agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Kefir (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/3651.htm)

Hamdullah 13-06-2017 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1510269)
fermente ürünler asidiktir ve yemek esnasında tüketilirse sindirime yardımcı olur. yemek esnasında su içilirse midede ph yükselir ve sindirim sekteye uğrar.
yemekte su yerine fermente içecekler tüketelim.

Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

aydemiraydın 15-06-2017 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mnkartal (Mesaj 1510457)
Merhaba, satın aldığım kefiri farkında olmadan biraz fazla sıcak sütte mayaladım, iyi mayalanmadı sıvı kaldı. Acaba yararlı mayalar ölmüş müdür, mayayı yenilemem mi gerekir?


kefir yapmak yoğurt yapmaktan kolaydır. 25-30 derece sıcaklıkta 24 saate olur. 18 saate olursa tatlı olur. 24 saati geçerse ekşi olur. ben her türlü seviyorum. kımızı daha çok seviyorum.

Sûz-i Dilârâ 09-02-2018 16:01

Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.

24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer.

yalper 12-02-2018 11:43

her mayalamada taneleri yıkamaya bence gerek yok, ama ben de bazen bunu yapıyorum

Sûz-i Dilârâ 12-02-2018 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1530752)
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.

24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer.

Burada bahsettiğim ikinci denememde de başarısız olduktan sonra bir deneme daha yaptım.

İlk sütü sütçüden aldığım sütle ve başaracağımı umarak yapmıştım ancak olmadı. 1 lt. süte kefiri mayalamıştım.

İkincide elimde günlük süt yoktu, aceleyle markete inip Torku süt aldım, 250 ml'e mayaladım yine tutmadı 24 saat de bekletmiştim.

Üçüncüyü pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmalarımda kullanılmak üzere BİM'den aldığım Dost marka süte mayaladım.
Ancak bu defa kefir tanelerinin çok küçük olduğuna karar verip takribi 150 ml kadar süte mayaladım. Kapağını kapattım ve karanlık yerde tuttum. Üstelik normal şartlarda 30 derecede mayalanması söylenen kefiri buzdolabından çıkardığım süte direkt mayaladım. 24 saat sonunda kefirim oldu.;)

Bana gelen kefirler ilk geldiklerinde toplu iğne ucu kadardılar. İlk iki başarısız denemem sırasında büyümeye devam ettiler.

1 lt. süt için iki yemek kaşığı kefir ölçüsü veriliyor ki bu benim ilk ve ikinci başarısızlığımı açıklıyor, üçüncü denememde süt miktarını çok az tuttuğum için de kefirim oldu.

Şimdilik kefirimizi büyütüp çoğaltma önceliğimiz var. :D

Kozanli 12-02-2018 18:58

1 Eklenti(ler)
80 yaşında bir ablam var.
Yaptığı kefirden bir tase ikramda bulundu, hangi sütten yaptığını sorduğumda sığır-camız karışımı sütten yaptığını söyledi.
İçmem için de bu sütü önermişti ve iki haftadır alıyorum.
Kefir içinde bu sütü bir deneyin derim.
3 L bidon içinde satılıyor.
Oldukça yağlı süt.
Biraz reklam gibi oluyor gerçi...

Birsen 33 21-02-2018 02:01

Kefir pastörize sütte zor mayalanıyor. Mahallenin sütçüsünden aldığım süt ile kolay ve kısa sürede mayalanıyor. Gerçeğinde çiğ sütten yapılırmış fakat ben kaynatıp soğutup mayalıyordum. Ayran olarak yazın en güzel içeceği kefir diyorum.

ekizilaslan 20-07-2018 10:23

Maya arıyorum dostlar . Maya paylaşabilecek var mı?

Kozanli 03-10-2018 20:08

Zehir
 
3 Eklenti(ler)
Dün komşunun bahçesinden birkaç kg üzüm aldım.
İlaçlama yaptığı ve üzüm üzerinde kükürt olduğu alenen görünüyordu.
Yıkadım ama yedikten sonra yediğimde dudaklarım ve dilim bayağı acıdı.
Zehirlendiğimi hissettim.
Niğde açık ceza evinde imalat edilen kefirden içtim ve rahatladım.
İçtiğim kefirin tadı ve içimi çok çok iyi.

maylo35 30-10-2018 12:27

arkadaşlar elinde kefir mayası olan var mı?

aydemiraydın 31-10-2018 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maylo35 (Mesaj 1551140)
arkadaşlar elinde kefir mayası olan var mı?

elden ele dolaşan mayalar kirli olabilir. marketlerde hijyen paketlerde satılan mayaları tercih edin.

https://www.dogadanbizim.com.tr/ market raflarında da var.

Mete_Eroğlu 15-04-2019 21:49

Arkadaşlar, kefir hakkında ayrıntılı bilgisi olanlar lütfen ilgilensinler. Bu konuda çok bilgisiz olduğumuzu düşünüyorum. İzniniz ile bildiklerimi aktararak, konuyu derinleştireyim.
Çok zaman önceydi, Trabzonlu bir arkadaşta ağaç dalı şeklinde bir kefir mayası görmüştüm. Kalınlığı üç santim kadar, boyuna uzanan bir dal şeklindeydi ve kesilerek paylaşılıyordu. Bir kaç yıl önce de bir-iki milim kadar kalınlıkta pinpon topu büyüklüğünde yuvarlaklar şeklinde büyüyen bir kefir mayasına daha rastladım. Şu anda her ikisini de yitirmiş bulunmaktayım. Bu mayalar,içinde bulundukları süt kabından çıkarılarak, her hangi bir süzme işlemi yapmadan yeni bir süt kabına konularak kullanıldığından, kullanılması çok kolay oluyordu. Elinde bu tür mayalar olan arkadaşlar, ilgilenirseniz memnun kalacağım, saygılar.

bitkicicocuk 18-06-2019 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem (Mesaj 144195)
Kefirim yoğurt gibi koyulaştı!...

çok normal

Buz Çiçeği 19-06-2019 11:35

En temiz ve saf haliyle kefir mayasını üniversitelerin ziraat fakültelerine başvurarak arzu ettiğiniz miktarlarda ücreti mukabilinde alma imkanınız var.Bilginize.

Asase36 17-03-2021 22:00

İzmir'de oturuyorum (MENDERES). Kefir mayası arıyorum, yardımcı olursanız çok sevineceğim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025