Konu: Kefir
View Single Post
Eski 04-12-2011, 11:29   #384
gultar
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Kefir mayasını oda ısısındaki sütle mayalarsanız daha çabuk oluşuyor. Tabii havanın ısısı da önemli. Uzun süre kullanmayacağınız durumlarda mayayı iyice yıkadıktan sonra içme suyuna koyup, buzlukta saklayınız donma, kefiri bozmuyor. 6 ay kadar böyle saklıyorum. Yazın çabuk oluşuyor, hatta ekşiyor. O tadı sevmediğim için kışın içmeyi seviyorum.Yaz süresince dondurup bekletiyorum.Kefir mayasının her işlemden sonra temiz su ile yıkanması gerekir. Çürüme, küflenme olmaması için.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön