agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni163Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2009, 22:59   #61
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
bende meyveli tepe hayranlarındanım)

bahtiyar02 beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 11:44   #62
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Azimli çalışmalarına hayran olmayan yok, hatta Sabah Gazetesi yazarı, Haşmet Babaoğlu bile;

Haftanın iz bırakanları; Şehir terk edip toprak ve bitkilerde huzur arayanların bloglarından hoş bir örnek: meyvelitepe.

4 Ekim 2009 Sabah Gazetesi
Kaynak

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 11:59   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
Hayallerinizi okurken bu benim dedim.

Bu şehirden gideceğim bir gün.

Eşime referans olarak sizi ve sitenizi gösterdim. Bana da beni hiç tanımadan destek oldunuz.

Yaşım geç ama çalışmalara başladım. Bir yer var benim için ve ben orayı bulacağım.

Sizi takip ediyoruz.Takdir ediyoruz.

Saygılarımla.

cukurovalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 13:58   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cukurovalı Mesajı Göster
Hayallerinizi okurken bu benim dedim.

Yaşım geç ama çalışmalara başladım.
Evet işte bu kadar...

Hayalini kurduysanız bu iş kesin olur ve hatta yarısına bile gelmiş sayılırsınız sevgili cukurovalı...

Sevgili Meyvelitepe bile 30 yıl önce bu hayali kurmuştu bildiğim kadarıyla ki şunun şurasında ne kalmış ki; de benim aklıma bir fıkra getirdiniz.

Adamın biri yolda giderken bir nal bulmuş, geri kaldı üç nal bir at demiş.

Başarılar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 18:41   #65
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sevgili, Zenfree, Sonja Varol, Bahtiyar02, Akcan67, İdris bey, Berduray, Çukurovalı, Halil bey, ben ve eşim hepinize çok teşekkür ederiz. Bu kadar övgü dolu sözlerin bizi biraz utandırdığını itiraf etmeliyim.

Sabah gazetesi yazarı da bir şekilde yazılarımıza ulaşmış olmalı ki, sözünü etmeye değer bulmuş. Haberimiz yoktu. Sn.Berduray'a teşekkürler. Hoş bir duygu.

Halil bey yazmış, ki çok doğru. Hayal etmek işin yarısı. Diğer yarısı da hayalleri ertelemeyip ilk adımı atmakta. Gerisi kendiliğinden olur.

Yaptığımız her şeyi yazarak bizim gibi düşünenlere cesaret verebileceğimizi (gelen tepkilerden aynı zamanda cesaret de almak üzere) işin en başında düşünmüştük. Yaşamımızın en önemli projelerinden biri olarak gördüğümüz Meyvelitepe'de Türkçe kaynak yetersizliğine de minicik de olsa bir çare olalım, bilginin paylaşılmasının yolunu da açalım istedik.

Arazideki taraçalandırma maksadıyla yaptığımız iki taş duvardan birinin üzerinde bir tarih yazılı. 22 Mart 2007. Bu tarihte ne evimiz vardı, ne meyve fidanlarımız. Sadece kadim zeytin ağaçları, bir hurma ağacı, 8-10 kadar ceviz, bir de kestane ağaçları. Gizemli üvez ağacını da unutmamak gerekir.

Ailemizdeki büyüklerin hemen hepsi öyle bir yatırıma girişmemize karşı çıktılar. Bize deli gözüyle baktılar. Çok yakın arkadaşlarımıza bile söz etmedik. Bir çoğu hala bilmez. Dolayısıyla kimseyle tartışmadık. Fikir bile almadık. Orada kendimizce başka bir dünya yaratmaya çalıştık. Hatta, meyvelitepe diye bir şeyin varlığını bilip, takip ettiği halde bizimle ilişkilendiremeyen tanıdıklarımız bile var

O zamandan bu zamana, iki buçuk yıl geçmiş. Şimdi dönüp bakınca ne çok şey olmuş diye düşünüyorum. Üstelik hala tüm zamanımı meyvelitepe'ye ayıramıyorum. Benim için bile çok şaşırtıcı olan pek çok şey ortaya çıktı. Bunların bazıları hem bizim gibi amatörlerin hem de tarım ile ticari olarak uğraşanların da işine yarıyabilecek şeyler.

