![]() |
Merhaba;
Paylaşımlarınız için kendi adıma, teşekkür ederim. |
Merhaba;
Kefir mayası temin edebileceğim, ilimizde veya komşu iller. Teşekkür ederim BARTIN |
Ben hiç kefir içmedim açıkcası bu kadar faydalı olduğunu yakın bir zamana kadar bilmiyordum geçenlerde gazetede okumuştum hemen aklıma 4 yaşındaki oğlum geldi marketten alıp hazır olanlardan içirmek istiyorum ama yaşla ilgili bir problem olabilirmi birde haftada kaç kere ne kadar süreyle tüketilmesi sağlıklı olur acaba bana bilgi verirseniz sevinirim.
|
Kefirin yaşla ilgili bir sınırı olduğunu sanmıyorum. Üniversiteden aldığım bir metin vardı onda böyle bir açıklama yok.
Her gün bir bardak içilebilir. Hepsini bir seferde içilmesi de şart değil. Yanlış hatırlamıyorsam çocuklar için meyve aromalı kefir de olacaktı piyasada. |
Bende 5 ay ara vermiştim.Bakalım mayalarımı canlandırabilecekmiyim? Yarın mayalamaya başlıyacağım.
|
Alıntı:
|
Kefir mayası bulmak gerekiyor en katkısız olanı evde yapılandır herhalde.Önce mayasını bulalım.Akşam yemeklerde **** yatmadan önce içilirse iyi olur herhalde.
|
Merhaba arkadaşlar,
Yolaç; Kefir açıldıktan sonra içerisindeki fermantasyon devam ettiği için her geçen zamanda ekşime artar. İlk 3 günde bu ekşime içilebilir ve hoşa giden bir ekşimedir. Ekşi seviyorsan içebilirsin hiç bir sakıncası yoktur. Ekşime içerisindeki bakteri, mayaların artmasıdır. Ama 1 haftada bir hayli ekşi bir tat alır:) Öz-den; Kefiri 0 yaş dahil tüm bebekler içebilir. Başlangıçta günde 1 bardak ve 2 aylık kullanım sonrası günde 2 bardak içilmesi yeterlidir. Aslında kefirin içiminde sınır yoktur. Ama işin maddi boyutuda olduğu için 2 bardak etkin kullanım için yeterlidir. Çocuğunuz 4 yaşında olduğu için sade kefir de içebilir, o yüzden içebiliyorsa sade içirin ama hoşuna gitmeze meyvalı olanları tercih edin. Ben gıda mühendisiyim. sorularınız olursa yardımcı olurum. Bir de hazır kefir alacaksınız biz de üniversiteden arkadaşımla kefir üretiyoruz. İstanbulda 3 noktada satışımız var. Eve kargoyla da gönderebiliyoruz. Tadı el yapımı olduğu için %100 doğal ve lezzeti piyasadakilerden çok farklı. Piyasadakilerin tadını begenmez iseniz mailimden de bana ulaşabilirsiniz. HErkese sevgiler.. |
Evet en katkısız olan elde üretim fakat mayayı iyi korumak, hijyenik ortam ve süt kalitesi faydasında çok etkilidir. Günde 2 bardak aç karnına olursa tokluk hissi verdiği için kilo dengesini korur. Mayayı temin edecekseniz Ege üniversitesinden temin etmenizi ve ara ara yeni maya ile çoğaltmanızı kalite açısından tavsiye ederim..
Sevgiyle kalın.. |
5 aydır su içinde buzdolabında bekliyen kefir tanelerim bakalım sütümü mayalayacaklarmı? 3 ay canlı kaldıklarına şahidim.Umarım yine çoğalırlar.Bu sabah işleme başladım.24 saat sonra belli olur !
|
Sn sındırgılı, geçen yaz ben de 2 ay dinlendirme zorunda kalmıştım. Uyandırmak için bir iki gün az süt içerisinde alıştırıp o kefirleri dökmüştüm. Sonra sanırım 3. günde normal kefiri almaya başlamıştım.
Uzun süre kullanmadan bekletince uyanmaları biraz zaman alıyor. |
angely verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda tadına bakıcaz inşallah oğluma içirebilirim çok iştahsız bir çocuk,yeni tadları denemektende pek hoşlanmıyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlkokula giden kuzenim başladı, oda çok zorlanıyor ama süt ve yoğurdudu çok sevmiyor bizimki. Teyzeme süt ve yoğurdu bıraksın kefir içsin dedim çünkü onlardan çok daha etkin ve faydalı. Öle anlaşıp ikna ettik:) Belki işinize yarar:) |
Alıntı:
İyi çalışmalar.. |
24 saatte maalesef kefir tanelerimi uyandıramadım.Bir hareket var ama yetersiz. Sn.Nevsune dediğiniz gibi yaptım.Umarım canlanırlar !!
|
Bende arkadaşımdan kefir edindim,2 ay sürekli kullandım,ancak bütün vücudumda çok şiddetli allerji- döküntü-oldu,kullandığım ilaçtan olduğunu düşünmüştüm,bu süre zarfında ilacımı kestim ama kefiri içmeye devam ediyordum,allerji 3 kez üst üste devam etti,doktorum kefirden olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.bu konuda fikri olan varmı.
