agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-08-2007, 08:08   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Billur Hanım çok doğru bilgiler vermişsiniz.
Geçen yıl ben çok aradım, bir türlü de yolum Ziraat Fakültesi tarafına düşmedi. Kefirtaneleri diye bir yahoo grubu var, oraya üye oldum. Her ne kadar oradan dane edinemediysem de, çok değerli bilgiler edindim. Sonra bir gün annemin komşusunda olduğu çıktı ortaya ve onun yavrularını büyütüyorum şimdi. Artık tosuncuk olmaya başladılar. İşte Sebahattin Bey'e gidecek olan, benim çoğalttıklarımdan ilk yavru olacak. O'da dikkatli mayalama ve saklama yaparsa eminim bir süre sonra kendi yavrularını dağıtmaya başlayacak.

Ben o grupta verilen bilgilerden çok yararlandım. Gerçekten kefir, bir sorumluluk işiymiş. Öyle ayran muamelesi yapamıyorsunuz ona. Kefir mayalamak isteyenlerin o gruptaki bilgilere ulaşmasını öneriyorum.

Bir de eklemek istediğim bir şey var. Lütfen uzun ömürlü sütle mayalamayın. Sağlıklı olduğundan emin olduğunuz çiğ sütü kaynatıp mayalayabilirsiniz. Ama böyle bir seçeneğiniz yoksa, pastörize süt kullanmalısınız.


Düzenleyen nevsune : 13-08-2007 saat 09:44 Neden: ilave
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025