Öte yandan çok sık hiç tanımadığımız insanlardan mesajlar alıyoruz. Kimi, zaman ayırıp uzak yerlerden ziyaretimize geliyor, oturup sohbet ediyoruz. Şu ana kadar pek çok insan, arazi alıp kaçış planı yapmamıza sebep oldunuz, sayenizde şuradan şöyle bahçe aldım, tüm bakış açım tamamen şöyle değişti vs. diye yazıyorlar. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Çok duygusal bir durum.

Ne benim ne de eşimin öğrenimi ziraat ile ilgili değil, bambaşka konular. Buna rağmen sadece bu yıl keşfettiğimiz, deneyip sonuç aldığımız şeyler bile heyecan verici. Aynı zamanda da üzücü, bunları biz mi bulup çıkarmalıydık diye.

Son olarak, bugün kararmaya başlayan zeytinlerin her iki çeşitinden de 8-10'ar kilo kadar topladık. Tek bir kurtlu zeytin yok. Müthiş keyif verici bir durum. Üzücü olan ise, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünün entegre mücadele talimatları içinde kaolin kilinin esamesi okunmuyor. Neden diye düşünüyor insan.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 21:23   #66
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Bu başlığı yeni gördüm ve neden daha önce buraya yazı yazmadım diye kendime biraz kızmadım desem yalan olur. Ben çok fazla söz söylemek istemiyorum. Forumu okuyanlar Sn MeyvelıTepe'yi zaten seçtiği sözcüklerden ve ifadelerden hemen anlıyorlar. Kendisini tanımış olmaktan son derece mutluyum ve ne gariptir ki içimde sanki Meyvelitepe'yi kırk yıldır tanıyormuşum gibi bir his var. Sanki yıllar önce aynı mahallede çember çevirdik, futbol oynadık. MeyveliTepe sözcüğü bana huzur veriyor. İçimi rahatlatıyor. MeyveliTepe, sanki aniden karşınıza çıkan bir deniz ya da çöldeki bir vaha gibi. MeyveliTepe'ler hep olmalı diye düşünüyorum. İçimde bir ses, MeyveliTepe olursa, Meyvelitepe'ler çoğalırsa; topraklarımız çöl olmayacak, sularımız kirlenmeyecek, kırlarımız, bahçelerimiz hep bakımlı olacak diyor. O yüzden, artık MeyveliTepe sadece kendisi değildir. O yüzbinlerce hatta belki de milyonlarca insanın hayalidir. O bir gün başlayacak diye sabırla beklediğimiz bir hareketin de adıdıdır. İyi ki varsın Meyvelitepe. İlk fırsatta sizi ve eşinizi ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum.
Not: Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünün entegre mücadele talimatları içinde kaolin kilinin esamesinin olmamasına hiç şaşırmadım. Ben EM'yi Türkiye'ye ilk getirdiğimde, Bakanlıkta kimse Yararlı Mikroorganizmanın ne olduğunu dahi bilmiyordu.

çiğdem42 beğendi.
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 14:40   #67
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 99
Galeri: 1
Bloğunuzu ben de ilgiyle takip ediyorum. Tebrikler çok başarılı çalışmalarınız var. Dün kayınbabama da gösterdim internet sitenizi. O da çok ilgilendi. Kaolin kilini denemek istiyor. Acaba nerde bulabiliriz kaolini?

brody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 15:07   #68
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn. Brody, teşekkür ederim.
Kaolin kilini Orfe teknik diye bir firmadan temin etmiştim. Zeytin zararlılarıyla doğal mücadele başlığında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

