verimin alındıgı yerlerdir,
bu bolgeler dışında yetişirsede hiç bir zaman optumum verimi vermezler lokal bölgeler olabilir.
Fıstık çamı için ben bir vakıf ağacı demek istiyorum müthiş bir gelir potansiyeli olmakla beraber bu gelirin sürekliligi açısından ben tüm vakıfların
arazilerinde ****** yetişme açısından uygun yerlerde şiddetle bu ağacı yetiştirmelerini öneriyorum

**(NTV) İzmir’in Bergama ilçesine bağlı Kozak Beldesinin 16 köyünün kaderi fıstık çamlarıyla değişti. Daha önce bağcılık yaparak geçimini sağlayan bölge köylerinde 1986 yılından itibaren fıstık çamının keşfedilmesiyle bu köylerde yaşam standartları bir anda değişti.
Özellikle Kozak’a bağlı 16 köy arasında fıstık çamından yüz milyarlarca lira gelir elde ederek hayat standartlarını yükselten Kaplan ve Aşağıbey köyü diğer köylere de örnek oldu.
Çam fıstığının ardından köy tüzelkişiliğine ait fıstık çamlarından ürünün olduğu yıllarda 500- 600 milyar liranın üzerinde gelir sağlandığını belirten Kaplan Köyü Muhtarı Harun Demir, şahısların ise fıstık çamından yılda 25- 30 milyar lira arasında gelir elde ettiğini söyledi.

pylori beğendi.
sedrus_73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2007, 10:04   #13
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Bana Denizli'den iki adet fıstık çamı kozalağı getirmişti birisi. Onları cam kenarına koydum, yazdan beri oradalar ama ancak geçen hafta açılıp içindeki tohumları dökmeye başladılar.
Tecrübelerinize göre ne yapmam gerekir? Çatlatma konusunda beceriksizim, ceviz kırarken bile bütünü çıkmaz benden
Kendi "yumurta"larımı çatlatmayı becerebildim sadece.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 17:12   #14
/

Giriş Tarihi: 16-01-2010
Fıstık çamı nasıl çimlendirebilir? Çimlenme safhasına ait fotoğrafı olan arkadaş var mı?
teşekkür ederim yarıdımı olacak arkadaşlara...

omer can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 20:11   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-10-2012
Benim 1 fıstıkçamım var.

Evet,doğru... Benim bir tane 2 yaşında fıstıkçamım var. Resmini ilerleyen zamanlarda yükleyeceğim. Şimdi İstanbul'da olduğum için yükleyemiyorum.
Bir kaç sorum var fıstıkçamı ile ilgili.
Soru-1:
Fıstıkçamını ne zaman Ankara'ya (dışarıya) ekmeli.
Soru-2:
Müsaadeniz ile bu soruya kendim cevap vereceğim.
Ankara'da yetişir mi?
Cevap:Evet,yetişir,kendi gözlerim ile gördüm.
Bu kadar sorum var.

Düzenleyen kızıl-çam : 31-12-2012 saat 13:51 Neden: Bir kelimeyi yanlış yazmıştım. Ağacımın yaşını yanlış yazmışım.
kızıl-çam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2006, 13:41   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-05-2006
Teşekkürler sedrus 73.

Elimde bir miktar çam fıstığı var. Bugünlerde saksılara ekmek istiyorum. Bu mevsim uygun mudur?