|
Kefirin allerjik reaksiyona neden olduğuna dair bir veri duymadım ama, aldığınız kefir mayasının steril olduğundan emin misiniz? Dışarıdan alınan kefir mayalarında başka bakteriler üremiş olması olasılığı çok yüksek. Onlar allerji yapabilir.
|
Elinde Fazla Keir Mayası Olan Varsa Banada Gönderebilirmi???
|
Canlandırmak için yaptıklarımı yazayım,belki eksik ya da fazla olanlar varsa düzeltilebilir. 1- 5 ay içme suyunun içinde buzdolabında bekliyen mayalarım içme suyu ile yıkandı,her hangi bir renk değişikliği görülmedi 2- Isıtılıp,ılındırilmış şişe sütü takviyesi ile tahta kaşıkla karıştırılıp mayalamaya bırakıldı. 24 saat sonra plastik süzgeçten geçirildi.Mayalar içme suyu ile yıkanıp tekrar ılık sütle mayalamaya bırakıldı.Bu işlemler 3 defa tatbik edildi.Bu gün süre uzatılacak ama hala eskisi gibi kefir elde etmiş değilim.Her zamanki gibi hijyene dikkat ettim.Mayalarım tıpkı karnıbahar gibi (sağlıklı olduğunun işareti) duruyor.Neyi eksik ya da fazla yaptım ? Yorumlarınıza ihtiyacım var.Her şey gönlünüzce olsun.
|
Sn Sındırgılı, yazdıklarınızdan bir hasar olmadığını düşünüyorum. Kokusu nasıl? Bozulmasının en belirgin özelliği mayanın kötü kokması oluyor. Koku olmadığı sürece er geç uyanır, merak etmeyin.
|
Domuz gribi ile ilgili proğramları izlerken bazı doktorlar kefir içilmesini önerdiler. 9 yaşını bitirmiş astım hastası bir oğlum var. Malum aşılarla ilgili söylentiler de dağları aşmışken (ki galiba domuz gribi aşısını oğluma aptırmayacağım) Sn.memed imdadıma yetişti ve bana üzerinde Ege Met yazan kefir mayasını gönderdi. Onun önerisine uyarak biraz önce çamaşır suyu ile dezenfekte edilmiş plastik süzek ile mayayı süzerek danelerini dezenfekte edilmiş bir bardağa aldım, üzerine hazır paketteki sütten ekledim. Yine dezenfekte edilmiş tülbent ile ağzını kapattım. Oturduğumuz odaya aldım. Isı yaklaşık 23-24 derece. Gece 15 dereceden daha da aşağı düşer. Yarın sonuca göre ilk mayalamamı yapacağım. inşallah olur . Kendim de içeceğim. Uzun süreli yapıp kullanmayı düşünüyorum.
Çok hızlı olarak bu başlıktak verilen tüm bilgileri kopyaladım ve yazdırdım. Şimdi okumaya gidiyorum. Bakalım neyi doğru neyi hatalı yaptım.? |
Sn Nevsune Hanım bir ara elinizdeki kefirlerden isteyenlere gönderiyordunuz elinizde varsa fındık tanesi kadar bile olsa razıyım bana da gönderebilir misiniz?
|
Bence kutu süt kullanmayın.Pastorize günlük süt tercih edin.Mayalama esnasında etrafını sarınız,kefir tane adeti mayalama süresini belirler.Ben her mayalamadan sonra taneleri içme suyu ile yıkardımki üzerine yapışanlar temizlensin diye. 2 sene devamlı yaptım,etrafımada epey tane verdım.Sn. Memet'in belirttiği gibi hijyen çok önemli,ben dağıttığım arkadaşlardan kefir tanesi isteyemiyorum.
|
Sındırgılı Merhaba...
Sıfır kilometre kefiri nereden bulacağız ki. Sonuçta herkes birbirine vererek çoğalıyor tabi ki hijyen önemli bu nedenle aktarlardan değilde burada bilinçli arkadaşlardan rica ediyorum. Aktardan aldığım en son kefir bozuk peynir gibi kokuyordu :( |
Kefir için en uygun yer üniversiteler. Ege üniversitesinde iki ay sonra satışa çıkacak maya.Tticari bir mantıkları olmadığı için ellerindeki ürün tükeniyor
|
Maalesef Bandırmadayım :( Keşke net üzerinden ulaşılabilseydi :(
|
İzmirde tanıdıkların yokmu? Genç arkadaşım,biraz şartlarını zorla, madem '0' kilometre tane edinmek istiyorsan Üniversitelerden şaşma ! Ayrıca hazır kefirlerdende kullanabilirsin.Tabii kendi kefirini yapıncaya kadar. Sn.Nevsune kötü koku yok,kabuklaşmada yok.Yarın sabah net sonuç belli olur.İlginiz için teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun.
|
Merhaba
Benim kefirler epey uzun bir zamandır uyuyorlardı.. Sanırım onları burdan okuduklarıma göre uyandırmam zor. Yeni kefir için İzmir den Ege üniversitesinde tam nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim |
Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.
Özlem Karakaş Gıda Mühendisi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025