çiğdem42 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 17:04   #69
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 99
Galeri: 1
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

brody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 20:24   #70
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
Sn;Meyvelitepe Arkadaşlara katılıyorum ,Abartıklarını da düşünmüyorum.Doğaya gönül veren bizim gibi amatörler (ve hatta profestoneller) için, çok başarılı bir örnek oluşturduğunuzu düşünüyorum. Minik bilgi kırıntılarını bilimsel düşünebilme yeteneğinizle dantel gibi işleyip,sabır ve özenle pratik uygulamalarını yapıyor,Bunların sonuçlarını değerlendirerek,kayıt altına alıyor, bizim için zevkle okuyacağımız yazılara dönüştürebiliyorsunuz.Bunların hepsini bir arada yapabilen üniversitelerimiz de bile çok fazla insanımız ,malesef yok.(olsaydı ,memleketimizin hali böyle olmazdı) .Küçük damlalarınızın daha sık ve daim olması dileğiyle ,elinize yüreğinize sağlık.
EM başlığı altında yazdığım yazıyı ,buraya kopyalamam gerektiğini düşündüm.

çiğdem42 beğendi.
ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 20:27   #71
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sn Meyvelitepe

Kendime nasil kiziyorum bir bilseniz,bu bolum gecenlerde sn Dogaseverin adi gecince ilgimi cekmisti,sizin hakkinizdaki yazilar tam bir yil olmus, hayatimi yazilari ve uygulamalariyla bu kadar etkilemis bir kisi hakkinda nasil olurda bir kac satir yazmamis olayim, ozur dilerim

Agaclar net te daha kesfetmedigim hangi bolumler var kimbilir,gerek blogunuzdaki, gerekse agaclar net teki yazilarinizi her zaman ilgiyle okudum, cok seyler ogrendim,

Yilin neredeyse 8-9 ayini deniz uzerinde geciren,bahce calismalarimin bir cogunu esim ve dostlarim yardimiyla yerine getiren,karaya ciktiginda her dakikasi planli ve dolu olan,deneme ve yanilmaya hic sansi olmayan ben, sizin tecrubelerinizden bugune kadar cok yararlandim,yanilmadan basarilar elde ettim, halen bir cok konuda dumen suyunuzdan gitmeye devam ediyorum,

Sordugum bir cok soruya bugune kadar ozelinizden cok ayrintili cevap ve yorumlar verdiniz,hepsinden cok yararlandim.

Iyiki varsiniz.cok tesekkur ederim.

saygilarimla

çiğdem42 beğendi.
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 14:41   #72
Ağaçsever
 
Özden's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 62
Galeri: 1
Sn. Meyvelitepe
Yolumuz sizinle kesiştiği için çok mutlu olanlardanım ben de. Yazdığınız her bir satıra tüm gönlümle katılıyorum.
Ancak bu "Örnek Proje"yi hayata geçirmek için önce kendi kara gözlü fidanımızı tek başına ayakta durur hale getirmemiz gerekiyor.. Çocuklarımızın eğitimi aşamasında ister istemez büyük şehirlere mahkum oluyoruz.

Keşke sizin Masal Evinizi, içinde her meslekten bir gönüldaşın bulunduğu, kendi kendine döngüyü sağlayabilen "Masal Köy" haline getirebilsek de hayallerimiz için emekliliği beklemek zorunda kalmasak..
Sevgilerle..

çiğdem42 beğendi.
Özden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 19:44   #73
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Dr-ozden, Nazik ve içten mesajınız için çok teşekkür ederim. Biliyorsunuz, fidanlar sağlıklı, temiz, organik topraklarda daha güzel büyüyorlar. Sizin fidan da alışıldık kalıpların dışında daha iyi büyür, kimbilir Masal köyümüz oluşuyor yavaş yavaş. Yakınımızdaki bahçelerde yeni masal evler görünecek yakında diye umuyoruz.

Ayhan bey, teşekkür ederim. Sizin gibi insanların varlığı ülkemiz ve toplumumuz için başlıbaşına umut ve cesaret kaynağı.

ciroz beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 21:09   #74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sevgili Meyvelitepe'

Özellikle çok paralel seyreden bir hobi merakımız olduğu için yazılarınızı içtenlikle takip ediyorum. Ayrıca kardeş, uyumlu bitki popülasyonu ve yaşayışı ile ilgili çalışmalarınızı sürekli takip etmek büyük keyif veriyor. Her şey istediğiniz gibi olsun.

çiğdem42 beğendi.
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 22:50   #75
Yeni Üye
 
Diyne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 18
Sn MeyveliTepe,

Bu ay Antalya'da dört aile sizin sebze adalarını uygulamaya koydu, (ikisi şeklen beğendiği için;biri işi az ve verimi çok olacağı için)

Ben mi...Toprağın kokusu için, ada dışına sıkıştırıverdiğim yonca ve yaban çileğinin devasa yaprakları ve mutlulukları için...
Ya adaların içi mi?

Size mi anlatayım? Nasıl?

İyi ki varsınız...

Saygılar

çiğdem42 beğendi.
Diyne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2010, 08:30   #76
Ağaç Dostu
 
Yılmaz Yalçın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,006
Sn Meyvelitepe,
Geçen yıl sebze bahçemle ilgili önerileriniz sayesinde çok şey öğrendimGerçi sebzeler kabuksuz salyangozlar tarafından afiyetle yenildiAma benim sorularıma sıkılmadan,usanmadan cevap verdiğiniz ve forumda böyle bir üstadın varlığından dolayı ben çok mutluyum.Size çok teşekkür ederim...

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 19:02   #77
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Balbay, teşekkür ediyorum. Tanıtımınızı okuduğumda geçmiş tecrübelerimiz ve bakış açıları bakımından pek çok paralel deneyimlermiz olduğunu farkettim.

Sn.Diyne, sebze adaları, kompost, hurma kurutma ve kaolin uygulamaları, hiç planlamadığım ve baştan tahmin de etmediğim bir şekilde ülkenin her yerinde önemli bir etki yarattı. Pek çok kişi de hayal ettiği bahçe sahibi olma sürecini tetiklediğimizi, harekete geçmelerine sebep olduğumuzu söylüyor. Kendi adıma bu çapta bir etkiyi korkutucu buluyorum biraz. Öte yandan da çok keyiflendiğimi itiraf edeyim

Sn.Kubat İzmirli, teşekkür ederim. Bu kabuklu ve kabuksuz salyangozların basit bir çaresi var. Bakır şeritlerin işe yarayacağından eminim. Yine de önce kendim deniyeyim

çiğdem42 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 20:06   #78
Yeni Üye
 
Diyne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 18
Hurma, kompost yazmamış mıyım?
ve daha niceleri...
Ömrünüze bereket...

Diyne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 14:59   #79
Ağaçsever
 
hbayraktar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 87
Sayın MeyveliTepe,

Bundan 1,5 sene öncesine kadar boğazda ki evime giderken yolda gördüğüm bitkiler ve ağaçlar otomatik olarak orada bitiveriyorlardı, balkonumda yetiştirmeyi beceremediğim mevsimlik çiçekler fidelikte hormona boğulmuş oldukları için zaten ölü olarak geliyordu bana göre, benim suçum yoktu..

Benim de bir şeyleri bilmiyor olabileceğimi düşünmeye başladığımda, didaktik anlatımlı kaynaklar açıkçası çokta içine almadı beni. Ta..ki sizin blogunuza ulaşana kadar, gayet iyi bilirim ki ders gibi okunacak bilgilerle, ilgisi olmayan veya az olan biri konuya bağlanamaz, ilgi alanına giren konularla süslemek lazımdır. Akılcı, düşündürten, olaylara ve kavramlara demogojik değil realistik açıyla yaklaşan, kendini de sorgulayan -ki eşinizi de işin içine katacağım- blog yazılarınızla ilk defa bir foruma üye olup yazmaya başladım, bu aralar hep bir şeyler araştırıyor, soruyor ve öğreniyorum, ancak gelecek senelerde bu edinimleri katkı haline getirebileceğim sanırım.

