![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Limon çamı
limon çamı diye piyasada satılan sarı yapraklı çam türünün latince adını bilen varmı |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
limoni servi olmalı : Cupressus macrocarpa |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
hayır çok farklı |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Fotoğrafını koyarsanız arkadaşlar yardımcı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Cupressus goveniana : Limoni selvi. Elde oğuşturunca yapraklarınfdan limon kokusu gelir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
takıldınız serviye, ![]() servi değil, resmini çekebilirsem göndericem. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
yahut benmi hayal gördüm eleman çam deyince çamamı benzettim ne, neyse perşembe bi bakayım gene |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Umarım cevabınızı bulmuşsunuzdur. Doğrusu hayal görmekte hatta HAYAL KAHVESİNE uğramakta bazen çok işe yarıyor. Kedimden biliyorum. Bir ağaç sever olarak yardıma hazırım. Selamlar! |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
![]() sağol cemal , cupressus macrocarpa gold crest imiş. limon çamı dediler uzaktan bakınca bende çama benzettim. Meğer serviymiş. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu "kültivarıdır" kelimesinin anlamını biraz açarsanız sevinirim Saygıyla. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir monteri servisi ormanı düşünün sayısının 1000 adet kadar, şöyle genel özelliklerine bakınca iğne yaprakların yeşil, kozalakların büyük olduğunu görüyoruz. Yani hepsinin genel karakterleri birbirin aynı, ancak 1000 adet fidan içerisinde 1 veya 2 tanesi sarı yapraklı, limon kokulu olsun (limoni servi) yani ana türden tamamen farklı işte bu kültivardır. Monteri servisinin değişime uğramış bir çeşitidir, Bu olay doğada milyonda bir gerçekleşir. Doğada veya fidanlıklarda kendiliğinde ortaya çıkabileceği gibi insan eliyle x veya gama ışınları yardımıyla bunun dışında genetik müdahalerle değişik formda kültivarlar elde edilebilir. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Ormanbotaniği ! Bir süredir bilgisayarımdaki teknik sebebler nedeni ile formda pek kalamadım. Açıklamanızı bu sabah görme şansım oldu. Açıklama için teşekkürler. Saygıyla kalın. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
Limon Serviye Biçim Verebilmek
Limon servi, çok güzel kesilip çok değişik ve hoş biçimler alabiliyor. Bahçem de çit için diktiğim 60 serviyi ben de keseceğim. Soru1 Ancak kesilen yaprakları ve/veya dalları çimlerin üzerinden temizleme işi zahmetli. Kendinden torbalı bir makasla mı kesmeliyim? Nereden bulabilirim (İzmir de olursa iyi olur ) Soru2 Örneğin burgu şeklinde kesilen bir servi için sanki bildiğimiz düz makaslardan daha özel kesiciler olmalı. Konuyu bilenler yardımcı olabilir mi Teşekkürler |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|