![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
Limon servilerdeki kuruma , tamamen üretim tekniğinden kaynaklanır. Limon servi ya kendi dallarından çelik yapılarak üretilir, veya Kara servi dediğimiz(mezarlık servisi) tür üzerine AŞI yapılarak çoğaltılır. 1. Çelik aköklendirilerek yetiştirilen limon servilerin kök sistemleri daha narin, nazik olur. Aşırı sulamadan veya az sulamadan olumsuz etkilenir, yer değiştirmelerde yeni kök oluşturması zor olur ve sonuçta kök yapamayınca kaybettiği suyu alamaz ve kurur. Bu nedenle işi bilenler aşısız, çelikle çoğalmış ,tarlada büyütülmüş fidanları almazlar, tercih etmezler. 2. Kara servi üzerine aşılanan limon servilerin kökleri ,kuraklığa ve topraktaki olumsuzluklara karşı daha dayanıklıdır. Kökleri kolayca kurumaz ve kendisini yenileyebilir ve repikaj yapıldığı (yer değiştirildiği) zaman kurumaz. örneğin ben 5 TL ye 2,5 m Limon serviyi satamıyorum!! Neden Çelik ile üretildiği için?!! |
![]() |
![]() ![]() |
|
|