1,5 sene'nin sonunda yüzlerce tohum çimlendirmiş, sağlıklı fideler üretmiş, bu konuda kendine güveni gelmiş biriyim, çünkü artık biliyorum....

Gönül isterdi ki hergün garanti olan iki komşunuza eklenip sizlerin muhabbetlerinizi, mutlaka tatmak istediğim kalamata zeytinlerinizle, trabzon hurması kurularınızla birlikte tüketeyim. O tarafa yolum düşünce mutlaka kapınızı çalacağım, umarım sizin de yolunuz bu taraflara düşer...

Sevgiler.

hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 15:19   #80
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Unhappy Sıcak sempatik ve hayal gibi

Tepe adını birçok bileşik isimlerde görürüz ve anımsarız, dizilere varıncaya kadar. Adı ne yi çağrıştırıyorsa sahibinin özgünlüğü de onu yansıtıyor olmalı. Meyvelitepe hem verimliliği ve bereketi, çalışmayı ve azmi. Hem de romantik bir hayali çağrıştırıyor. Zümrüt yeşilleri arasında bahçe, umarım sağlık ve sıhatle uzun yıllar bu mutluluk ve arzunuz sizinle olur.

çiğdem42 beğendi.
nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 17:32   #81
Ağaçsever
 
süleyman bey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 99
Sayın Meyvelitepe,
Her şeyden önce deneyimlerini ve bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
Sayende daha doğru işler yaptığımızı görüp etrafdan güzel sözler duymaktan çok
mutluyum.
Hayallerimizin kaharamanı Meyvelitepe dostuma mutluluklar dilerim.

süleyman bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 17:48   #82
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sayın Meyveli Tepe;Yaptılarınızın takipçisiyim.Bahçeçilik konusunda sizden çok şey öğrendim.Meyveli Tepe bloğunuzu sıkı takipçisiyim.Elektronik bahçe dergisi gibi.BAhçecilik uygulamalarında sizi ustam,hocam olarak kabul ediyorum.İyi'ki varsınız.Ailenize ve size bahçenizde mutluluklar diliyorum.Ankara'dan sevgiler,selamlar.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 18:29   #83
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
Sayın Meyvelitepe.
Uzun süre değişik kıtalarda yaşadım. Almanya yaban hayvanları üreticileri federasyonu yönetim kurulu üyeliği yaptım. Aynı zamanda yeminli yaban hayvanları üretim bilirkişisi idim.
Münih yakınlarında ufak bir çiftlikte Alageyik üretimim vardı. Türkiye ye gelişimin nedeni ise, aynı sistemi burada kurmaktı. Önce İzmir e yerleştim. Daha önce burada araziler almıştım ve büyük şehir olmasına rağmen, yinede kasaba havası var. Uzun süre yurtdışında yaşayıp, Türkiyeye dönen pek çok kişi gibi, bende önce tepetakla oldum
Aradan geçen 5 sene içinde değişik araştırmalar yaptım. Niyetim geyik üretimi idi. Orman ve Tarım bakanlıklarının sürtüşmeleri arasında yorulunca, bundan vazgeçerek, alternatif tarımda neler yapabilirimin arayışlarına başladım. Daha önceki yıllarda tanıştığım, ama türkiyede bilinmeyen, veya sadece belli araştırmacı kişiler tarafından bilinen meyveler üzerinde yoğunlaştım. İzmirdeki evimin bahçesinde 200 kök Physalis ve 12 kök Goji Berry deneme üretimi yaptım. Oldukça başarılı bir sonuç elde ettim. İzmir Mordoğan daki arazilerimde Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum), Goji Berry ( Lycium barbarum), Vitalberry (Schisandra chinensis), Miracle berry(Synsepalum dulcificum) ve Moringa ağacı ( Moringa oleifera ) dikmeye başladım. Pek yakında, doğanın ortasında, deniz manzaralı arazimde, evimin inşaatıda bitecek ve böylelikle hem bitkilerimin yanında olacağım hemde ufak çaptada, olsa Sülün ve keklik üretiminede başlıyabileceğim. Çok sevdiğim geyik üretimini başka bir yaşama bırakıyorum.
Türkiyede bulunduğum 5 sene içinde, düşüncelerime yakın insanların varlığından haberdar olmak beni çok memnun etti. Çalışmalarınızı okudum ve size hayattaki yenilgilere gülecek kadar başarılı, torunlarınızla dans edecek kadar sağlıklı, muhtaç olmayacak kadar paralı, uyandığınızda yanınızdakinden mutluluk duyacak kadar aşık olacağınız, güzel bir yaşam diliyorum...
Saygılarımla
Turgut Yılmaz.

