![]() |
Rendelenmiş kısımlar kullanılmıyor mu?
|
Rendelenmiş kısımlar rengi ve kokuyu verir. Yani kullanılıyor. Kabuk rendesini,kestiğimiz limon ve portakalları ve şekeri harmanlayıp eziyoruz. Sonra suda eritip süzebiliriz veya daha iyisi torbada suya koyup şekerin erimesini beklemek. Böylece daha yoğun limon lezzeti oluyor. Rendelerken beyaz kısımlar rendelenirse limonata acımsı olur. Sadece renklı dış tarafları rendelemeliyiz.
|
Alıntı:
İçine eklediklerim: 3 portakal, 2 limon, 2 büyük ayva, iki avuç çekirdeksiz İzmir üzümü kurusu, 2 avuç kuru erik, 2 avuç kuru vişne, 2 bardak şeker, kavanozun ağzına kadar su. |
Geçen hafta gelincik şerbeti yaptım. Kokulu gülümde (6. senesinde nihayet açtı) gelincik zamanı açtığı için bu sene mis kokulu gelincik şerbetim olacak.
|
Çilek mevsimi geçmeden deneyin. Yıkanmış dörde bölünmüş çilekleri, komposto yapar gibi, bir büyük taze ve yine dörde bölünmüş limonla kaynatın. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Soğuyunca inanılmaz güzel, iç açıcı ve serinletici bir içecek oluyor. Pilav ya da makarna yanında da harika oluyor. :) |
Alıntı:
Bu durumda şekerli su ve limonu beraber kaynatıp, son anda çilekleri koymam gerekecek. |
Sevgili Günizi, bu güzel tarif için teşekkür ederim.
Farabi ve Meltem bayılıyorlardır bu şerbete değil mi? Ben de Oğuz'a yapayım. Akşam üstü balkonda içmek hoşuna gidecektir. |
Alıntı:
Hiç farketmez, ben soğuk suya doğrayıp, kaynatıyorum. Çileklerin renginin solması, aromasının ve renginin suya geçmesi gerek. Çileklerin diriliği önemli değil, suya geçen aroması önemli. İkisini de deneyin ve sonucu yazın bakalım :)) |
Gül şerbeti ve gelincik şerbeti yaptım. Gül şerbeti daha çok hoşuma gitti. Bunları süzdükten sonra dolapta mı saklamak lazım?
|
Gelincik şurubunu biraz farklı yapıyorum.
250-300 ml'lik kavanozlarda hazırladığım siyah kısımları temizlenmiş gelincik şurubunu karanlık, serin bir yere kaldırırım (güneşte bekletmem). 10-15 günde bir alt üst ederim. 1-1.5 ay sonra -sıcaklara, hazır olur. Kullanacağım zaman kavanozu süzüp içeceği hazırlarım. Kalanı buzdolabında saklarım. Küçük kavanozlarda yaptığım için ya bir ya iki içimlik olur; yani buzdolabında uzun süre durmazlar. :) Karanlık yerde bekleyen diğer kavanozlar 3-4 ay durular. Belki daha uzun durabilirler ama o kadar çok yapamıyorum. Gül şurubunu ise uygun gül bulduğum zaman yaparım, yani her sene yapamıyorum. Onu da beyaz dip kısımlarını temizleyerek gelincik şurubu gibi yapıyorum. Her sene ve çokca yapamadığım için dayanma süresini tam bilemiyorum. |
Kızılcık Şurubu
1 Eklenti(ler)
Eklenti 266797
KIZILCIK ŞURUBU Malzemeler: •Yarım kilo kızılcık •Yarım su bardağı su Şerbeti için: •1.5 Su bardağı su •1.5 Su bardağı şeker Hazırlanışı: 1.Kızılcıkları iyice yıkayın ve bir tencerede yarım su bardağı su ile iyice ezilinceye kadar pişirin. 2.Pişen kızılcıkları bir kevgire alın ve suyunu çıkarıncaya kadar iyice ezin. 3.Çıkan suyu tencereyi alın ve üzerine şekerle suyu ekleyin ve kaynatın. 4.Şerbet kaynayınca limon suyunu da ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın. 5.Ilınan şerbeti bir kavanoza alın ve damak tadınıza göre soğuk su ile sulandırarak servis yapılır AFİYET OLSUN |
karpuz kokteyl
1 adet küçük boy karpuz 1 çay kaşığı toz zencefil 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı limon suyu karpuzu dilimleyip blenderden geçirin ve çekirdeklerinin ayrılması için süzün. malzemelerin tümünü karıştırın.servis yaparken taze nane yapraklarıyla süsleyin afiyet olsun. |
Alıntı:
|
mandalinleerik, zannettiğiniz kadar fazla su çıkmıyor karpuzdan merak etmeyin:)
|
karpuz kokteyl güzel, denemek lazım vakti geçmeden.
|
Az önce gazetede gördüğüm bu tarifi paylaşmak istedim. Leylaklar açtı ve soldu ama bir daha ki bahara mutlaka denemek isterim.
Leylak şerbeti; 1.5 çorba kaşığı şekerle ovuşturulmuş leylak 5-6 çorba kaşığı şeker 1/2 limon suyu 5 bardak su malzemeleri karıştırıp Dolapta soğuttuktan sonra servis yapılıyormuş. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025