agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-11-2011, 09:45   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,736
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darkfriairs Mesajı Göster
Elimde kefir mayası vari mayalanma süresi uzun ya da kısa pek fark etmiyor, üzerinde hafif bir küf tabakası oluşuyor, bunu önlemek isçin bir şey yapabilir miyim? Yoksa bu mayalanma süresinde normalmidir?
Elinizdeki mayada bir sorun yok ise mayanızın miktarına göre, örneğin ; 3 yemek kaşığına kadar mayayı 600-700 gram oda sıcaklığındaki süte koyup soğuk havalarda mayalanma ortamının sağlanabileceği bir ortamda (22-24 derece) 12-24 saat beklemeye bırakıyoruz. Mayada bir sorun yok ise sağlıklı bir şekilde mayalanacaktır.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025