Bahaust'un bitki reyonunda bir görevli su geçirgenliğini artırmak için torfa %20 oranında ince kum eklememi söyledi. Doğru bir uygulama olur mu?

egökkuş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2006, 23:20   #17
Yeni Üye

sevgili egökkuş reçineli agaçların tohum ekimlerinde %20 torf %30 yanmış ve kırılmış kuyun gübresi %30 bitkisel toprak %20 dere milinden yapacağın karışımdan güzel sonuçlar alacağından eminim yanlız toprak ilaçlaması yapmanda ve suyu toprak ihtiyaç duyduğunda vermekle mükemmeliyeti arttıracağından şüphem yok

Eski 15-08-2006, 18:47   #18
Ağaçsever

sevgili sedrus 73 izninle yakalamışken şunları da sorayım:

dere mili nereden bulunur?
ne tür ilacı hangi miktarda ve sıklıkta, ne zaman vermeliyim?
toprağın suya ihtiyaç duyduğunu nasıl anlarım?
çam tohumlarını ekeceğim kabın ebatları, özellikle derinliği ne kadar olmalı?
fide kaç yaşına gelince toprağa aktarmalı?

şimdiden sağol.

Eski 16-08-2006, 08:47   #19
Yeni Üye

sayın egökkuş dere mililini(kumu) ya kendin bir akarsu yatagından toplayacaksın **** peyzaj,bahçe işleriyle ugraşanlardan temin edeceksin
toprak ilaçlamasının birincisini ekim sırasında yapman ikincisini bitkilerin çıkış döneminde yapman yeterli ilaç olarak captan kullana bilirsin previcur da gayet
iyi sonuçlar verir
toprak nemini anlaman biraz pratik gerektirir gökkuş gözlemliyeceksin topraktaki nem için eline aldıgın toprak parçasını sıktıgında dagılmıyor sıkışıyorsa su ihtiyacı yoktur nemli fakat sıktıktan sonra ufalanıyorsa
istenen budur nemini yitirmiş ise zaten su istiyordur
ekimi 12*16 posetlere yaklaşık 2-3cm derine yapabilirsin fideleri asgari
yaşından sonra toprada dikebilirsin dikimi geniş alanlara yapacaksan bu süreyi
uzatabilirsin

Eski 23-08-2006, 15:56   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-08-2006
merhaba arkadaslar. ben sivastan sadik günes. acaba ic anadoluda bu agacin üretimini yapan varmi. varsa ürün verimi nasil. bilgi verirseniz sevinirim. bulundugum bölgenin rakimi 1650-1700 civarinda

Sadik Gunes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2006, 16:53   #21
Ağaç Dostu

hasan42's Avatar

Giriş Tarihi: 04-11-2005
Galeri: 112
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sadik Gunes
bulundugum bölgenin rakimi 1650-1700 civarinda
Hımm. Aslında o rakımda yetiştirdiğiniz meyve ağaçları ve verimleri konusunda biraz bilgi verseniz benzer yerlerde meyve ağacı yetiştirmek isteyen bizler için yararlı olur diye düşünüyorum. Örneğin, badem yatiştirebiliyor musunuz?

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2006, 19:28   #22
Yeni Üye

hasan bey, bizim oralarin gecim kaynagi sadece tahil ve hayvanciliktir. meyva vardir bahcelerde ama ticari amacli degil. bedam yok. cam yetisir ama. ne kadar dogru bilmem ama bu agaclardan cam yetisen her yerde ürün alinabilecegini yazmislar. detayli bilgi verirseniz sevinirim.

gunsat79@hotmail.de

Eski 07-09-2006, 19:20   #23
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedrus_73
toprak ilaçlamasının birincisini ekim sırasında yapman ikincisini bitkilerin çıkış döneminde yapman yeterli ilaç olarak captan kullana bilirsin previcur da gayet iyi sonuçlar verir
sevgili sedrus_73,

Dün ilaç almak için uğradığım markette previcur vardı. Ancak şişenin üzerinde evde kesinlikle kullanılmaması, sadece belirtilen bitkilerde (kabak, patates, bir iki bitki adı daha vardı) kullanılması yönünde uyarılar vardı.

Ayrıca tohumda kullanılacağında, mutlaka tohumla temas etmesi gerektiği yazıyordu. Bunu nasıl yapacağımı bilemedim. Marketin ziraatçisi (öyle biri varmış) o sırada yoktu, soramadım.

Sonuçta hem çocuklara zarar vermesinden korktuğum için hem de nasıl kullanacağımı bilemediğimden almaktan vazgeçtim.

İlacın nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verebilir misin?

Eski 23-08-2006, 20:35   #24
Ağaç Dostu

hasan42's Avatar

Benim bölgemde en büyük zararı geç bahar donları yapıyor. Sizin bölgenin rakımı buradan oldukça yüksek. Buranın rakımı 1050 metre. Sizin bölgede yetişen meyveler burada daha rahat yetişebilir düşüncesiyle sormuştum bu soruyu.
Çam ağacı Sibirya'da bile yetiştiğine göre sizin bölgede yetişir tabi. Eğer fıstık çamı için de aynı şey sözkonusu ise biz de burada deneyebiliriz.

Eski 23-08-2006, 21:05   #25
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
plumbago fıstık çamının heryerde yayılım göstermediğini söylemişti. bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinseniz daha iyi olur bence

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 11:34   #26
Yeni Üye

herkese günaydin.

hasan bey. sizin bulundugunuz rakimla bizimkinin iklimi eminimki cok farklidir. zira bize 10 km uzaklikta olan köylerde bile harman daha önce baslar, onlarda kaysi yetisir bizde yetismez. biz zaten hersene 30-40 cm dikeriz kendi tarlalarimiza. bu agaci biri tavsiye etmisti. ne zaman dikilecegi hakkinda bilgi verirseniz sevinirim. bu ilkbaharda sirf bu agac icin türkiyeye gelecem. 100 kadar fidan dikmeyi düsünüyorum. iklime uyum saglarda ürün verirse ne ala. vermezsede canimiz sagolsun. ülkemizin cigerlerinin yandigi su günlerde bir fidanda diksek kardir diye düsünüyorum.

Eski 24-08-2006, 11:58   #27
Ağaç Dostu

hasan42's Avatar

Çelik gibi havası vardır sizin oraların o zaman!
Memet Hocam haklı gibi görünüyor. Bizim buralarda hiç fıstık çamı yok. Demek ki her yere yetişmiyor. Sanırım sizin sorularınızın cevabı için hep birlikte burayı bir uzmanın okumasını bekleyeceğiz.

Eski 24-08-2006, 18:50   #28
Ağaçsever

ceratonia's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2006
Arkadaşlar Fıstık çamı Akdeniz kıyılarında yetişen bir türdür. İstisnai olarak Anadolu Çapraz Hattı diye tanımlanan ve Dörtyol ilçemizin üst kısımlarından(Amanoslar), Artvin Yusufeli ye kadar uzanan düz bir hat boyunca, bu sayede Artvin yöresindede doğal olarak görülür. Bu hat boyunca aynı türleri görmek mümkün.

Şiddetli donlardan zarar görür(-18). Bu türümüzü bahsettiğiniz mıntıkalarda yetiştirmek, mahsül almak çok güç. Çamların türlere göre yetişme muhiti farklılık gösterir. Mesela sarıçam 2600 m. rakıma, Karaçam bulunduğu bölgede 1400 m. rakıma çıkabilir, ama bunu fıstıkçamı için söylemek imkansız. Kızılçam dahi 0'dan 1200'lere çıkar.

Bunedenle farklı türler düşünün bence. Mesela Sivas için sarıçam uygun.

Düzenleyen Plumbago : 25-08-2006 saat 10:59 Neden: paragraf oluşturma
ceratonia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2013, 17:35   #29
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feyza... Mesajı Göster
Marmara'da yaşıyorum burada yetişmez mi
Rahatlıkla yetişir, merak etmeyin. Hatta dikerken dikkatli olursanız ve tutarsa, kolay kolay öldüremezsiniz, ne kurak, ne bir şey zarar verir.

Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2006, 11:56   #30
Yeni Üye

oldrower's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2006
Question

Fıstık Çamının Tohumları hangi ayda yapılmalıdır?

oldrower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025