dragut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 20:43   #84
aer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
Meyvelitepe'den bahsetmeden önce şöyle bir yanımı anlatmalıyım. Okuduğum kitabın son sayfasını bitirince sanki yemekten kalkmış gibi tokluk hissederim, kitabı sindirir ve en son yazarını düşünürüm. Evet kitabı beğendim ama bunu yazan kimdir, nasıl bir ruh haliyle yazmış, acaba huyu- suyu nasıldır. Yapıtını güzel yapmış derim. Sayın Meyvelitepe nin bizlere sunmuş olduğu cenneti ve blogunu takip ederken de yazara bakışım var. Meyvelitepenin yazarı da benim nazarımda sıcak bir tebessümle neşe veren, dokunduğu mekana renk ve bereket veren bir büyüğümüz. Aileniz ve meyvelitepeniz ile hayırlı ömürler dilerim. (Özür dilerim tanımadan sizi yazılarınız ile değerlendirmeye çalıştım)

MeyveliTepe beğendi.
aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 21:08   #85
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
...
1,5 sene'nin sonunda yüzlerce tohum çimlendirmiş, sağlıklı fideler üretmiş, bu konuda kendine güveni gelmiş biriyim, çünkü artık biliyorum...
Sn.hbayraktar, bunda bir şekilde bir damlacık bir katkımız olduysa başka ne isterim

Ne bildiğini, en çok da, ne bilmediğini bilen, kendi gücüne güvenen insanlar. İşte toplumumuzda ihtiyaç duyduğumuz da tam olarak budur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 21:14   #86
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Nariçi, bir proje düşünün. İçi hep pozitif şeylerle dolu olsun, kaybedeni olmasın. Öyle ki, hem siz ve aileniz, hem bir şekilde değen herkese az çok katkısı olsun. Bir de çok keyifli olsun. Belki de son projeniz. Ne gam, bazen her dakikası bir ömre bedel oluyor, özellikle de sizler gibi insanlardan geri bildirim alınca Romantik mi? Hem de tepeden tırnağa.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 21:25   #87
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Süleyman bey, gönülden teşekkür ediyoruz. Biz de mutlu ve huzurlu ömürler diliyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 21:28   #88
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim Mesajı Göster
Sayın Meyveli Tepe;Yaptılarınızın takipçisiyim.Bahçeçilik konusunda sizden çok şey öğrendim.Meyveli Tepe bloğunuzu sıkı takipçisiyim.Elektronik bahçe dergisi gibi.BAhçecilik uygulamalarında sizi ustam,hocam olarak kabul ediyorum.İyi'ki varsınız.Ailenize ve size bahçenizde mutluluklar diliyorum.Ankara'dan sevgiler,selamlar.
Sn.Minarislim, teşekkür ediyoruz. Biz de sürekli öğreniyoruz. Hepimiz biribirimize bilmediklerimizi öğretiyoruz. Güzel olan da bu zaten, bilgi paylaşıldıkça büyüyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 21:32   #89
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Dragut, sizden öğreneceğimiz çok şey var. Bizim için dilediklerinizi, siz ve içi doğa sevgisi ile dolu herkes için diliyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 21:34   #90
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Aer, teşekkür ediyorum. Yazılardan çıkarttığınız tanım gerçekten mutluluk verici. Keşke öyle olsa

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024